题目内容
【题目】A
Gina played a good joke on her mother yesterday. This is what she did. Gina went to the woods with her best friends Tina and Tara. They tried to find some green wood to fix up the house for Christmas. She wore her little cap, a red coat and a pair of cotton gloves. Gina was a merry girl. However, she felt sad this morning as she remembered her mother’s words, “The children are going to receive their presents, but I don’t expect any for myself. We are too poor to buy all of the gifts this year.”
When Gina told her brothers this, they all talked about a great deal. “Such a good, kind mother, and no Christmas present! It’s too bad.” said little Gina, with a tear in her eye. She found it was not easy to buy her mother a present.
“Don’t worry, Gina. She has you,’’ said her friend Tara.
“But I’m not a new Christmas present,’’ said Gina unhappily.
“Well, you will be new, Gina,’’ said Tara, “Jump into the basket and we’ll decorate it with beautiful flowers and grass. Then we’ll carry you to your mother.”
“And I am her Christmas present!” Gina cheered.
So they set Gina in the basket, and put green grass all around it. It was a joyful ride with laughing and talking. They set her down on the doorstep and knocked at the door. “There’s a Christmas present out there for you!” Mother went and looked, and there, in a basket of green grass, sat her own little laughing girl.
“Just the very thing I wanted most for Christmas,’’ said mother.
【1】Gina with her friends went to get to repair the house for Christmas.
A.some flowersB.some glovesC.some woodD.some tools
【2】Gina felt sad this morning because .
A.she wouldn’t receive a Christmas present.
B.her brothers wouldn’t get Christmas presents.
C.her mother wouldn’t receive a Christmas present
D.she couldn’t remember her mother’s words.
【3】Mother’s Christmas present was .
A.a basketB.grassC.GinaD.a coat
【4】What does the underlined word “joyful” probably mean?
A.令人高兴的B.令人沮丧的C.令人惊讶的D.令人遗憾的
【5】Which of the following is the best title of this passage?
A.Merry ChristmasB.A Good JokeC.A Kind Little GirlD.Mother’s Present
【答案】
【1】C
【2】C
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了可爱、懂事的小女孩吉娜想要送给母亲一个圣诞礼物,在朋友们的帮助下,大家把吉娜装在用花草装饰的篮子中作为礼物送给了吉娜的母亲。
【1】细节理解题。根据“They tried to find some green wood to fix up the house for Christmas”,可知他们想找一些木头,故选C。
【2】细节理解题。根据“However, she felt sad this morning as she remembered her mother’s words,…but I don’t expect any for myself. We are too poor to buy all of the gifts this year”,可知她伤心是因为妈妈没有礼物,故选C。
【3】细节理解题。根据“And I am her Christmas present”,可知礼物就是小吉娜,故选C。
【4】词义猜测题。该词所在句句意为“这是一段充满欢笑和交谈的________的路程”,根据后文“with laughing and talking”,可知大家都很高兴,可以猜测该词意为“令人高兴的”,故选A。
【5】最佳标题。通读全文,可知文章讲述了可爱、懂事的小女孩吉娜把自己装扮成圣诞礼物送给母亲的故事,故选D。
阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。如题1,考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。根据“They tried to find some green wood to fix up the house for Christmas”,可知他们想找一些木头,故选C。又如题4,考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词义,该词所在句句意为“这是一段充满欢笑和交谈的________的路程”,根据后文“with laughing and talking”,可知大家都很高兴,可以猜测该词意为“令人高兴的”,故选A。
【题目】书面表达
上星期, Hope Project High School校报记者就英语学习方法采访了几位学生,结果如下表。假如你是校报记者,请根据你的采访进行一次报道。
要求:1.语句通顺,意思连贯,语法正确,书写规范;2.必须包含所给提示,并做适当发挥;3.行文中不得出现真实人名、校名或地名。4词数不少于80。(短文的标题及开头已给出,不计入总词数。)
Name | Not successful | OK | Successful |
Liu Ying | studying grammar | memorizing the words of songs | reading English magazines |
Wang Hong | studying with a group | watching English movies | studying gram |
Yang Lei | having conversations with friends | reading aloud | joining the English club |
Last week, I interviewed a lot of students at Hope Project High School about the best ways to learn English. Many said they learnt by using English. Some students had more specific suggestions._______________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________
【题目】Give Your Love
10,000 Storybooks Needed If you have old storybooks at home and you have no places for them, you can give them away to Momo Bookstore. The bookstore is collecting 10,000 story books from April 25 to May 28. The storybooks are going to be sent to schools in poor places. You will get a doll gift if you give 5 storybooks or more. |
Your Money, Their Hospital Tzuchi is planning to build a new hospital in Sichuan that will give free medical treatment to the poor people there. By December31, you can help by sending money through the post office. No:09887456, To: Tzuchi. |
We Need Your Time The Red Cross needs more volunteer workers to take care of the old, especially on weekends. We have 500 old people, but only 30 workers. More are needed. Please call us:(03)422-7896. |
【1】If you want to give away your storybooks, you can't do it on _____.
A.May 15B.April 28C.May 29D.April 30
【2】People can help the Red Cross by _______.
A.sending money through the post office
B.doing volunteer work
C.giving away old storybooks
D.building a new hospital
【3】Which of the following is the most possible to help Tzuchi?
A.Helen is planning to do something with her money
B.Ben has no money, but he is free every weekend
C.Judy is a book lover and has many storybooks
D.Mr. Wang is a doctor and he wants a new job
【4】Where can you find the above information?
A.In a travel magazineB.On a hospital notice
C.In a newspaper.D.In a storybook.