题目内容

【题目】Readthepassageandfillintheblankswithproperwords.

Have you ever been in an animal rescue It can be very heartbreaking but sometimes with l1and skill a tragic story can turn into an inspiring one This is what happened to Winter the dolphin

Winter was found off the coast of Florida in December of 2005 She was just a few months old a2and caught in a crab trap The ropes from the trap were wrapped tightly around her body

The fisherman who found her called for help And a rescue team soon arrived But the s3 was really tough The ropes had cut off the blood circulation to her tail She was badly hurt People didn't think she would survive Most dolphins who become trapped in ropes die Hoping for a miracle and racing against time to save her the rescuers transferred her to the Clearwater Marine Aquarium in Florida

After much hard work the doctors m4to save Winter but sadly not her tail Her tail were too damaged and had to be removed so Winter could live

The little dolphin Winter didn't die but she would never be able to swim normally w5a tailThankfully the story doesn't end here Winter was able to swim but not very well Because he didn't have a tail she moved to her body in a sidetoside motion like a shark But the doctors at the aquarium were w6that the strange movement would hurt her back bones

Kevin Carroll heard Winter's story and thought he could help He is an expert who is good at treating disabled people If he could help people why not help a dolphin He started working with Winter and came up with a solution Now Winter can swim like other dolphins

Winter's story also e7 the disabled We all have the right to live and to live well

【答案】

1love

2alive/alone

3situation

4managed

5without

6worried

7encourages

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述的是拯救一只在海边被束缚的海豚以及让海豚过上正常生活的故事.

1句意“它可以是非常令人心碎的,但有时,有了爱和技巧,一个悲剧故事可以变成一个鼓舞人心的故事”。文中描述的是动物营救,结合下文中救海豚的描述,结合首字母l 拯救动物要带着爱和技术.故答案为love

2句意“她只有几个月大,还活着/独自的,被螃蟹夹住了”。此处需要形容词与just a few months old 并列作表语,结合首字母a,此处海豚是活着的/单独的,独自的.故答案为alive/alone

3句意“但是情况非常困难”。根据The ropes had cut off the blood circulation to her tail可知,表示“情况不容乐观”。结合首字母s,故答案为situation

4句意“在经过许多困难的工作之后,医生救了温特”。结合首字母m,用固定搭配managed to do"设法做成某事";故事发生在过去,用一般过去时.故答案为managed

5句意“小海豚没有死亡,但是没有尾巴他不能正常游泳”。根据文意可知,因为尾巴受了重伤,所以尾巴切除了,没有尾巴就不能正常游泳了;without没有。故填without

6句意“但是水族馆的医生担心这种奇怪的运动会伤到它的脊柱”。此处需要一个形容词作表语,医生担心海豚没有尾巴只是像鲨鱼一样摆动身体游泳会伤到它的脊柱;结合首字母w 应为"worried".故答案为worried

7句意“温特的故事也鼓励着残疾人”。根据句意可知,译为"鼓励";表示事实,用一般现在时,主语是单数,故答案为encourages

练习册系列答案
相关题目

【题目】Any introduction to Peking Opera would not be complete without telling of Mei Lanfang. During his stage life, he combined(融合)the traditions of the past and his own creationscreating a style of his own and giving birth to "The Mei Lanfang School". He was also the first artist to introduce Peking Opera to foreigners, winning international fame(名声)in the world. For half a century, Mei Lanfang was a household name in China.

Mei Lanfang began his stage life at the age of 8. His teacher said he showed little hope because of his boring eyes. To improve thishe exercised them day after day. He would fly kites and look at them moving slowly in a blue sky. He also kept pigeons in order to look at them flying higher and higher until they disappeared into the clouds. Thanks to his effortshe managed to change his dull eyes into a pair of bright and expressive eyes and win national fame before the age of 20.

In over 50 years on the stageMei Lanfang played no less than 100 different characters in the traditional Peking Opera performance(表演).He completely changed both stage make-up and costumesand made characters' performance richer. He also wrote many new playsdesigning the dances himself. They are part of the great legacy(遗赠)that he left to Peking Opera.

In 1930Mei Lanfang started on a successful US tour. There his great performances fascinated the audiencemaking them realize that Peking Opera was a most valuable form of art.

1What does the first sentence of the passage mean in Paragraph 1?

