题目内容

Saturday, March 24th

We have arrived in the hot, wet city of Bangkok. This is our first trip to Thailand(泰国). All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap, and very clean. We plan to stay here for a few days, visit some places in the city, and then travel to Chiang Mai in the North.

Tuesday, March 27th

Bangkok is wonderful and surprising. The places are interesting. We visited the famous market which was on water, and saw a lot of fruits and vegetables. Everything is so colorful, and we have taken hundreds of photos already! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.

Friday, March 30th

Our trip to Chiang Rai was long and boring. We visited a small village in the mountains. The village people here love the quiet life—no computers or phones. They are the kindest people I have ever met. They always smile and say “hello”. Kathy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back next year.

1.The diaries above show the writer’s ______ days in Thailand.

A. 3B. 8C. 15D.7

2.It seems that visitors _________ in Bangkok.

A. often feel hungry B. can have a good time

C. can’t take any photosD. feel a little bored

3.Which of the following is TRUE?

A. The writer left Chiang Mai for Chiang Rai by bus.

B. Chiang Mai is a beautiful city in the south of Thailand.

C. The writer is traveling alone in Thailand.

D. The writer will take a bus to Chiang Mai.

4.The people in the village _______.

A. are friendly to others B. like to speak English

C. hope to live in the citiesD. live a very busy life

5.What is the best title(标题)for the whole diary?

A. My First TravelB. Traveling in Thailand

C.The Outside World D. My Trip to Chiang Mai

 

1.D

2.B

3.A

4.A

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文包括了三篇日记,讲述了作者在泰国的旅行,包括了曼谷,清迈和清莱三个地方。并对三个地方的旅行进行了介绍

1.判断推理题。从文中内容可知,作者在3月24日开始泰国之旅,到3月30日结束,一共是7天时间,故选D

2.判断推理题。根据第二篇日记描述Bangkok is wonderful and surprising!曼谷很漂亮而且充满惊喜;从而判断游客可以玩得很开心,故选B

3.细节理解题。根据第二篇日记描述Later today we will leave for Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.今天晚些我们会去清迈待两天,然后坐大巴到清莱。从而得知从清迈到清莱是坐大巴,故A 正确

4.细节理解题。根据第三篇日记描述They are the kindest people I have ever met.他们是我见过的最友好的人。故选A,对别人很友好

5.标题归纳题。这三篇日记主要讲述了作者在泰国的旅行,包括曼谷,清迈和清莱,所以最佳标题选B 泰国之旅

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Cold weather can be hard on pets, just like it can be hard on people. Sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter as they are. Some owners will leave their animals outside for a long period of time, thinking that all animals are used to living outdoors. This can put their pet in danger of serious illness. There are things you can do to keep your animal warm and safe.

Keep your pets inside as much as you can when the weather is bad. If you have to take them out, stay outside with them. When you’re cold enough to go inside, they probably are too. If you must leave them outside for a long time, make sure they have a warm, solid shelter against the wind, thick bedding, and plenty of non-frozen water.

If left alone outside, dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter. They can dig into snow banks or hide somewhere. Watch them closely when they are left outdoors, and provide them with shelter of good quality. Keep an eye on your pet’s water. Sometimes owners don’t realize that a water bowl has frozen and their pet can’t get anything to drink. Animals that don’t have clean and unfrozen water may drink dirty water outside, which may contain something unhealthy for them.

1.The word shelter in paragraph one means:

A. warm clothes B. a hiding place C. proper temperature D. diet food

2.What do we learn about pets from Paragraph one?

A. They are often forgotten by their owners.

B. They like to stay in warm places.

C. They build their own shelters.

D. They are used to living outdoors.

3.Why are pet owners asked to stay with their pets when they are in cold weather?

A. To keep company.

B. To keep them from eating bad food

C. To help them find shelters.

D. To know when to bring them inside

4.If pets are left on their own outdoors in cold weather, they may ______.

A. run short of clean water B. dig deep holes for fun

C. dirty the snow nearby D. get lost in the wild

5.What is the purpose of the text?

A. To solve a problem

B. To give practical advice

C. To tell an interesting story

D. To present a research result.

 

After ten years, the world' s largest music festival, Rock in Rio, returned to its hometown Rio de Janeiro for seven days of concerts from Friday, September 23rd, attracting 700,000 people over the whole week.

