题目内容
【题目】 The $380,000 aircraft, called the "Speeder", will be able to reach at least 150 miles per hour and have a 45-mile range and fly as high as 15,000 feet when it is on sale next year, according to David Mayman, CEO of JetPack Aviation, one of the companies that create and sell flying vehicles. This motorcycle can take off vertically (垂直地) from the grassland or a street and land on the other side of the city in a similar position. This idea has always been treated like science fiction.
At some point, the Speeder could be adapted to use electric energy, which is more environmentally friendly, but for now, Mayman said, no battery cells come close to the speed and potential power created by jet engines. Besides, like other developing similar craft, currently the Speeder will only be used for recreation and sport until laws and regulations begin to change in America.
Mayman argued that there was a large role for the Speeder to play in both civilian and military life. He said his company has been working for several years to develop a jet pack that could be used by Special Forces soldiers. As their cost continued to increase, he said, engineers began designing a personal aircraft that eventually turned into the Speeder.
Mayman said that the aircraft could be used to transport heavy loads or move soldiers on and off the battlefield, especially in areas too dangerous for helicopters. Unlike other flying vehicles, the craft is small enough to sit on the back of a boat or can be easily delivered by a common fighting vehicle.
【1】What can we infer about the Speeder according to paragraph 1? ______
A.It can fly 150 miles without stop.
B.It is created by several companies.
C.It has already appeared in markets.
D.It can land on a school playground.
【2】What limits the use of the Speeder at present? ______
A.The financial crisis.
B.The government policy.
C.The bad environment.
D.The technology development.
【3】What was the Speeder first intended for? ______
A.Sports games.
B.Military force.
C.Electrical engineering.
D.Public transportation.
【4】What advantage does the Speeder have when compared to other flying vehicles? ______
A.Its high speed to move heavy loads.
B.Its potential to use electric energy.
C.Its ability to replace helicopters.
D.Its small size that makes it convenient.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】D
【解析】
本文是一篇说明文。作文章主要向我们介绍了架价值38万美元的飞机——Speeder的相关信息。
【1】推理判断题。根据文章第一段中的This motorcycle can take off vertically (垂直地) from the grassland or a street and land on the other side of the city in a similar position.可知,这种摩托车可以从草地或街道上垂直起飞,在城市的另一边以类似的位置降落。由此可知,它可以在宽敞的地方起落,因此在学校的操场上也可以起落。故选D。
【2】推理判断题。根据文章第二段中的Besides, like other developing similar craft, currently the Speeder will only be used for recreation and sport until laws and regulations begin to change in America.可知,除了像其他开发类似工艺一样,Speeder目前仅用于娱乐和体育,直到法律法规开始在美国发生变化。由此可知,政府的政策限制了Speeder的使用。故选B。
【3】推理判断题。根据文章第三段中的He said his company has been working for several years to develop a jet pack that could be used by Special Forces soldiers. As their cost continued to increase, he said, engineers began designing a personal aircraft that eventually turned into the Speeder.可知,他说,他的公司多年来一直致力于开发一种可以供特种部队士兵使用的喷气背包。他说,随着成本的持续增加,工程师们开始设计一种个人飞机,最终将其改装成Speeder。由此可知,Speeder最初是为军队设计的。故选B。
【4】细节理解题。根据文章最后一段中的Unlike other flying vehicles, the craft is small enough to sit on the back of a boat or can be easily delivered by a common fighting vehicle.可知,与其他飞行器不同的是,这种飞行器足够小,可以安装在船的后部,也可以很容易地由一辆普通的战车运载。由此可知 与其他飞行器相比,这种飞行器的优势是它的体积小,使它方便。故选D。