题目内容

【题目】 Ning Zetao is one of the most popular sports stars in China, of even around the world. He did a good job in the 16th FINA World Championships in Kazan, Russia, 2015.

Ning Zetao was born on March 6th, 1993 in Zhengzhou. He is the only child in his family. Ning Zetao started swimming at the age of 8. His parents took him to a swimming school to help him improve his physical health. Guo Hongyan, a coach found Ning’s talent in swimming. At the age of 11, Ning Zetao became a member of Henan swimming team. At the age of 14, Ning Zetao joined the PLA Navy’ s(中国海军)swimming team.

In October 2009, sixteen-year-old Ning took part in his first national game in Shandong. On October 26, 2013, Ning won a gold medal in the 50-meter butterfly. On August 6th, 2015, in the 100-meter freestyle competition in Kazan, Ning gave his best performance and won the gold medal. It is a great achievement in Chinese swimming and Ning is the first Asian swimmer to win a medal in this event of FINA World Championships.

Now Ning Zetao is a famous name to the Chinese swimming fans. And his Weibo followers are becoming more and more.

1Why did Ning’ s parents take him to the swimming school?

A.They wanted him to win.

B.They wanted him to join the army.

C.They wanted to help him improve his physical health.

D.They wanted him to become a swimming star.

2Who found Ning Zetao’ s talent in swimming?

A.Ning’ s mother.B.Ning’ s father.

C.Guo Hongyan.D.We don’ t know

3Ning Zetao took part in his first national game .

A.at the are of 8B.at the age of 16

C.at the age of 20D.in 2013

4What did Ning Zetao take part in at the age of 22?

A.The 50-meter butterfly competition.

B.The 50-meter freestyle competition.

C.The 16th FINA World Championships.

D.The national swimming competition.

5According to the passage, which one is TRUE?

A.Ning Zetao is a famous swimming star now.

B.Ning Zetao became a member of Shandong swimming team in 2004.

C.Ning Zetao’ s parents found his talent in swimming.

D.Many Asian swimmers won the gold medel in FINA World Championships.

【答案】

1C

2C

3B

4C

5A

【解析】

宁泽涛作为中国最有名的运动员之一,享誉全世界,在2015年俄罗斯第16FINA喀山国际泳联世界锦标赛中取得好成绩。文章介绍宁泽涛如何开始游泳,并且不断取得好成绩,现在他是中国著名游泳运动员,微博粉丝也越来越多。

1细节理解题。根据第二段中的His parents took him to a swimming school to help him improve his physical health.可知他的父母带他去泳池是为了提高身体素质。故选C

2细节理解题。根据第二段中的Guo Hongyan, a cuach found Ning’s talent in swimming.可知是郭红岩发现了他的才能。故选C

3细节理解题。根据第三段首句In October 2009, sixteen-year-old Ning took part in his first national game in Shandong.可知200910月参加第一次国际赛事。根据“Ning Zetao was born on March 6th, 1993 in Zhengzhou.”可知宁泽涛1993年出生,因此第一次参加国际赛事的时候宁泽涛16岁。故选B

4推理判断题。根据第三段第一句可知宁泽涛在2009年是16岁,22岁时,时间应该是2015年。根据文章第三段末句中出现的FINA World Championships可知答案选C

5推理判断题。根据At the age of 11, Ning Zetao became a member of Henan swimming team.可知宁泽涛2004年时加入河南游泳队,故B选项错误。文中并未提及宁泽涛的父母对他有用的天赋很自豪,故C选项错误。根据Ning is the first Asian swimmer to win a medal in this event of FINA World Championships.可知宁泽涛是第一个亚洲胜出的人,故D选项错误。根据文章第四段首句Now Ning Zetao is a famous name to the Chinese swimming fans.可知答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you kept the secrets in your heart? Have you tried to hide anything from others? Is it all right if you don’t tell the truth? You’ll find the answer after reading the following passage.

Marie was Joey’s mother. There was something wrong with her son’s feet. The doctor told her that Joey would be able to walk like others, but would never run very fast. At the age of eight, Joey ran around with the children in his neighborhood. His mother never told him that he wouldn’t be able to run as fast as the other children. So he didn’t know.

In the seventh grade, he decided to try out for a runner on his school team. He ran more than any of the others in order to be chosen. Joey practiced running four to five miles a day —— even one day when he had a high fever. Although Marie was worried about him, she never told him he couldn’t run with such a high fever. So he didn’t know.

Two weeks later, Joey made the team. Marie never told him he couldn’t do it. So he didn’t know. He just did it.

Although sometimes we don’t tell others the truth, it can make them optimistic and meet the challenge(挑战) of their lives bravely. Why not go for it?

