题目内容
【题目】 Have you kept the secrets in your heart? Have you tried to hide anything from others? Is it all right if you don’t tell the truth? You’ll find the answer after reading the following passage.
Marie was Joey’s mother. There was something wrong with her son’s feet. The doctor told her that Joey would be able to walk like others, but would never run very fast. At the age of eight, Joey ran around with the children in his neighborhood. His mother never told him that he wouldn’t be able to run as fast as the other children. So he didn’t know.
In the seventh grade, he decided to try out for a runner on his school team. He ran more than any of the others in order to be chosen. Joey practiced running four to five miles a day —— even one day when he had a high fever. Although Marie was worried about him, she never told him he couldn’t run with such a high fever. So he didn’t know.
Two weeks later, Joey made the team. Marie never told him he couldn’t do it. So he didn’t know. He just did it.
Although sometimes we don’t tell others the truth, it can make them optimistic and meet the challenge(挑战) of their lives bravely. Why not go for it?
【1】Joey had some problems with his.
A.handsB.feetC.heartD.head
【2】The underlined word “optimistic” in Paragraph 5 means
A.孤独的B.包容的C.乐观的D.消极的
【3】The passage mainly talks about ____________
A.a sunny boy
B.a silly mother
C.a boy’s love for running
D.a mother’s love for her son
【4】Which of the following shows the structure(结构) of the passage?
(①=Para. 1 ②=Para.2 ③=Para.3 ④=Para.4 ⑤=Para.5)
A.①—②③④⑤B.①—②③④—⑤C.①—②—③④⑤D.①—②③—④—⑤
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
本文讲述了有时候我们有某些事情不愿意让别人知道,尽管有时我们不告诉别人真相,它可以使他们乐观,迎接挑战勇敢地生活。
【1】细节理解题。根据文中“There was something wrong with her son’s feet.”可知,他儿子的脚有问题,故选B
【2】词句猜测题。根据文中“meet the challenge(挑战) of their lives bravely”表示迎接挑战勇敢地生活,是个积极的状态,又因and前后表示意义相近,只有乐观符合此处积极的状态,故选C。
【3】主旨大意题。本文讲述了这位母亲为了让儿子勇敢面对挑战,而隐瞒了儿子的病情,所以讲述了一位母亲对儿子的爱,故选D。
【4】篇章结构题。本文第一段和最后一段都是总述,中间三段都是讲的这位母亲和儿子的故事,故选B。
【题目】请仔细阅读下面的文章,然后根据信息表内容的要求填入相关信息。
If you went to a supermarket and found it had no cashiers(收银员),would you still pay for your things?Cashier-free supermarkets are developing fast abroad. It's reported that a convenience store was located in Jianguomen,Beijing last year. Customers could pay with Alipay or put cash in an honesty box(诚信箱).
In the first hour, about 30 customers came into the store. Many successfully followed the given directions, scanned the QR code and paid online. Some of the customers paid in cash directly into the box. A few customers did not understand how to pay and left. In the afternoon, customers were not so honest. Three women came into the store, grabbed expensive items and left. A man walked in, put 10 Yuan on the counter and asked staff, "Is this the cashier-free supermarket?" Without waiting for an answer, he grabbed expensive alcohol and cigarettes and walked out.
Hu Tao, general manager of Sesame Credit, hopes that the experiment helps people realize the importance of honesty.
Many believe that the cashier-free model would not work long-term in China.
Students at a middle school in Guangdong also faced a test of honesty. In their school supermarket, they need to scan their things, and put the money into the cash desk all by themselves. By now, the supermarket runs very well. Students say they enjoy the feeling of being honest.
Information Card
The time when Cashier-free supermarkets was located in Beijing | 【1】 |
The ways that customers can pay in the store. | 【2】 |
The number of customers that were not honesty. | 【3】 |
The opinion that the students think of the supermarket | 【4】 |
The type of the supermarket which is mentioned above | 【5】 |