It is the 10th edition of the Rock in Rio festival, but only the 4th to be held in Rio as the organizers exported the festival to Lisbon and Madrid ten years ago.The first edition of the festival was in 1985 and the most recent edition in Rio was held in January, 2001.A total of 700,000 tickets were sold out for this year' s festival.

The festival consists of four stages with the participation of International stars including Elton John, Katy Perry, and bands Metallica, Evanescence and System of a Down.Several stars which performed in previous editions are also on the list this year..In addition, a number of local singers and bands will also join this year.

The performance site, named as Rock City, is a 150,000-square-meter area.Besides the concert area, the site also has a giant Ferns wheel, a roller coaster, and a small shopping mall.After the festival, the Rock City area will be converted into a leisure area to athletes in the 2016 Olympic and Paralympic Games in Rio de Janeiro

According to Rio' s tourism company Riotur, out of the 700,000 people expected in the festival, some 315,000 will be tourists, who raised the hotels' occupation rate to 98 percent.Riotur estimated that the Rock in Rio festival will bring 419 million U.S.dollars for the city and create 10,000 jobs.

The creator of the festival, Brazilian businessmen Roberto Medina, insisted on opening the Rock City gates himself, in the early afternoon, and greeted the first fans to enter the site."We come to the gate because the Brazilian audience is even more important than the bands.We applaud them.They make the greatest show," he said.

1.The first edition of the festival may be held in ____.

A.Rio de Janeiro B.Lisbon

C.Madrid D.a place not mentioned

2.Up to now, the festival has been held in Rio for at least _____.

A.ten times B.four times

C.three times D.twice

3.The number of native people to attend the festival is probably ____.

A.700,000 B.315,000

C.10,000 D.385,000

4.From the passage, we can know ____.

A.Rock City is a great theatre

B.Only rock bands are invited to the festival?

C.the festival will improve the employment of Rio

D.The gate of Rock City was opened by the Brazilian audience

 

STAGE

Keep it in the air: The Chaoyang Theater is one of the Beijing theaters to present acrobatics (杂技) all year round. Top acrobatic artists invited from all over the country perform for Chinese and foreign tourists. The program contains trick cycling, leaping through hoops and Chinese magic tricks. Some of the artists have won prizes in international competitions. 

Time: 7:15 p.m. Daily 

Place: 36, Dongsanhuan Beilu, Chaoyang District 

Tel: 1716, 16818

Use your head: Green Hat is a new drama given by a group of young Chinese actors. It's a rewrite of American writer Nathaniel Hawthorne's famous novel The Scarlet Letter. It describes the heroine's great courage in finding the true love against the public disagreement. 

Time: 7:15 p.m. until March 5, except Mondays 

Place: China Children's Theater 

Tel: 102220, 102210

Mix and match: Story of Puppets tells of a fairy, Zixia, who looks for true love in the human world. After watching a puppet play Peony Pavilion, she thinks there must be true love in reality, so she uses magic to turn the puppet characters into humans, wanting to fall in love with the puppet hero. But things don't go as she planned...Li Liuyi, the director of the play has made several successful attempts to present different traditional operas in one play. This time he combines Peking Opera, Kunqu Opera, and Pingju Opera along with a band, using the structure of modem drama. 

Time: 7:30 p. m. until March 10, except Mondays 

Place: Small Playhouse of Beijing People's Art Theater 

Tel: 121118

Peking Opera: The Beijing Peking Opera Troupe will give two performances at the Chang'an Crand Theater. Each performance includes two classical excerpts (选段). One is Wenxi (a play focusing on singing and dancing); the other is Wuxi (a play full of acrobatic dancing). The first night will be The Crossroad and Presenting a Pearl of the Rainbow Bridge. And the second night will see the performance of The Goddess of Heaven Scatte. 

Place: Chang'an Grand Theater 

Tel: 813108

1.We can learn from the text that _____.

A Story of Puppets is a play held in China Children's Theater 

B. the artists who have won prizes will perform magic tricks 

C. on March 5 there will be two plays for us to choose 

D. the artists in the Beijing Peking Opera Troupe are from all over the country

2.If a tourist wants to see a performance on March 15, he can call _____ to book a ticket.

A. 813108 B. 121118 C. 102220 D. 16818

3.According to the text, which of the following statements is true?

A. The director of the Story of Puppets combines different operas in it. 

B. Green Hat is based on a famous novel acted by some American artists.

C. Top Acrobatic artists will present their performances around our country. 

D. The Beijing Peking Opera Troupe will give two performances with the same excerpts

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网