题目内容

【题目】 Could your cellphone give you cancer? Whether it could or not,some people are worrying about the possibility that phones,powerlines and wi-fi could be responsible for a range of illnesses,from rashes to brain tumors.

For example,Camilla Rees,48,a former investment banker in the US,moved out of her apartment in San Francisco because of the radiation coming from next door.Rees told the Los Angeles Times that when her neighbors moved in and installed a wi-fi router she lost her ability to think clearly.“I would wake up dizzy in the morning.I’d fall to the floor.I had to leave to escape that nightmare,” she saiD. Since then,she’s been on a campaign against low-level electromagnetic fields,or EMFs(低频电磁场).

And she’s not alone.Millions of people say they suffer from headaches,depression,nausea and rashes when they’re too close to cellphones or other sources of EMFs.

Although the World Health Organization has officially declared that EMFs seem to pose little threat,governments are still concerneD. In fact,last April,the European Parliament called for countries to take steps to reduce exposure to EMFs.The city of San Francisco and the state of Maine are currently considering requiring cancer-warning labels on cellphones.

If these fears are reasonable,then perhaps we should all be worried about the amount of time we spend talking on our phones or plugging into wi-fi hotpots.

Some say there is evidence to support the growing anxieties.David Carpenter,a professor of environmental health sciences at the University at Albany,in New York,thinks there’s a greater than 95% chance that power lines can cause childhood leuemiA. Also there’s a greater than 90% chance that cellphones can cause brain tumors.

But others believe these concerns are unreasonable paranoia (猜疑).Dr.Martha Linet,the head of radiation epidemiology at the US National Cancer Institute,has looked at the same research as Carpenter but has reached a different conclusion.“I don’t support warning labels for cellphones,” said Linet.“We don’t have the evidence that there’s much danger.”

Studies so far suggest a weak connection between EMFs and illness so weak that it might not exist at all.A multinational investigation of cellphones and brain cancer,in 13 countries outside the US,has been underway for several years.It’s funded in part by the European Union,in part by a cellphone industry group.

According to Robert Park,a professor of physics at the University of Maryland in the US,the magnetic waves aren’t nearly powerful enough to break apart DNA,which is now known threats,such as UV rays and X-rays,cause cancer.

Perhaps it’s just psychological.Some experts find that the electro-sensitivity syndrome seems to be similar to chemical sensitivity syndrome,which is a condition that’s considered to be psychological.

Whether EMFs are harmful or not,a break in the countryside,without the cellphone,would probably be good for all of us.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】C

【4】D

【5】B

【6】A

【7】C

【8】D

【9】B

【10】A

【解析】

【1】细节理解根据文章的内容以及表格相对应的要点,可知道此列应该是描述手机的危害的,故可填dangerous或harmful。

【2】细节理解根据文章第一段中出现的”possibility”以及本题的意思,可知道应该把它按照题目的意思转换成形容词possible。

【3】推理判断根据文章第二自然的意思,并结合第三段中的And she’s not alone.Millions of people say…,可知Camilla的问题与很多人都相似,故填similar。

【4】细节理解根据第四段中的World Health Organization has officially declared that EMFs seem to pose little threat,可知此处应填connection,

【5】细节理解根据倒数第三段中的the magnetic waves aren’t nearly powerful enough to break apart DNA,可用destroy来代替break apart填到这个空格中。

【6】细节理解对上面的内容的理解与归纳,可知此处应填reason。

【7】细节理解根据表格所对应的栏目里面的内容,可知这些都是建议(suggestions)。

【8】细节理解根据第三段的第一句Although the World Health Organization has officially declared that EMFs seem to pose little threat,governments are still concerned,可知此处应填concerned。

【9】细节理解总结文章最后一段的内容,可知道作者是呼吁人们少用手机,故填reduce。

【10】细节理解此处填rural,代替文章中的countryside。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网