题目内容
C
We spoke to three students from around the world about different national holidays. There are different customs for each festival.
Tan Xiaodong,15, Hong Kong,China
“It’ll soon be Chinese New Year. Before it,we’ll clean the house and decorate it for good luck. Every shop is going to close for a few days and we5ll go out a lot to celebrate in the streets. We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival. ”
Wendy,16, Sydney,Australia
“Australia Day is on 26th January and it's an important holiday here. We always have a Monday off,so we celebrate for three days. My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over. Many people go to beach parties or street parties and there's lots of music and dancing. What fun!”
Amy,14,New York,USA
() 1. How many festivals are mentioned in the passage?
A. Two. B. Three.
C. Four. D. Five.
() 2. During the Chinese New Year,tourists can .
A. do a lot of shopping
B. see lion and dragon dances
C. decorate the house for good luck
D. eat turkey
() 3. On Australia Day,Wendy's family .
A. have a meal in the countryside
B. go to a swimming pool
C. have a party at school
D. clean the house and dance
() 4. What do you think a turkey is in this passage ?
A. Country.
B. A festival.
C. A bird.
D. A kind of drink.
() 5. From the passage,we can learn that .
A. Australia Day is an important day for family members to get together
B. different festivals have different customs
C. many people go out for a picnic with friends before Chinese New Year
D. the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago.
C 阅读提示:这是一篇说明文,作者以三个人的表述形式说明了不同国家的节日习俗。
1. B细节理解题。通读全文可知,本文共提到了三个节日,即 Chinese New Year,Australia Day 和 Thanksgiving Day .
2. B细节理解题。根据文章第一段“We might go and see the lion and dragon dances in the city center. ”可知,新年期间表演舞龙、舞 狮子。
3. A 细节理解题。根据文章“My parents and I go to the country side for a picnic and friends always come over. ”可知, Wendy 和她的父母去乡村野餐。
4. C推理判断题。根据常识可知,火鸡是一种鸟。
5. B推理判断题。本文介绍的是不同国家关于节日的习俗。