题目内容
A
A man interviewed a tiger this morning. Before he came to the zoo two years ago,he lived in a forest But people there cut down all the trees and he had to move. There were cities and people everywhere,so he had no place to go to. The police found him and took him to the zoo. Now he has enough food and some friends. However,he still doesn’t think it is as good as being free in the forest He really wants to tell humans to stop being so selfish. When the reporter asked Mr. Tiger to say something to all humans,he said, “l am a tiger. Two years ago I had to leave the forest where I was bora How I miss my hometown!Now I'm living in the zoo,and I am not worried about food,but I never feel as happy as before. We need each other and we should try to be friends. If you keep cutting down the trees and polluting the environment to make money. I have a dream Both humans and animals become friends with each other. I hope humans know that it isn’t a wonderful thing for them to live alone in the world
() 1. Why did Mr. Tiger leave his hometown?
A. Because humans hunted tigers a lot.
B. Because humans destroyed his hometown.
C. Because his parents died.
D. Because he wanted to live a different life.
() 2. Mr. Tiger in the zoo.
A. feels happier B. often goes hungry
C. is free D. has enough food to eat
() 3. Which of the following is TRUE?
A. Mr. Tiger has been in the zoo for five years.
B. A teacher sent Mr. Tiger to the zoo.
C. Mr. Tiger misses his life in the forest.
D. Mr. Tiger was born in an animal hospital.
() 4. Mr. Tiger wants humans to know .
A. it's wonderful for them to live alone in the world
B. they should get on well with animals
C. they will make a lot of money by cutting down the trees
D. they should put all the tigers into the zoo
A
阅读提示:本文通过对老虎的采访,讲述了老虎家乡遭到破坏的情况。呼吁人们要保护环境,热爱自己的家乡。
1. B细节理解题。由第二行可知是人类对森林的砍伐造成了老虎无家可归,因此答案为 B.
2. D 判断推理题。由“…I am not worried about food... ”可知,老虎现在在动物园里不担心吃喝。选 D.
3. C判断推理题。四个选项中只有C符合文章的内容。
4. B细节理解题。由文章最后一句话可知。