题目内容

Cold weather can be hard on pets, just like it can be hard on people. Sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter as they are. Some owners will leave their animals outside for a long period of time, thinking that all animals are used to living outdoors. This can put their pet in danger of serious illness. There are things you can do to keep your animal warm and safe.

Keep your pets inside as much as you can when the weather is bad. If you have to take them out, stay outside with them. When you’re cold enough to go inside, they probably are too. If you must leave them outside for a long time, make sure they have a warm, solid shelter against the wind, thick bedding, and plenty of non-frozen water.

If left alone outside, dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter. They can dig into snow banks or hide somewhere. Watch them closely when they are left outdoors, and provide them with shelter of good quality. Keep an eye on your pet’s water. Sometimes owners don’t realize that a water bowl has frozen and their pet can’t get anything to drink. Animals that don’t have clean and unfrozen water may drink dirty water outside, which may contain something unhealthy for them.

1.The word shelter in paragraph one means:

A. warm clothes B. a hiding place C. proper temperature D. diet food

2.What do we learn about pets from Paragraph one?

A. They are often forgotten by their owners.

B. They like to stay in warm places.

C. They build their own shelters.

D. They are used to living outdoors.

3.Why are pet owners asked to stay with their pets when they are in cold weather?

A. To keep company.

B. To keep them from eating bad food

C. To help them find shelters.

D. To know when to bring them inside

4.If pets are left on their own outdoors in cold weather, they may ______.

A. run short of clean water B. dig deep holes for fun

C. dirty the snow nearby D. get lost in the wild

5.What is the purpose of the text?

A. To solve a problem

B. To give practical advice

C. To tell an interesting story

D. To present a research result.

 

1.B

2.B

3.D

4.A

5.B

【解析】

试题分析:文章大意:本文是一篇说明文。文章给养宠物的人们提供了一些实用的建议。天气恶劣的时候,把宠物放在家里;天气寒冷的时候,注意让宠物有干净的水喝。

1.词义推测题。根据第一段Sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter as they are.可以推测出shelter为“避难所”之意。故B正确。

2.2】B推理判断题。根据“Sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter (住所) as they are.”可知,猫等宠物也像人一样习惯于暖和的住所。故B正确。

3.考查细节理解。根据第二段中的“If you have to take them out, stay outside with them. When you’re cold enough to go inside, they probably are too.”可知:当你感到冷的时候就会进房间,它们也是如此。故D正确。

4.考查细节理解。根据文章第三段中的“a water bowl has frozen and their pet can’t get anything to drink”可知,当水盆被冻之后,宠物就可能找不到干净的水喝。故A正确。

5.B考查作者的写作意图。根据第一段的中心句“There are things you can do to keep your animal warm and safe.”可知,这是一篇说明文,其目的是为了给养宠物的人们一些实用的建议。故B正确。

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

Saturday, March 24th

We have arrived in the hot, wet city of Bangkok. This is our first trip to Thailand(泰国). All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap, and very clean. We plan to stay here for a few days, visit some places in the city, and then travel to Chiang Mai in the North.

Tuesday, March 27th

Bangkok is wonderful and surprising. The places are interesting. We visited the famous market which was on water, and saw a lot of fruits and vegetables. Everything is so colorful, and we have taken hundreds of photos already! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.

Friday, March 30th

Our trip to Chiang Rai was long and boring. We visited a small village in the mountains. The village people here love the quiet life—no computers or phones. They are the kindest people I have ever met. They always smile and say “hello”. Kathy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back next year.

1.The diaries above show the writer’s ______ days in Thailand.

A. 3B. 8C. 15D.7

2.It seems that visitors _________ in Bangkok.

A. often feel hungry B. can have a good time

C. can’t take any photosD. feel a little bored

3.Which of the following is TRUE?

A. The writer left Chiang Mai for Chiang Rai by bus.

B. Chiang Mai is a beautiful city in the south of Thailand.

C. The writer is traveling alone in Thailand.

D. The writer will take a bus to Chiang Mai.

4.The people in the village _______.

A. are friendly to others B. like to speak English

C. hope to live in the citiesD. live a very busy life

5.What is the best title(标题)for the whole diary?

A. My First TravelB. Traveling in Thailand

C.The Outside World D. My Trip to Chiang Mai

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网