题目内容

19.Five years ago,David Smith wore an expensive suit to work every day."I was a clothes addict(迷),"he jokes."I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes gotwrinkled(皱的)."Today David wears casual clothes-khaki pants and a sports shirt-to the office.He hardly ever wears a necktie."I'm working harder than ever,"David says,"and I need to feel comfortable."More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work.In the United States,the changes from formal to casual office wear have been slow.In the early 1990s,many companies allowed their workers to wear casual clothes on Friday(but only on Friday).This became known as"dress-down Friday"or"casual Friday"."What started out as an extra one-day-a-week benefit for workers has really become an everyday thing,"said business adviser Maisly Jones.
Why have so many companies started allowing their workers to wear casual clothes?One reason is that it,s easier for a company to attract new workers if it has a casual dress code."Alotof youngpeopledon't wantto dressup forwork,"saysthe owner of asoftware company,"so it's hard to hire people if you have a conservative dress code."Another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes.In a study made by Levi Strauss and Company,85 percent of employers said that casual dress has a positive effect on work.Supporters of casual office wear also say that a casual dress code helps them save money."Suits are expensive,if you have to wear one every day,"one person said."For the same amount of money,you can buy a lot more casual clothes."

28.David Smith refers to himself as having been"a clothes addict"becauseC.
A.he often wore khaki pants and a sports shirt
B.he couldn't stand a clean appearance
C.he wanted his clothes to look tidy and clean all the time
D.he didn't want to spendmuchmoney on clothes
29.The reason why companies allow their workers to wear casual clothes are as follows except thatD.
A.many workers don't like a conservative dress code
B.comfortable clothes make workers more productive
C.a casual clothes code is welcomed by young workers
D.all the employers in the U.S.are for casual office wear
30.According to this passage,"dress-down Friday"means thatC.
A.on Friday,companies will give their workers an extra benefit
B.on Friday,dress-down has become an everyday phenomenon
C.on Friday,companies allow their workers to wear casual clothes as a favor
D.on Friday,many workers want to wear casual clothes to impress people
31.Which of the following clothes is casual wear?A
A.Khaki pants.
B.Suits.
C.Neckties.
D.Tuxedos.

分析 从20世纪90年代起,美国许多公司开始允许员工星期五可以不统一着装上班.现在越来越多的公司许可领员工穿便装上班了,这对调节他们的心情,调动其工作热情有一定的作用.

解答 28.C,推理判断题.它后面一句话就是对该句的解释I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled(皱的),可知大卫自嘲以前是服装爱好者,衣服一起皱,他就得换上备穿的服装,所以选C项.
29.D,细节理解题,根据句子85 percent of employers said that casual dress has a positive effect on work可知,85%的职员支持穿便装,而不是所有职员都支持,故答案为D.
30.C,细节理解题,根据句子In the early 1990s,many companies allowed their workers to wear casual clothes on Friday(but only on Friday).This became known as"dress-down Friday"or"casual Friday"可知,dress-down Friday意味着在星期五的时候,职员可以穿自己的便装而不用穿职装,故答案为C.
31.A,细节理解题,根据句子Today David wears casual clothes-khaki pants and a sports shirt-to the office可以知道,卡其裤子是属于便装,故答案为A.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关题目
7.Aviaphobia or fear of flying is believed to rank as the second most common fear,next to the fear of speaking in public.According to a recent statistical study in the United States,44% of the Americans interviewed admitted some fear of flying.What is ironic is that this kind of uncontrolled fear is not only limited to those who have not yet had the experience of flying,but also known to bother people working in airlines,including stewards and stewardesses,and even business people for whom frequent air travel is a necessity.
What causes aviaphobia has caused brilliant minds in the medical and psychological fields.Psychologists explain that fear of flying envelops other fears----fear of heights,fear of closed-in places,and most importantly,the fear of dying.On top of that,there is the"vicarious factor",which means one may have had a painful experience associated with flying that has caused the overpowering fear of air travel.What happened to John Smith,an executive with a computer company,is a case in point.In 1979,while he was on the runway at a Chicago airport,another plane blew up,killing 275people.He witnessed the disaster with his own eyes,and since then,he has occasional nightmares about the tragedy despite more than three decades.That experience has badly influenced him so that even up to now,whenever he boards a plane,he is caught in an uncontrolled feeling of pain.
Actually,about a third of aviaphobes are less afraid of dying in a crash than of losing control of themselves.They are afraid that it may be seen as a sign of weakness,and therefore may threaten their jobs and inter-personal relationships,or even cause their loss of respectability.This explains why overachievers and perfectionist feel it a need to be in control always.Once they are on board,such kind of people will be too much alert.They sometimes spend their entire trip observing the flight attendants or the details of the small world surrounding them.Thus,they become sleepless and tense during their long flights,sometimes lasting for 10hours or even longer.Consequently,they become physically exhausted and mentally drained before their flight is over.

