题目内容

Walking down a path through some woods in Georgia, I saw a small pool of water ahead on the path. I angled my direction to go around it on the part of the path that wasn't covered by water or mud. As I reached the pool, I was suddenly attacked!

Yet I did nothing for the attack. It was so unpredictable and from somewhere totally unexpected. I was surprised as well as unhurt though I had been struck four or five times. I backed up a foot and my attacker stopped attacking me. Had I been hurt I wouldn't have found it amusing. And I was laughing. After all, I was being attacked by a butterfly!

Having stopped laughing, I took a step forward. My attacker rushed me again. He charged towards me at full speed, attempting to hurt me but in vain. For a second time, I took a step backwards while my attacker paused. I wasn't sure what to do. After all, it’s just not every day that one is attacked by a butterfly. I stepped back to look the situation over. My attacker moved back to land on the ground. That's when I discovered why my attacker was charging me only moments earlier. He had a mate and she was dying.

Sitting close beside her, he opened and closed his wings as if to fan her. I could only admire the love and courage of that butterfly in his concern for his mate. He had taken it up on himself to attack me for his mate’s sake, even though she was clearly dying and I was so large. He did so just to give her those extra few precious moments of life. Should I have been careless enough to step on her? His courage in attacking something thousands of times larger and heavier than himself just for his mate’s safety seemed admirable. I couldn’t do anything other than reward him by walking on the more difficult side of the pool. He had truly earned those moments to be with her, undisturbed.

Since then, I’ve used that butterfly’s courage as an inspiration and to remind myself that good things are worth fighting for.

1.The writer changed his direction while walking down a path because he wanted_______.

A. to get close to a butterfly

B. to escape a sudden attack

C. to look over the bad situation

D. to avoid getting his shoes dirty

2.From the passage we can learn that the attacker _________.

A. struck the author four or five times and made him badly hurt

B. paused until the author took a step backwards

C. thought it was the author who caused the death of his mate

D. attacked the author for his mate’s safety and to accompany her for the last moments of life

3. From this experience the man learned_____.

A. butterflies are brave insects

B. the small can defeat the large

C. how to deal with challenges in his life

D. people should try their best to fight for everything

4.Which of the following words can best describe the butterfly?

A. caringB. ambitious

C. courageousD. aggressive

 

1.D

2.D

3.C

4.C

【解析】

试题分析: 文章讲述了一只勇敢的蝴蝶为了保护奄奄一息的同伴而奋起攻击人的故事。它这种为了爱,为了同伴而英勇拼搏的行为不仅感动了作者使他绕道而行,而且也给了作者深刻的启示,并且激发了他为了目标而奋斗的决心。

1.推理判断题。从文章首段I saw a small pool of water ahead on the path. I angled my direction to go around it on the part of the path that wasn't covered by water or mud.可知作者绕道是为了避免把鞋子上沾上水或者泥,所以D选项正确。

2.推理判断题。从文章第四段He had taken it up on himself to attack me for his mate’s sake, 。。。He did so just to give her those extra few precious moments of life.可知蝴蝶攻击作者只是为了不让作者踩到它的同伴,能在生命的最后时刻陪在伙伴身边,所以选D。

3.推理判断题。从文章最后一段I’ve used that butterfly’s courage as an inspiration and to remind myself that good things are worth fighting for.可知作者受到了启发,感悟到了任何美好的事物都是值得我们努力去争取的 故C选项 。

4.推理判断题。从作者讲述的蝴蝶袭击他的过程以及文中His courage in attacking something 和I’ve used that butterfly’s courage as等句子中多次出现的courage可知C选项正确。

考点:教育类阅读。

练习册系列答案
相关题目

The size and location of the world’s deserts are always changing. Over millions of years, as climates change and mountains rise, new dry and wet areas appear. But within the last hundred years deserts have been increasing after frightful speed. This is partly because of natural changes, but most responsible for creating deserts are men.

Man can make deserts, but they can also prevent them from getting bigger. Algeria is planning a green belt of trees along the edge of the Sahara Desert to stop the sand. In China, too, windbreaks are being built in the northwest to keep the desert from growing.

But desert still threaten the world. Experts believe that land that is on the way to becoming deserts equals the size of Australia, Russia and US put together. Can we stop the spread of the world’s deserts and save the land that is so essential to mankind? Yes, we can, And we must.

1.The reason for the land that turns into deserts is mostly because of _______

A. the changing of the climates B. man

C. the natural changes D. the wind

2.The word “windbreak” means _______

A. trees planted as a belt to stop the wind

B. high walls as a belt to stop the wind

C. long and deep ditch as a belt to stop the wind

D. men stood side by side as a belt to stop the wind

3. The deserts still threaten the world in the way ______

A. of increasing at an unbelievable speed

B. of spreading in Australia , Russia, and the US

C. of appearing new dry and wet areas in every part of the world

D. that they cause the changes of the climates

4.Which of the following do you think is the best method?____

A. People move away from the land that is on the way to become deserts

B. To build great walls to stop the wind and sand

C. To plant trees and grass on the surface of the land

D. To irrigate the desert

 

Have you ever heard of the saying, “If you want a friend, be !” What does it ? There are many different things that you can do to friends. You may find out what they are if you someone make friends.

Here is one new teacher made friends with the in her class on the first day of the school. When the bell , the teacher smiled at all the students. Then she said, “Good morning. How nice it is to have all of you my class this year! I want to each of you very much.. I’m sure we will enjoy working together.”

The teacher smiled, used a pleasant and acted a friendly way. She told the students her and wrote it on the blackboard. Then she told them something she liked to and hoped to do with them during the year. The students knew that she liked many of the same things they liked. Everyone felt that she what she said. Each of them wanted to know her and be her friend. Then she let the students tell something about . So they felt that the teacher knew them. Could you make friends as the teacher ?

How do you know and like your classmates? One is to find out more about them. During the you can talk to them. You may ask them their names and the names of the schools they went to last year. They want to know about you, too. You may tell them about your interests or your holiday experiences. It is often easy to be friends with people who have interests and play the same games. As you talk, the others may be thinking, “I like to do. It should be fun to be friends with you.” Remember! Just talking together in a friendly way is one good way to make friends.

1.A.one B. it C. that D. careful

2.A. show B. want C. have D. mean

3.A. meet B. make C. have D. get

4.A. look B. hearC. listenD. watch

5.A. what B. why C. how D. when

6.A. teachersB. students C. workmates D. parents

7.A. sang B. got C. rangD. spoke

8.A. in B. on C. with D. about

9.A. teach B. knowC. learnD. like

10.A. sound B. sentenceC. phraseD. voice

11.A. on B. byC. in D. to

12.A. familyB. father C. work D. name

13.A. do B. eatC. get D. play

14.A. meant B. liked C. was D. forgot

15.A. much B. betterC. enough D. still

16.A. themselves B. their parents C. the teacherD. the school

17.A. was B. did C. got D. saw

18.A. way B. day C. teacher D. class

19.A. break B. classC. teachingD. day

20.A. no B. differentC. manyD. the same

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网