题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The eyes are the windows of the soul. Having a pair of bright, clear eyes is very important, so we should protect our eyes throughout our lives.
Don't read while lying down or walking. Relax after every hour of reading.
Keep a distance from the TV set when you watch TV and give your eyes a rest every 30 minutes.
Don't stare at the sun or try to read in the darkness. This can damage your eyes easily.
Get your eyes checked often. Not many people have this habit, but it is necessary. If you feel that there is something wrong with your eyes, get them checked quickly.
You can close your eyes for a few seconds or look into the distance for one or two minutes. A small break will relax your eyes and help to stop you from getting eye problems.
Be careful when you choose your glasses.. Make sure your glasses are right for you . If they don't feel right, get your glasses changed.
A. Develop good reading habits.
B. Rest your eyes whenever you can.
C. Make sure you get enough sleep every night.
D. Glasses that aren't suitable for you could bring you trouble.
E. Even if you're wearing sunglasses, never look directly at the sun.
F. Eye problem can be found and treated early with regular checks.
G. Drink green tea every day as a way to protect your eyes against eye problems.

【答案】A;E;F;B;D
【解析】本文就如何保护好我们的眼睛给出了一些好的方法,因为眼睛是心灵的窗户,拥有一双明亮明亮的眼睛是非常重要的。作者告诉我们要养成良好的阅读习惯;要让眼睛定时的休息;不要盯着太阳看还要选择合适的眼镜佩戴。

⑴根据后文Don't read while lying down or walking. Relax after every hour of reading.可知该段的中心是告诉我们要养成良好的阅读习惯。故答案应为A。

⑵根据上文Don't stare at the sun or try to read in the darkness.不要盯着太阳看也不要在黑暗的地方读书,和下文This can damage your eyes easily.可知尽管你戴着太阳镜也不要直接看太阳,故选E。

⑶上文说“如果你感觉眼睛有了问题,要快点去检查。”所以下文应是“通过定期检查眼睛的问题能够检查和治疗”,故答案应为F。

⑷根据下文You can close your eyes for a few seconds or look into the distance for one or two minutes.你可以闭上你的眼睛几秒钟,或者是向远方看一到两分钟。所以上文应是无论什么时候都要让眼睛休息。可知,本段讲的是让眼睛休息,故答案应为B。

⑸根据Be careful when you choose your glasses.当你选择眼镜的时候,要当心。可知下文应是不合适的眼镜会给你的眼睛带来麻烦。故答案应为D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
ben
“People today prefer living together to putting their signatures on a marriage certificate because they refuse to accept responsibility for the relationship,” said social worker Ken Yip, “and this is what is causing a lot of family problems.” When we sign a paper, for example, a business contract or a bank document, the signature is a seal of consent, an agreement to take the matter seriously. Most governments and many organizations will not process written complaints if they do not bear the writer's signature. The absence of a signature, they explain, tells us that the writer cannot be too serious and therefore does not deserve a reply.
There are people who wish to remain anonymous(匿名的) for various reasons. Multi-billionaire Mr. King donates generously to charity several times a year. He gives simply because he wants to help but not for the publicity his donations may bring, and he does not want his good deeds to make news. In other cases, people insist on anonymity because they are afraid of the consequences of revealing their identity. Crime witnesses may be willing to assist the police, but most are unwilling to give their names when reporting a crime.
Name or no name? The answer is very personal and lies in how much we want to get involved. We all have a name. It is a matter of responsibility to use it when we make a statement, a claim or an accusation. We all want to honor our own name, and it is only by stamping our expression of an opinion with our own name that we honor what we say.
(1)What does the writer mean by saying “Responsibility is the name of the game”?
A.Writers need to provide their personal information in the game.
B.Publication must bear the writer's full name, address and phone number.
C.Writers should be responsible for their names.
D.Names are required to indicate writers' responsibility for what they say.
(2)The second paragraph suggests that a paper without a signature may _______.
A.not get a reply
B.help to end a relationship
C.be accepted all the same
D.become a family problem
(3)Some people don't want their names known because they are ________.
A.hesitant to make a donation
B.unwilling to draw public attention
C.afraid of an accusation
D.ready for involvement
(4)The passage is mainly about _______.
A.honor and writers
B.identity and signature
C.signature and responsibility
D.anonymity and signature

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
"Tired of Working in Your Country"?
With over 500 instructors and 20 years of experience, we are the leader in the field of teaching foreign languages. We now have positions open in Osaka starting September/October 2011 for instructors of English, German, Spanish and French.
●Teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 3 students.
●Accommodation (住宿), and other necessary documents (文件) will be ready before you leave.
●Applicants will teach their first language only.
●Excellent teacher training programs.
If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures, apply now. Experience in teaching is an advantage but not specially required. Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements.
Apply with C. V. and send letters to:
NOVA France, Mr. Sampy (IHT3/2)
34, Bd. Haussmann, 75009 Paris, France
Fax: 33148014804
Or visit our website: www. teachjp. com
The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July.
(1)What is the purpose of the text?
A.To introduce a language school in Japan.
B.To hire language teachers to work in Japan.
C.To describe working conditions in Japan.
D.To make clear the requirements for Japanese teachers.
(2)We know from the text that those who are going to Japan will _______.
A.teach English only in Osaka
B.receive a degree from a university
C.have free accommodation
D.get trained for the job
(3)Before going to Japan, you need _______.
A.to see the manager of NOVA France
B.to take some computer courses
C.to write a letter to Japan
D.to find a place to live

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网