题目内容
cVanilla is my best friend. She is a lovely girl with two big,beautiful eyes. But she always hides them behind a pair of black glasses.
One day,I nearly ended our friendship. I remember that day clearly. We were sitting in class. The teacher was giving us our results for a Chinese test. I did badly. I felt so sad that wouldn’t talk to anyone. At lunchtime,I even stayed in the classroom alone. Suddenly,I heard a voice. It was Vanilla. “You look very unhappy ,” she said. “What's wrong?” I looked up at her,but said nothing. I knew Vanilla got a good mark in the test. I thought she was making fun of me. I stayed quiet,but Vanilla didn’t go away. She kept asking me questions: “Is it because of the exam? Do you want me to show you the right answers?” I looked away from her. When I looked up again,Vanilla went away. And so did my exam paper!I didn't know what to do. I looked everywhere for my paper,but couldn’t find it.
In the afternoon,Vanilla came up to my desk and gave me my exam paper back. I looked at it and got a big surprise. Vanilla wrote the right answer next to every one of my mistakes. My face went red. Vanilla always tried to help me. Howmean I was to her when she was so nice. I wanted to hug her,but all I did was to hold her hands and say ,“Thank you. ” That afternoon,Vanilla and I walked home together. I felt so happy that I had to thank her again. We are still best friends.
() 1. The sentence “But she always hides them behind a pair of black glasses. ” really means .
A. she doesn’t want others to see her eyes
B. there is something wrong with her eyes
C. she likes to wear dark glasses
D. she is a shy girl
() 2. The writer felt sad because in the Chinese test.
A. she got a good mark
B. she didn't have a good mark
C. Vanilla did better than her
D. the teacher was angry with her
() 3. Vanilla really came to the writer to .
A. make fun of her
B. play with her
C. help her
D. show her the right answers
() 4. Vanilla left the writer because she .
A. wanted to write the right answers for the writer
B. didn't know what to do to help her friend
C. was angry with the writer
D. wanted to go home for lunch
C 阅读提示:“我”差点儿因为误解而失去最好的朋友。知道糟糕的考试结果后,作者很难受。把好朋友的关心当做“嘲笑”,而朋友却以实际行动感动了作者。
1. B眼镜,说明她的眼睛不是很好。
2. B细节理解题。由第二段 “ I did badly. I felt so sad that I wouldn’t talk to anyone. ”可知答案为 B.
3. C推理判断题。由Vanilla来和作者交谈及帮她在试卷上写出正确的答案可知答案为 C.
4. A细节理解题。由最后一段中的“Vanilla wrote the right answer next to every one of my mistakes. ”可知,因此答案为 A.
C
Wonderful Tour (4-Day) of Tongren Overseas Tourist Corporation Guizhou China Price: Only ¥2,668 Including: ★A round-trip (往返旅行) plane ticket from Guiyang to Tongren ★Bus service around Tongren ★Three nights’ stay in good hotels ★The best tour guide service Places to visit: ★Ming Paradise (大明边城) 一the national AAAA level scenic spots (景点) ★ Hot Spring in Shiqian (石肝) 一enjoy spas/spring bath (泡温泉/温泉浴) ★Mount Fanjing —the most famous mountain in Guizhou Office hours: Monday—Friday 8: 00 a. m. —8: 00 p. m. Saturday ^Sunday 9 : 00 a. nx — 7 : 00 p. m. Tel: 0851 — 8630158 Address:No. 28 Yanan Road Guiyang |
() 1. From the information above,we know this is .
A. a map B. an air ticket
C. a piece of news D. an advertisement
() 2. You can't enjoy in Tongren.
A. taking a bus around Tongren
B. staying in good hotels
C. getting some small presents
D. receiving a good tour guide service
() 3. You can visit places if you take the tour.
A. two B. three
C. four D. five
() 4. How can you book the tour?
A. By phone. B. By writing blogs.
C. By chatting with them online. D. By sending them an e-mail.
() 5. Where can you go to book a ticket to Tongren?
A. Ming Paradise. B. Shiqian.
C. TV station. D. No. 28 Yanan Road Guiyang.