题目内容
【题目】你将听到的是一篇关于将熊猫运送到荷兰(the Netherlands)的短文。请根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。短文听两遍。
![]()
The Netherlands, a New Home for Xing Ya and Wu Wen
The date of leaving from Chengdu: On the twelfth of 【1】, 2017
The way of sending the pandas: By 【2】.
The purpose of sending the pandas to the Netherlands: To keep the good 【3】 between China and the Netherlands
The ages of the pandas: Three years old and 【4】 years old
The first activity during the welcoming party: Three officers made short 【5】.
【答案】
【1】April
【2】plane/air
【3】relationship
【4】five/5
【5】speeches
【解析】On the 12th of April, 2017, an airline in the Netherlands sent two pandas from Chengdu in China to the Netherlands. This is the first time for the airline to fly pandas from China to the Netherlands. The two pandas are called Xing Ya and Wu Wen. Sending the two pandas to the Netherlands helps to keep the good relationship between the two countries. The pandas would live in one of the zoos where a special area was built for them. The 3-year-old and 5-year-old pandas would stay there for a long time. During the welcome coming party, three government officers made short speeches. After that, people watched these two cute animals with great interest. And people also enjoyed a short video on the Internet about how the pandas were sent from China to the Netherlands
【1】略
【2】略
【3】略
【4】略
【5】略
【题目】阅读下面短文, 根据短文内容补全句子。每空不多于三个单词。
Who is your first deskmate(同桌)?
Jack
| My first deskmate is Albert. He is a smart boy with black hair and brown eyes. He was shorter than(比)me at that time. Our favorite subject is science. And we have the same dream—to be a scientist. |
Mary
| My first deskmate is a girl. Her name is Nastya. She is kind, beautiful and funny. She was born(出生)in a village in Russia. The name of it is Green Mountains. Next summer we will go to her village together. It will be a great journey for us. |
Lily
| Emma is my first deskmate. She is a very tall girl with long straight black hair and brown eyes. She is also my good friend because she is nice to me. |
【1】Albert is a ____ boy.
【2】Nastya was ____ in a village in Russia.
【3】________ will go to Green Mountains next summer.
【4】Emma is a good friend of Lily because she is ____ to Lily.
【5】Jack likes ____ best.