题目内容

【题目】随着旅游业的快速发展,旅游变得越来越受欢迎。然而选择自由行还是随团游,不同的人有着不同的看法。请就这一话题写一篇100词的英语短文,阐述你的观点并给出理由。

内容要点: 1. 赞成随团游

2. 价格相较自由行要便宜;导游会安排一切,并介绍景点的相关知识;……

注意:1.词数100 左右;2.可适当增加细节,以使行文流畅。3.开头已给出,不计入字数。

With the rapid development of tourism, travelling is becoming more and more popular.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】With the rapid development of tourism, travelling is becoming more and more popular. However, people hold different ideas about travelling in a group or alone. As far as I am concerned , the best way to travel is travelling in a group led by a guide.

First, compared to travelling alone, it is often cheaper to travel in group, because a tour group can often get group price and the best deals for nearly everything. Second, if we travel in a group, the guide will arrange everything for us. There will be no need to worry about hotel or restaurant reservations. Most importantly, the tour guide is often an expert in the places we visit. They can inform us of the history of an attraction and interesting stories related to it. Last but not least, we can make more new friends. If someone gets ill, others go to his or her aid. Often, friendship made on tours last a lifetime.

All in all, our trip will be cheaper, more comfortable, more interesting and more rewarding if we travel in a group rather than by travelling alone.

【解析】

本文为议论文。议论文是一种剖析事物、论述事理、发表意见、提出主张的文体。作者通过摆事实、讲道理、辨是非,以确定其观点正确或错误,树立或否定某种主张。议论文的注意事项:1.论点要鲜明,不可含糊其辞;论据要充分,要能充分证明论点的命题性,论据过程要条理清晰;2.文章安排逻辑性要强,推理要严密;3.重在说明,以理服人。议论文主要使用现在时态

本文主要针对旅游业的快速发展,旅游变得越来越受欢迎。然而是选择自由行还是随团游,针对此要发表不同的看法。并阐述自己的观点并给出理由。

本文论点要点鲜明,论据充分,条理清晰。语言逻辑性强,以理服人。文章中恰当地使用了高级词汇如with the rapid development of tourism, as far as I am concerned , compared to, worry about.., be related to…, rather than…,Most importantly,。表示顺序的连词first….,second…., Last but not least,…. All in all,使文章的论证条理清晰。句式多变,长短句结合。使用了常用句式。如:it is +形容词+to do sth…,There will be no need to do sth…..等。尤其是非谓语的运用非常成,。如非谓语作主语,travelling is becoming more and more popular;和非谓语作表语the best way to travel is travelling in a group led by a guide.非谓语作状语compared to travelling alone, it is often cheaper to travel in group。同时还运用了一些复合句,如状语从句:if we travel in a group, the guide will arrange everything for us.等,使文章丰富多彩。整个文章的句式相对比较灵活,这是一篇不错的文章。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure parks, nature parks and so much more.

There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and you’ll miss a great part of it. Australia is home to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas where they live.

When you are on a bicycle, you have the strength of being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter way of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.

There are many choices of hiring a bicycle to experience the Gold Coast attractions. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste. If you have ever wanted to try a tandem bike (双人单车), now is your chance, because they have those too.

A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.

1You’d better not drive in a car on Gold Coast because ________.

A.you will break the traffic rulesB.you will cause much noise

C.you can’t enjoy the beautiful sights wellD.you can’t drive into some parks

2The following advantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that ________.

A.you can take photos of animalsB.it is a cheap way of traveling

C.you can get a clearer sight of animalsD.it is a good way to do sunbathing

3Which of the following words has the same meaning as the word underlined in the third paragraph?

A.advantageB.weakness

C.appearanceD.importance

4What’s the author’s attitude towards a bike hire on Gold Coast?

A.He thinks it’s a personal choice.B.He supports it very much.

C.He doesn’t like this way of traveling.D.He thinks it’s only good for adults.

【题目】A British businessman with the lifelong dream of building a yacht (游艇) has almost achieved his goal. Mike Ludgrove is putting the finishing touches on the 60ft boat that he has spent the past 12 years crafting by hand. He has spent several thousands of hours on the classic sailing yacht that he has named “Helena”.

Ludgrove originally thought that he could complete his dream yacht in just three years. He soon realized, however, that both the timeline and budget were overly ambitious. To raise more funds, Ludgrove and his kind wife Elaine sold their London flat, their primary home in Exeter, Devon, and now live in a rented house. Five years ago, the couple sold their food business to raise additional money for the boat. Ludgrove also asked his son and some friends to work alongside him to make his dream a reality.

“Helena has been my dream for almost 40 years,” Ludgrove, who started working on the project in 2006, told the Daily Mail. “It has taken 12 years, and I have enjoyed most of it, although there have been some low points when I’ve wondered whether we were going to make it.

The boat is coated with fiberglass to protect the wood and has a captain’s room and two large cabins which can accommodate up to six people.

Ludgrove claims that his dream was inspired by a childhood experience when he participated in the London Sailing Project, a charitable foundation that gives young people the opportunity to experience a sailing adventure. “Helena” is due to launch, and Ludgrove hopes it will benefit young people who usually don’t have a chance to sail.

1What does the underlined sentence in Para. 2 mean?

A. Building a yacht was impossible for Ludgrove.

B. It was wrong of Ludgrove to build a yacht by hand.

C. Ludgrove was trapped in a lack of time and money.

D. The problems of timeline and budget were easy to solve.

2What are the attitudes of Ludgrove’s family and friends to his yacht-building plan?

A. Indifferent. B. Doubtful.

C. Objective. D. Supportive.

3Why was Ludgrove determined to build a yacht?

A. It was his childhood dream.

B. It was part of his worldwide sailing plan.

C. He never sailed in the sea.

D. He wanted to memorize “Helena”.

4What will Ludgrove do with “Helena” most probably?

A. Give it to the London Sailing Project for renting.

B. Inspire young people to have a chance to sail.

C. Set up a charitable foundation for “Helena”.

D. Sail around the world with his family and friends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网