题目内容
As a child,I was told that a wise person is the one who learns from everyone.Living in China me with many wonderful opportunities to put this principle into practice.
I am living in Harbin now,a city in the northern part of China,near Russia.Yesterday I to get money from the ATM and have a good cup of coffee after lunch. But I can’t speak Chinese yet and there are no signs in English the nearest supermarket or coffee shop.There are signs in Russian. “ espaciba ” which means thanks,I don’t know much else. I decided to smile at my every attempt to and ask for information that would me to an ATM and a coffee shop.It turned out that my efforts and my were met with more smiles.I learned that is to be found everywhere even I can’t communicate,and that people will depending on what I give.
Look around you for opportunities to learn from the most people.You will be surprised at what they can you!
1.A.helps B.compares C.impresses D.provides
2.A.needed B.refused C.managed D.failed
3.A.leaving for B.setting up C.looking for D.pointing to
4.A.Except for B.As for C.According to D.Instead of
5.A.Yet B.Or C.So D.Besides
6.A.relax B.communicate C.explain D.discuss
7.A.force B.lead C.transport D.follow
8.A.thanks B.signs C.questions D.smiles
9.A.illness B.weakness C.kindness D.happiness
10.A.before B.when C.because D.after
11.A.respond B.gain C.bargain D.benefit
12.A.famous B.useful C.unexpected D.familiar
13.A.charge B.teach C.lend D.require
1.D
2.A
3.D
4.A
5.C
6.B
7.B
8.D
9.C
10.B
11.A
12.C
13.B
【解析】
1.1】在中国生活给作者提供(provides)了把这一人生准则付诸实践的机会。
2.2】由下文可知,作者需要(needed) 取钱、喝咖啡。
3.3】作者不会说汉语,也没有用英语标注指引(pointing to)他去最近的超市或咖啡店的标牌。
4.4】对于俄语,除了(Except for)“谢谢”外,作者别的都不知道。
5.5】由于语言不通,于是(So)
6.6】作者决定靠微笑交流(communicate),来获取信息
7.7】作者希望得到能引导(lead) 他去ATM机和咖啡店的信息。
8.8】由上文的I decided to smile及本句的more smiles可知,作者的微笑换来了更多的微笑。
9.9】作者所收到的微笑是别人的一种善举(kindness)。
10.10】作者发现,即便是语言不通的时候(when),善良也无处不在。
11.11】人们的反应取决于你所付出的:你给予越多,获得的也就越多。my smiles were met with more smiles正是人们的回应(respond)。gain获得;bargain讨价还价;benefit使受益,均不符合语境。
12.12】由下文的surprised可知,作者建议向不期而遇的(unexpected) 人学习。
13.13】由上文的learn from可知,作者认为你会被所教授(teach)的东西惊奇不已。
高考临近,许多家长用金钱,旅游等承诺鼓励孩子努力学习,考上一所好大学。假定你是高三学生李华,请根据所提供的有关信息,给某英文报社写封短信。
内容要点:
1、许多家长用金钱,旅游等承诺鼓励孩子努力学习,考上一所好大学;
2、可能会导致学生只关注物质奖励,而减少学习乐趣;
3、一旦获得想要的奖励就失去了学习动力;
4、你的建议。
注意:
1、不要逐词逐句地翻译。
2、为使语句连贯,可以适当增加细节。
3、词数100左右,信的开头和结尾已给出,不计入总数。
Dear Editor,
With the college entrance examination approaching, …
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Hua