题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
After a confirmed rabies(狂犬病) case in Parke County, Indiana, experts are urging caution if you find a bat(蝙蝠) in your home or office.
“If you try to kill a bat, you are more likely to get bitten,” said Joy O'Keefe, assistant professor of biology and director of Indiana State University's Centre for Bat Research, Outreach and Conservation. “Most bats people find in their houses are healthy and are not going to bite them and give them rabies.” But they could be a federally endangered species, such as the Indiana Bat, which is found in this area.
So if you spot a bat in your home or office, don't kill it or touch it with bare hands, O'Keefe said. Instead, put on a pair of heavy gloves and gently move it into a box or bucket. Once contained, the bat can be removed outside.
“If it's a healthy bat, it'll fly away eventually,” O'Keefe said. “If it doesn't move or seem to be healthy, you can take it to the health department to be tested.”
This is the time of year when bats move from their summer resting sites to their winter resting sites, O'Keefe said.
“We get calls every year during the first month of school year from people finding bats in the university's buildings,” said O'Keefe.
Bats are a great help to people, as every night they can eat up to their entire body weight of insects. Bats, however, are facing great threats from epidemics(流行性疾病), habitat destruction and other things.
“The best way the average person can help bats is by understanding them and by telling other people how awesome bats are and what bats do for us,” O' Keefe said. “Hopefully, it will make people think that if there's a bat in their house, they should try to get it out but not kill it. That would be really positive for bats—to not have people be one of their major threats.”
(1)According to the text, experts are giving the public a warning about _______.
A.the biting by bats
B.the danger of keeping bats
C.the spreading of an infectious disease
D.the extinction of an endangered species
(2)In O'Keefe's opinion, when you find a bat in your house, you should _______.
A.put it on a tree
B.send it to get tested
C.remove it with gloves
D.report to the health department
(3)We can infer that the text is probably written in _______.
A.spring
B.summer
C.autumn
D.winter
(4)The underlined word “it” in the last paragraph probably means _______.
A.what bats like to eat
B.people's awareness of bats
C.the best way to protect bats
D.the greatest threat bats are facing

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)B
【解析】这是一篇说明文,蝙蝠对人类有益,但是被蝙蝠咬伤后会使人得狂犬病,所以O'Keefe建议我们在室内发现蝙蝠时,不要空手去捉它们或伤害它们,而是要戴上手套把它们移到户外。

⑴考查细节理解。根据第一段中的“After a confirmed rabies case”及第二段中的“If you try to kill a bat, you're more likely to get bitten”可知因为有了被蝙蝠咬后导致人得狂犬病的案例,所以专家向公众发出了小心被蝙蝠咬的警告。故选A。

⑵考查细节理解。根据第三段中的“put on a pair of heavy gloves and gently move it into a box or bucket. Once contained, the bat can be removed outside”可知O'Keefe建议大家戴上手套把蝙蝠移到户外。故选C。

⑶考查推理判断。根据第五段中的“This is the time of year when bats move from their summer resting sites to their winter resting sites”及第六段中的“during the first month of school year”可知蝙蝠在这个时期从它们夏天的窝迁徙到冬天的窝,再根据新学年的第一个月可推测这篇文章写于秋季。故选C。

⑷考查猜测词义。根据本段内容可知O'Keefe认为保护蝙蝠最好的方法就是了解它们并且告诉人们蝙蝠有多棒,它们能为人类做很多事情。O'Keefe希望“人们对蝙蝠的这种认识”能避免人类成为蝙蝠的最大威胁之一。It指代人们对蝙蝠的这种认识,故选B.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Our mood may change suddenly like a storm with lightning and thunderbolts that comes without notice.
The good news is that bad moods can leave as suddenly as they have come. Exceptions to this rule of course are cases where there are other problems such as depression or any other mental destruction.
How to improve your mood?
When you understand that you are not feeling happy but you are in depression or disappointment, then you can use these simple techniques that will be able to change the negative situation and improve your mood . Exercises, gymnastics and sports help a lot to achieve a better emotional balance. If you feel that you are in a bad mood, take a hot bath or sauna. .
Watch a movie, read a book or talk to a friend.
. When you leave work or home, go to places that make you happy and calm. This helps to improve your mood.
Make relations with happy, optimistic and pleasant people. . Positive and optimistic feelings that create positive thinking for the future will help you overcome your bad feelings and defeat your bad mood.
When the problem of bad moods, frustration and negative emotions beyond normal situations becomes chronic (长期的), it is important to turn to a specialist for help.
A.The relaxation of the muscles will help.
B.Change your environment.
C.Use physical activity to fight against feelings of depression.
D.This can help you improve your mood significantly.
E. First you have to learn to recognize when you are in a bad mood.
F. There are ways to improve your mood.
G. Changes in feelings and mood can happen for various reasons.

【题目】Many teenagers wants to look cool.1Chloe Murray,an eighth-grader at Jefferson Middle School in the US, realized this problem and established a charitable clothes closet(衣橱)to help her peers.

2The school let her use a room for the project.Chloe’s classmates joined her as well.Last month,the charitable clothes closet,called Chloe’s Closet,opened.3“Confidence is a real issue in middle school,especially when it comes to clothing,”Chloe told the Chicago Tribune,a daily newspaper in Chicago,US.

4Many people from the school’s community and neighboring schools donated used and new clothes.The clothes closet is only open after school.Students can “buy” these clothes by earning “money” when they turn in their schoolwork on time,make corrections on homework,participate in a school activity or express helpfulness to their peers and teaches.Since the first week in March,about 100 items have been “sold” to students.

5Then,they will be better able to focus on the learning material rather than paying too much attention to what they are wearing,”Shannon Arko,a language arts teacher at the school,said about the mission(使命)of the closet.“Feeling good about yourself translates into a better learning experience overall.”

A.Where are the clothes from.

B.Her school supported the idea too.

C.Fashion has already became an important part of students’ lives.

D.You need to supply children with basic needs,such as clothing.

E.But everyone can afford to keep up with the changing fashion trends.

F.But not everyone can afford to keep up with the changing fashion trends.

G.It’s filled with trendy clothes for girls and boys to help students look their best.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Questions you should ask yourself when you fail
The more new things we try the more failure we are likely to have.. Experiencing failure can be a learning experience and an opportunity for a fresh start. A good way to begin this process is by asking yourself some tough questions.
1)What can I learn from this?
Take responsibility for what went wrong. OK, so it was not all your fault—but some of it was. Successful people don't make excuses or blame others. So you should look at the experience objectively(客观地).
2)Do I need to acquire or improve some skills?
Did the problem reveal some lack of skill on your part? How could you learn or improve those skills? Perhaps there are books or courses or people you could turn to.
3)Who can I learn from?
Is there someone to whom you can turn for advice? Did a boss, colleague or friend see what happened?. Most people do not ask for help because they believe it to be a sign of weakness rather than strength. It's not. It shows that you are ready to learn and change.
4)What will I do next?
Now draw up an action plan. Will you try something similar or something different? Revisit your goals. Failure doesn't mean you have to give up; maybe you just need to change it in another way.
A. You can now reset your sights on your destination and plan a new course.
B. Make them step stones to future success.
C. They take responsibility for the failure.
D. In fact the only way to avoid failure is to do nothing new.
E. The important thing is how we deal with failure.
F. Make a self-development plan to acquire the skills and experience you need.
G. If they are constructive and supportive then ask them for some feedback (反馈) and guidance.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网