题目内容

【题目】As traditional Chinese art, paper cutting has a long history. The first and earliest paper cutting was found in China 1,500 years ago. But this traditional art is at risk of disappearing now. Luckily, Voyo Woo, a Chinese immigrant(移民)in America, is trying to bring this art back to life.

One Saturday in 2014, Ms Woo held a paper cutting show at a shopping center near Washington. She got much fun and peace doing it. She hoped more people would enjoy it.

Ms Woo began to study the art of paper cutting as a 14-year-old girl in her hometown in China. She said all the students at school had to learn paper cutting. But she had a deep love for it. So her teacher spent more time teaching her after class. Later, she won the second prize in a national painting and art competition. Ms Woo went to America after she finished collage in 2008. Soon after that, she took part in an activity to promote(宣传)Chinese paper cutting. And then she was invited to show the art in many important activities.“It is important to promote this art to Americans or anyone who is interested in it.Maybe it will make this art more popular.”Woo said.

From the art of paper cutting, people can know about Chinese cultural values, history and stories of people’s life. Ms Woo uses the art as a tool to show Chinese culture to people who know little about it. Chinese art is not only for Chinese, but also for people all over the world.

1What did Ms Woo do in 2014?

A. She won the second prize in a national painting and art competition.

B. She was invited to many activities to show paper cutting.

C. She held a paper cutting show at a shopping center near Washington.

D. She took part in an activity to promote Chinese paper cutting.

2Ms Woo began to study the art of paper cutting .

A. when she was fourteen

B. after she got to America

C. when she was in college

D. after she finished college

3In the passage, the writer thinks the art of paper cutting is now.

A. very popular in America B. very popular in China

C. for people who know about it D. in danger of disappearing

【答案】

1C

2A

3D

【解析】

试题这篇短文主要介绍了中国的剪纸艺术面临消失的危机,而美国的中国的移民Voyo Woo使这种艺术回到生活中,又有了新的生命。她把这种艺术作为展示中国文化的一种工具。从剪纸艺术中人们可以了解中国传统的价值,历史等。

1C细节理解题。根据短文第二段One Saturday in 2014, Ms Woo held a paper cutting show at a shopping center near Washington.可知她举行了一个剪纸展。故选C

2A细节理解题。根据短文第三段Ms Woo began to study the art of paper cutting as a 14-year-old girl in her hometown in China可知她十四岁开始学习剪纸,故选A.

3D细节理解题。根据短文第一段But this traditional art is at risk of disappearing now.可知作者认为剪纸艺术有消失的风险,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Imagine having a simple app(应用程序) that works like: When you need help, just open the app, touch the “notOK” button and a text message will be sent to five pre-selected(预先选定的)people, along with a location(位置)to show where you are. The message reads, Hey, I'm not OK. Please call me, text me, or come to find me.”

US teenagers Hannah Lucas, 15, and her brother Charie, 13, have created an app called notOK. People just need to pay $1.99(12.5 yuan) each month to use it.

Hannah was inspired(启发) to create the app during a dark time in her life last year. She suffered from a disease that caused her to pass out at school. Other kids sometimes bullied (欺凌)her about this. She felt sad and wanted to find an app that would allow her to get help when she wasn’t feeling OK.

She asked her brother Charlie, whose nickname is “Tech Support”, to find such an app. When they couldn’t find they decided to create one themselves.

They came up with some designs for the app first Charie took a programming class last summer and built a website for the app. Hannah also shared her idea in her summer business class. Some app developers showed interest and decided to help her. At last, the app came out in the US and Canda on January 31.

Hannah is happy that her app is helping others. “It makes everything I went through last year worth it,” she said.

1Who will know you’re in trouble when you touch the “notOK” button?

A. Five pre-selected people.

B. Five family members

C. Five app developers

D. Five close friends.

2What do the underlined words “text me” in Paragraph One probably mean?

A. Send me a report B. Send me an email

C. Send me a message D. Send me an exam

3The main purpose of inventing the app is to allow people ______.

A. to build a website B. to take classes

C. to earn money D. to ask for help

4The right order of the following statements about the invention of the app is _____.

a. Hannah suffered from a disease last year

b. Charlie took a programming class last summer

c. The app came out in the US and Canda in January.

d. Hannah and Charlie failed to find such a useful app

A. c, d, a, b B. c, d, b ,a C. a, d, b, c D. a, d, c, b

5The best words to describe the app are _______.

A. simple and helpful B. pleasant and dangerous

C. expensive and creative D. interesting and pre-selected

【题目】根据短文内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项,有两项为多余选项。并将代表该选项的字母写在答题卡上相应题号的位置。

How do you feel when you are fooled by others? No doubt, feel bad. There is nothing worse than falling for a joke and being a fool except one day. Yes, that’s April Fool’s Day. Nobody will be angry to be an“ April Fool”.1

The headmaster at my school decided to play an April Fools' joke on the students when I was in high school. On March 31, she announced that our school would hold a “Dress to Impress" day.2

Girls were told to wear formal dresses and smart jackets, while a suit jacket and tie for each boy would be best. The teachers, we were told, would do the same.

On April Fool’s Day, many of us students came to school dressed in our best clothes.3In the morning, all of us got together on the playground, waiting for the headmaster. She would speak to the students.4Instead, she wore jeans, running shoes and a T-shirt. The teachers also got dressed casually like her.

“April Fools!” she said, with a big smile on her face. “We just wanted to remind you that teachers have a sense of humor, too!”

Surely, all the teachers weren’t April Fools.5

A. Our hair was tidy and all our shoes were well cleaned.

B. People say something nice to others on that day.

C. All us students spent the rest of the day feeling very foolish indeed.

D. This meant that the better you dressed at school, the higher your marks would be.

E. But everyone knows to be careful on the first day of April.

F. To our surprise, she wasn't dressed up at all.

G. My parents laugh at each other's jokes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网