69.What can be inferred from the first paragraph?C
A.44% of Americans are afraid of flying.
B.fear of flying happens only among people without flying experience.
C.some of the people who need to fly often in their jobs are afraid of flying.
D.stewards and stewardesses don't fear as soon as they board the plane.
70.Which of the following is true according to the passage?B
A.The fear of speaking in public is the second most common fear next to aviaphobia.
B.Over 30% of people afraid of flying are more concerned about losing control of themselves.
C.The example of John Smith shows that the painful experience related to flying will recover soon.
D.Aviaphobes easily become physically and mentally drained because the flight is long and exhausting.
71.The reason why aviaphobes feel it a need to conceal their fear of flying is thatD.
A.they can't afford to lose their jobs.
B.they are afraid that it will affect their relationship with friends.
C.it is a big and dark secret.
D.it may be viewed as a sign of timidity that may put their social position at risk.
72.Which of the following might be the best title for the passage?C
A.The causes of aviaphobia
B.Psychologists'attitudes toward aviaphobia
C.Some facts about aviaphobia
D.The definition of aviaphobia.
11.Would you eat a ready meal from the fridge rather than cook from scratch?Have you been doing Internet shopping rather than going to the stores?What can't you be bothered to do?
A study into how lazy British people are has found more than half of adults are so idle that they'd catch the lift rather than climb two flights of stairs.
Just over 2,000people were interviewed by independent researchers at Nuffield Health,Britain's largest health charity.The results were surprising.
About one in six people surveyed said if their remote control was broken,they would continue watching the same channel rather than get up.
More than one third of those questioned said they would not run to catch a bus.Worryingly,of the 654respondents with children,64% said they were often too tired to play with them.
This led the report to conclude that it's no wonder that one in six children in the UK are classified as obese before they start school.Dr.Sarah Dauncey,medical director of Nuffield Health,said,"People need to get fitter,not just for their own sake,but for the sake of their families,friends and evidently their pets too.If we don't start to take control of this problem,a whole generation will become too unfit to perform even the simple tasks."
And Scotland's largest city,Glasgow,was shamed as the most indolent city in the UK,with 75% surveyed admitting they do not get enough exercise,followed closely by Birmingham and Southampton,both with 67%.
The results pose serious challenges for the National Health Service,where obesity related illnesses such as heart disease and cancer have been on a steady increase for the past 40 years and are costing billions of pounds every year.

28.What do lazy British people probably choose to do?B
A.Go to stores.B.Catch the lift.
C.Cook from scratch.D.Climb flights of stairs.
29.How many people surveyed don't play with children because of tiredness?B
A.About 333.B.About 419.
C.About 654.D.About 1280.
30.What is the potential result of more and more people,including children,getting obese?C
A.People will not get enough exercise.
B.People will not have enough money.
C.People will not be able to do the easy job.
D.People will not cure themselves of heart disease.
31.What is the author's attitude towards the finding of the study?D
A.Indifferent.B.Doubtful.C.Negative.D.Supportive.
8.As we know,employees typically work five days a week for eight hours each day.However,many employees want to work a four-day week and are willing(61)to accept  (accept) less pay in order to do so.Now employees have the option of working a four-day workweek for four-fifths of(62)their (they) normal pay.This would benefit both the individual companies and the employees(63)who/that decided to take the option.In this way,employees would feel more rested and watchful (留心的).As(64)aresult,they would make fewer costly errors in their work.Thus,the(65)shortened(short) workweek would increase company profit.Companies can hire more staff to ensure that the same amount of work would be done without more pay.For the country as a whole,one of the primary(66)benefits(benefit) is that it would reduce unemployment rates.If a lot of full-time employees started working fewer hours,some of their workload would have to(67)be given(give) to others.(68)Finally(final),the option of a four-day workweek would be better for individual employees.As long as the employees could accept a lower salary,they could improve the quality of their lives by spending the extra time(69)with their families,following private interests,or enjoying(70)various(vary)forms of relaxation.
9.Imagine there is a glass of water on a table in front of you.It has water in it but it is not full.How do you describe the glass?Do you say it is half full or half empty?
If you say half full,you might be an optimist.If you say half empty,you might be the opposite-a pessimist.
Optimism and pessimism represent your general attitude toward certain situations or life in general.And your attitude toward life may be more important than you think.
A new study suggests that your level of optimism may affect your health.People who are optimistic may live longer than those who are pessimistic.
Researchers at Harvard University's School of Public Health in Boston did the study.They compared women with"a general expectation that good things will happen"to women who were less optimistic.They found that the optimists had a much lower risk of getting several deadly diseases,including cancer,heart disease,stroke,respiratory disease and certain types of infection.
The researchers published their findings in the American Journal of Epidemiology.Epidemiology is the study of how diseases spread and how they can be controlled.
Eric Kim is one of the study leaders.He says there is increasing evidence that strengthening psychological resilience may help prevent disease.With it,it's easier to recover from difficulty or change.Kim says that these new findings suggest that people should make efforts to increase their resilience and optimism.
He says optimism is connected with healthier behaviors and healthier ways of dealing with difficulty.Optimists tend to take better care of themselves by exercising,eating healthy foods and getting enough sleep.
However,the researchers say that healthy behaviors of optimistic people only partly explain the connection with reduced risk of disease.

29.A person who sees a glass of water half full tends toC.
A.have a risk of getting most deadly diseases             
B.meet more good things that she or he has never imagined
C.take positive attitudes to situations and life             
D.like solving any difficulties by taking enough exercise
30.What does the underlined word"resilience"in Paragraph 7 probably mean?D
A.A state of relaxation.
B.A result of optimistic attitude.
C.A way to deal with people.
D.An ability of adaptation.
31.What can be the best title of this passage?B
A.How to Increase Optimism with Simple Methods
B.Looking on the Bright Side Might Help You Live Longer
C.The Study of How Diseases Spread and How to Be Controlled
D.Different Attitudes,Different Results of an Optimist and a Pessimist.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网