My senior year,I can't believe it's almost over.Now when I  1 ,it was stressful,but exciting,the prom,graduation,and then of course,college.

I started my college application process months before Christmas.My parents told me it would be  2  if I set up interviews and tours.But I was unmotivated.I wanted to go to college,but I didn't want to deal with the  3 .

As the days flew by,my applications lay on my desk just as I had  4  them three months before.“You are wasting  5  time,”my parents complained.Sweeping away the gathered  6  on the applications,I worked on them every Sunday  7  came writing the essays.I had many ideas,but every school had different  8 .I changed them until I was pleased.  9 ,everything was underway.

Now I just had to wait.In March,I started receiving letters of rejection(拒绝).I began to think that I had set myself up for  10 .I had a letter from Salem State College stating that they wanted to see my third quarter  11  before they made their decision.Yes!At least someone wanted to  12  me.The beginning of April,I received a letter from Keens State.I had been rejected.Those  13  words:“We regret to inform you...”made me sit down and cry.I had  14  all hope.Then I heard from Plymouth State.Not my first  15 ,but... I had been accepted.Maybe if I get my grades  16 ,I can transfer to another school...

The college application process  17  me deeply.All my friends had dozens of schools to choose from.I guess my parents were  18 .High school grades are extremely important to your  19 .If I could do it all over again,I would take it more  20 .

语篇解读:本文作者在大学即将毕业之际,回忆了在开始大学报考的时候不积极的态度导致没有被理想的大学录取的往事。

1.A.hold back   B.look back

C.keep back       D.go back

解析:根据“it was stressful,but exciting,the prom,graduation...”可知是在“回

忆”过去。hold back“阻止”;look back“回忆”;keep back“落在后面,阻

止”;go back“回去”。所以选择B。

答案:B

2.A.smart      B.certain

venient    D.available

解析:作者的父母认为如果他提出接受面试,将是“明智”之举。下一句“But I was

unmotivated.”也提供了暗示,即smart“聪明的”。在国外,高中毕业后提出大学申

请是自然而然的事情,其他三项certain“确定的”;convenient “方便的”;

available“可用的”,都不恰当。

答案:A

3.A.loneliness     B.subjects

C.stress       D.tests

解析:根据下一段可知,准备申请要付出艰辛的劳动,所以作者不想面对沉重的“压

力”。所以选择C。

答案:C

4.A.found    B.left

C.sent     D.chosen

解析:申请还“放在”原处,原封未动。

答案:B

5.A.busy        B.spare

geable     D.valuable

解析:三个月过去了,作者还没有动笔,所以父母认为这是在浪费“宝贵的”时间。

选择valuable“贵重的,有价值的”。busy“忙碌的”;spare“多余的”;

changeable“可改变的”,皆不合文意。

答案:D

6.A.dust      B.ideas

C.work      D.troubles

解析:由“sweeping away”可知是擦去落在上面的“灰尘”。

答案:A

7.A.before      B.unless

C.until       D.when

解析:作者每个星期天都准备此事,“直到”写完为止。前后动作发生时间有先后,

故C项正确。

答案:C

8.A.decisions       B.standards

C.regulations      D.requirements

解析:根据生活常识可知,每所大学都对申请有不同的“要求”。B、C两项干扰性很

强,但与“申请”这一关键词不太吻合。

答案:D

9.A.Suddenly     B.Finally

C.Generally     D.Fortunately

解析:前面讲述的是写作过程的艰辛,所以等一切准备完毕,事情“终于”可以开始

进行了。准备过程十分辛苦,所以D项错误。答案为B。

答案:B

10.A.disappointment     B.achievements

C.discrimination       D.preparations

解析:作者屡遭拒绝,自然会感到“失望”。此处set myself up for 表示“做好……

的准备”。disappointment“失望”;achievements“成就”;discrimination“辨

别”;preparations“准备”。A项符合此处语境。

答案:A

11.A.papers      B.plans

C.grades      D.exams

解析:对方想看作者第三学期的“学习成绩”。最后一段“High school grades are

extremely important...”也提供了暗示。papers“论文”;plans“计划”;

 0  390363  390371  390377  390381  390387  390389  390393  390399  390401  390407  390413  390417  390419  390423  390429  390431  390437  390441  390443  390447  390449  390453  390455  390457  390458  390459  390461  390462  390463  390465  390467  390471  390473  390477  390479  390483  390489  390491  390497  390501  390503  390507  390513  390519  390521  390527  390531  390533  390539  390543  390549  390557  447090 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网