题目内容

【题目】How to Communicate With a Deaf Person

Communicating with a deaf person doesn’t have to be as difficult as it might seem. The trick is to be patient, straightforward, and to remember that deaf people communicate visually. Before you know it, you’ll forget you were ever worried!

Method 1: Staring Your Conversation

1You can do this by moving into the person’s field of vision and waving from a polite distance, or by tapping the person gently on the shoulder. If it’s a real emergency, you can also turn the lights off and on quickly.

Position yourself carefully. Make sure that the light in the room is shining directly onto your face, and that you’re not standing with your back to a light. 2

Find out how the person prefers to communicate. Some deaf people are better lip-readers than others. Some deaf people may prefer to write back and forth or to use an interpreter. Man interactions between the deaf and the hearing require a combination of these methods. 3

Method 2: Communicating through Lip-reading.

Keep your sentences simple and use plain language. 4The more complex your phrasing and vocabulary, the more likely your deaf companion is to miss something. Try to avoid using slang or expressions that aren’t widely known.

When someone else is speaking, don’t turn away from the deaf person in your group. 5You don’t have to look at the deaf person while someone else is talking, but try to make sure your face is visible.

A. Get the person’s attention.

B. It’s important not talk too quickly.

C. Or, they’ll miss parts of the conversation.

D. If so, it’ll make them feel left out of the conversation.

E. Stand directly in front of the person, at a normal distance.

F. The best way to know which methods are most effective is to ask.

G. Try not to be too difficult when using your words in the beginning.

【答案】

1A

2E

3F

4G

5D

【解析】这是一篇介绍说明类文章。文章介绍了如何和聋人交流。

1下文提到的进入某人的视野范围,礼貌的挥手,轻拍某人都是引起对方注意的方式。故A选项适合做段标题

2由该段标题“Position yourself carefully”可知,该段主要建议我们要认真确定自己的位置。选项中和“position”有关的选项只有E选项。

3由该段标题“Find out how the person prefers to communicate”可知,该段建议我们要弄清楚地方喜欢哪种交流方式。承接该话题,F选项切题:想知道哪种办法最有效,最好的方式就是问一问。该选项和上一句中的“methods”呼应。

4上一句提到,Keep your sentences simple and use plain language尽量是你的句子简单,使用简单的语言。承接该句,G选项切题:在一开始,尽量不要使用太难的词。

5上一句提到,当其他人在说话的时候,不要背对着When someone else is speaking, don’t turn away from the deaf person in your group。承接该句,D选项切题:如果这样的话,会使得他们感到被排除在了谈话之外。

练习册系列答案
相关题目

【题目】七选五
When I walked into the house after school, the first thing I noticed was a box with items I recognized from my dad's office. When he told me that he was laid off, I thought he was joking. Then I noticed his seriousness and realized he was telling the truth. My father has always been a hard worker. He has prided himself on his career.(1)I guess I had taken his work for granted.
(2)For starters, he was home all the time. It meant my bed had to be made, my room cleaned up, and my homework done right after school. I would come home every day to find him at the computer searching for jobs. (3)He seemed down, though he tried to be optimistic. He asked my brother and me to spend less. I gave up my spending money, which wasn't much. I also found a part-time job.
(4)He explained that he never wanted to be laid off again, so he was going to start his own business. Day by day, I watched him build it. One evening I asked if he needed help. “Only if it doesn't affect school,” he said. I showed up at his office the next afternoon, and most afternoons after that for two months.
(5)The terrible experience for our family taught me how to deal with difficulties. Now I know that through creative problem-solving, I can always find Plan B. I can ask for help and take risks. What I have learned from my dad's understanding of business and his work ethic(信条)are two of the most important lessons I will ever learn. And they will be my principles for success.
A. Providing for our family has been his joy.
B. I made every effort to solve his problems.
C. I began to notice how losing his job had affected him.
D. My father's unemployment created many changes in our lives.
E. After months of searching, my dad decided to go in a totally different direction.
F. His courage and determination helped him to become successful in his new career.
G. I always knew he was a hard worker, but watching him in action influenced me a lot.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网