1Joey had some problems with his.

A.handsB.feetC.heartD.head

2The underlined word “optimistic” in Paragraph 5 means

A.孤独的B.包容的C.乐观的D.消极的

3The passage mainly talks about ____________

A.a sunny boy

B.a silly mother

C.a boy’s love for running

D.a mother’s love for her son

4Which of the following shows the structure(结构) of the passage?

(=Para. 1 =Para.2 =Para.3 =Para.4 =Para.5)

A.①—②③④⑤B.①—②③④—⑤C.①—②—③④⑤D.①—②③—④—⑤

【题目】 It was a cold dark night in November and it was raining. It was six o’clock and people were going home from work. Diana left her bank in a hurry but she wasn’t going home. She was driving to her friend Daniel’s house to have dinner.

a. Suddenly she hit something in the road. She stopped and got out of the car. It was a cat but it was dead. So she got back in the car.

b. Diana went on with her drive. She looked in the mirror and saw a black truck behind her. It was very near. She began to feel a bit afraid. It was following her! Then the seven o’clock news started on the radio. “The police are looking for a murderer who ran away from a north London prison last night. He is very dangerous...” Now Diana was really afraid.

c. At ten to seven Diana was driving along the Al Road. Her friend Daniel was a farmer and he lived 30km north of London. She was listening to the radio and beginning to free herself after a hard day at the office.

d. When the doorbell rang Daniel was making dinner. He heard Diana shouting quickly took his gun and ran to the door. At that moment the black truck stopped next to Dinana’s car. A tall man got out. It was Daniel’s father.

e. She began to drive faster but the truck drove faster too. It was right behind her: She left the Al Road but the black truck followed her. Now Diana was terrified. At last she arrived at Daniel s farm. She ran up to the house and rang the doorbell. “Help help Daniel” she shouted.

1Choose the right order of the whole story.

A.c-b-a-e-dB.c-a-b-e-dC.a-b-c-e-dD.c-e-b-a-d

2It took Diana________ to drive to her friend’s home.

A.fifty minutesB.an hourC.more than an hourD.half an hour

3Diana became even more afraid after she________.

A.hit the catB.saw the policeC.found the truckD.heard the news

4Diana worked in_________.

A.a bankB.a police stationC.a farmD.school

5Why did the tall man stop the truck next to Diana’s car Because__________

A.he wanted to kill DianaB.he wanted to have dinner with her

C.he arrived homeD.he was Daniel’s friend

【题目】 Barry was going through a very difficult time in his life. His wife recently died. She and Barry had many happy years together. ___________his wife, Barry felt that life was meaningless.

For months, Barry stayed in his house all day feeling ___________. His friends and his family tried to get him out of the house and encourage him to start doing things, ___________they were not successful.

One day, Barry's neighbor, a very old woman named Gertrude, called _________ to come to the fence(栅栏)in front of her house.

“Hello, Barry! Look at this fence. It's_________ . You are a strong man, and you have some free time. I want you to fix this fence for me.” said Gertrude.

Barry wasn't happy. He thought he was the one who _________ help and support, because he recently lost his wife. He thought the old lady was being very impolite. _________, he knew she was too old to fix the fence _______, so he agreed to fix her fence.

Barry worked on the fence for days. When he finished, Gertrude was very thankful, and Barry_________for the first time in months. “Barry, you did such a wonderful job fixing my fence. Do you think you could____________ it for me?” Gertrude smiled at him.

Barry couldn’t believe she was asking for more____________. Didn't she know how sad he was? But because they had been ____________for years, Barry agreed. He worked hard painting the fence. He felt______________of the beautiful fence he was painting. Over the next few weeks. Gertrude kept giving Barry______________. He repaired her door and even built a beautiful patio(露台)for her.

Barry no longer felt that life was meaningless. He finally______________that she was never being rude. Instead, she was wise and she saved him.

1A.AsB.ForC.FromD.Without

2A.nervousB.excitedC.sadD.surprised

3A.soB.unlessC.butD.because

4A.himB.herC.usD.them

5A.newB.brokenC.strangeD.beautiful

6A.neededB.gotC.offeredD.refused

7A.InsteadB.BesidesC.AlsoD.However

8A.himselfB.itselfC.herselfD.themselves

9A.cookedB.smiledC.sleptD.traveled

10A.paintB.buyC.buildD.clean

11A.helpB.moneyC.adviceD.attention

12A.classmatesB.familiesC.teammatesD.neighbors

13A.afraidB.fullC.proudD.tired

14A.presentsB.supportC.jobsD.ideas

15A.hopedB.worriedC.rememberedD.realized

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网