题目内容

【题目】Welcome to Franklin Hotel! We will make your stay here as enjoyable as possible. We hope we will give you the service.

Room Service: You can use the service 24 hours a day.

Dining Room: You can have three meals a day in the dining room. Breakfast is from8:00 to 9:30. Also the room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00. If you need, please fill in a card and hang it outside your room before 6:00. Lunch is from 12:00 to 14:00. Dinner is from 18:30 to 20:30.

Telephone: there is a telephone in your room. Dial “0” before you make a call. We will tell you to wait a moment if the lines are busy.

Shop: The hotel shop is open from 9:00 to 17:30.

Coffee House: You can drink coffee here at the following times:12:00 to 14:00, 20:00 to 23:30.

Other Services: There is a cinema in the hotel. A film begins at 19:00 on Sunday and Wednesday. Hot water is offered 24 hours.

1If you want to have a meal at 7:30 am, what would you do ?

A. phone the service desk.B. Go to the hotel shop to buy some food.

C. Go to the hotel dining room.D. Put a message outside the room.

2If you want to have a two-hour business talk in the coffee house, you may go there at __________.

A. 12:00B. 1:00C. 10:00D. 11:30

3The instructions tell us that you can ___________.

A. go shopping at any time in the hotel.B. get at least seven kinds of services.

C. see a film when you want to.D. go to the coffee house twice a week.

4Which of the following is not true?

A. Franklin Hotel offers dinner from 6:30 pm to 8:30 pm.

B. If you want to make a call in Franklin Hotel, you must dial “0” first.

C. You can go shopping at 5:30 am in Franklin Hotel.

D. you can get your breakfast without leaving your room in Franklin Hotel.

【答案】

1D

2A

3B

4C

【解析】

短文大意:本文是广告类阅读,介绍了富兰克林饭店提供的七种服务。

1题意:如果你想在早上7:30吃饭,你会怎么做?考查细节理解。根据Also the room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00. If you need, please fill in a card and hang it outside your room before 6:00.可知需在6点前填好一张卡片挂在自己房间外面,故选D

2题意:如果你想在咖啡厅谈两个小时的生意,你可以在12点去。考查细节理解。根据Coffee House: You can drink coffee here at the following times:12:00 to 14:00, 20:00 to 23:30可知中午12点和晚上8点都可以去,故选A

3题意:说明书上说你们至少可以得到七种服务。考查数字理解。根据广告内容:Room Service/ Dining Room/ Telephone/Shop/ Coffee House/ CinemaHot water,可知提供七种服务,故选B

4题意:下列哪个选项是不正确的?考查细节判断。A. Franklin Hotel offers dinner from 6:30 pm to 8:30 pm. 富兰克林酒店提供晚餐从下午6:308:30B. If you want to make a call in Franklin Hotel, you must dial 0 first. 如果你想在富兰克林饭店打电话,你必须先拨“0”。C. You can go shopping at 5:30 am in Franklin Hotel. 早上五点半你可以去富兰克林饭店购物。D. you can get your breakfast without leaving your room in Franklin Hotel.在富兰克林饭店,你不用离开房间就可以吃早餐。根据Shop: The hotel shop is open from 9:00 to 17:30.可知9:00 17:30酒店商店开放,You can go shopping at 5:30 am in Franklin Hotel.说法错误,故选C

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

题目①

假如你是李华,本周六龙湖公园将举办端午节游园活动。你打算邀请你们班交换生Peter和你一起参加,请用英语写一封电子邮件,告诉他你们见面的时间、地点,在那儿可以做些什么以及他需要做什么准备。

提示词语: meet, take part in, the dragon boat race, make Zongzi, camera…

提示问题:

When and where are you going to meet?

What can you do there?

What do you advise Peter to prepare?

Dear Peter,

How is it going?

This Saturday is the Dragon Boat Festival. There will be a lot of interesting activities in Longhu Park. I’m writing to invite you to go there with me. __________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

I’m looking forward to your early reply.

Yours,

Li Hua

题目②

我们都在努力奔跑, 我们都是追梦人。有梦想就有目标, 有希冀才会奋斗。某英文网站正在开展以“We Are All Dreamers”为主题的征文活动, 假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿。谈谈你的梦想是什么?你为什么会有这样的梦想?为了实现你的梦想, 你打算怎么做?

提示词语:want to be, like, study hard, come true...

提示问题:● What's your dream and why?

● What will you do to make your dream come true?

【题目】阅读短文, 并按要求完成下面小题。

There are 24 solar terms(节气) in China, and the Grain Rain(谷雨) is one of them. It falls on April 20th this year.

This solar term is called the Grain Rain because it is known for rain that helps the grain grow. From its name, we can guess it means a time of more rain. So if you go out in the next two weeks, you may need to bring an umbrella with you.

This is a great time for planting crops. If you miss the time for planting during the Grain Rain, you will feel sorry later. So maybe you can try to plant some flowers or vegetables in your garden. When the spring rain falls, farmers begin to grow crops. Farmers often say, “Spring rain is as precious(珍贵的) as oil.” It brings farmers’ hope for a good year.

There are also many interesting customs during the Grain Rain. In the northern part of China people like to eat Chinese toon(椿芽) mixed with eggs. The food made during the Grain Rain tastes wonderful and is good for your stomach. In the southern part of China, the tea leaves are picked during the time. They are called Grain Rain tea, which is famous for its freshness and sweet smell.

12题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下第三段的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。

1The Grain Rain falls ________________________________ this year.

2The spring rain brings ________________________________ for a good year.

3What is Grain Rain tea famous for?

________________________________________________________________

4________________________________________________________________

5________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网