题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
1)Six Hours Free Parking |
2)Win a $1000 CD Collection |
3)Buy One, Get One Free |
4)10% Off |
5)Half-price Movie Tickets |
6)Free Soft Drink |
(1)What are these ads for?
A.Food you can order for delivery.
B.Places to go on vacation.
C.Things on sale in a big store.
D.Special offers at a shopping center.
(2)Which of the following is true according to the ads?
A.Spending $50 means 3 hours of free parking.
B.One person can buy 5 tickets for the price of three.
C.At Mike's Café, people can get a free drink after spending $6.
D.After buying two CDs, you can get another two CDs for free.
(3)Which of the following is NOT mentioned at this mall?
A.Toy store.
B.Music store.
C.Restaurant.
D.Clothes store.
(4)We can know from this passage ________.
A.you won't get a free soft drink unless you spend more than 10 dollars on the meal.
B.if you buy a book there, you may pay less than half the price.
C.you may get a free one if you buy a shirt, or a tie, or a pair of shoes.
D.there is more than one theater in the center
【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)D
【解析】本文是一篇说明文,介绍了某购物中心提供的一些特殊的优惠活动。
⑴考查推理判断。本文是某购物中心推出的一系列优惠活动,从每一部分的标题就能看出,故选D。
⑵考查细节理解。根据Six Hours Free Parking部分中的“If you spend $100 or more in our stores you will receive six hours of free parking.”可知,A错误;根据Half-price Movie Tickets部分中的“Limit on per customer.”可知,B错误;根据Free Soft Drink部分中的“Buy any meal for at least $6 at Mike's Café, and receive a free soft drink”可知,C正确;根据Win a $1000 CD Collection部分中的“Just buy any two CDs and your name will go into the competition. Select your own prize”可知,D错误。故选C。
⑶考查细节理解。文中提到了音乐店,饭店和服装店,但没提到玩具店,故选A。
⑷考查推理判断。根据第五段中的“The latest movies are here, being shown in one of our five theaters at Bayfield Shopping Center”可知,剧院不止一个。故选D。