A. Peking Opera would not be well-known without Mei Lanfang.

B. Mei Lanfang made Peking Opera a complete art form.

C. Mei Lanfang won international fame in the world.

D. Mei Lanfang plays an important role in Peking Opera.

2How long did it take Mei Lanfang to exercise his eyes into bright and expressive ones?

A. About 8 years.B. About 10 years.

C. About 12 years.D. About 14 years.

3What is the main idea of the passage?

A. The history of Peking Opera.

B. Mei Lanfang's early stage life.

C. Mei Lanfang's great contributions to Peking Opera.

D. The creations of Peking Opera by Mei Lanfang.

【题目】阅读表达

If you want to make friends, what should you do?

Steps:

Try to look on the bright side of things.

Look for groups in your area that do something you are interested in. Maybe you will learn some new skills and meet some peopole who have many things in common with you.

Tips(建议,诀窍):

2Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings(婚礼).

If you have an argument with your friends,say sorry first.

Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.

Listen to others carefully. It’s better to be a good listener.

Be different. Don’t try to change others through your own ideas.

Warnings:

Never ask or give away(泄密)a friend’s secret.

(4)Don’t be a friend to stand up for what is right.

You’d better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with.

1How many steps should you do if you want to make friends according to the passage?

______________________________________________________________________

2The under lined word “contact” means”_______________”.(可以使用汉语或英语)

3What tips are mentioned in the passage?(at least two

______________________________________________________________________

4请把(4)处划线的句子翻译成汉语。

_______________________________________________________________________

5Give a title to the passage.

______________________________________________________________________

【题目】Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as an artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern day life. Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for wars. His most special invention was the machine gun, which was produced and used in war many years later.

By watching the way birds fly, Leonardo tried to find out the secret of flying. Among his sketches(素描) we can see several objects. We consider them as modern flying machines. Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines.

Leonardo was a strange man. He didn't eat any meat, which was unusual in those times. He never published his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a mirror, starting from the right side of the page and moving to the left.

We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known.

1According to the passage, Leonardo was not only an artist but also .

A. a musicianB. an inventor

C. a writerD. an engineer

2What was Leonardo's most special invention.

A. The mirror writingB. The cutting machine

C. The machine gunD. The flying machine

3Which of the following statements is true about Leonardo?

A. He usually wrote in a mirror.B. He didn't eat any meat.

C. He liked to publish his discoveries.D. He enjoyed drawing flying machines.

4What is the purpose of the passage?

A. To let us know more about Leonardo.B. To introduce Leonardo's great inventions

C. To discuss Leonardo's famous paintings.D. To introduce a great artist to us.

【题目】近年来,我国校园欺凌事件屡有发生,而遭受校园欺凌的学生容易情绪抑郁、焦虑,不 敢去学校,甚至会出现心理问题等严重后果。 请以 “My opinions about school bullying” 为题, 写一篇英语短文,谈谈你的看法。

提示:

1. What do you think of school bullying?

2. What will you do if you are bullied or you see somebody else being bullied?

要求:

1. 所给提示信息应全部包括,可适当发挥,以 使行文连贯;

2. 80词以上。

参考词汇:心理问题mental health problems .

My opinions about school bullying

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】根据短文内容, 从方框中选出五个句子填入文中空缺处, 使短文内容完整正确。(选项EAB,选项FCD

A young man went to visit a wise man who lived deep in the mountain. He wanted to ask for wisdom of life.

“Excuse me! 1Is it the day we were born or the day we die? Is it the day we fall in love or the day we are successful?” the young man asked.

“None. The most important day in our lives is today. ” the wise man replied calmly.

“Why?” the young man was very surprised. “2

“No. Nothing has happened today.”

“So is it because of my visit?”

“Even if nobody visited me today, today is still very important, because today is the only wealth we have. No matter how important yesterday is, it has gone by; 3No matter how ordinary and boring today is, it is in our hands.”

The young man still wanted to ask something, but the wise man stopped him and said, “When we are talking about the importance of today, we have wasted a lot of it. 4

Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.5Therefore, what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!

A. Is it because there is some unusual event taking place today?

B. Actually today is the only wealth and chance we have.

C. No matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come.

D. Could you tell me what is the most important day in our lives?

E. That is to say, part of ‘today’ has passed.”

F. The young man didn’t understand.

A. Is it because there is some unusual event taking place today?

B. Actually today is the only wealth and chance we have.

C. No matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come.

D. Could you tell me what is the most important day in our lives?

E. That is to say, part of ‘today’ has passed.”

F. The young man didn’t understand.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网