题目内容

【题目】阅读理解Walk For Charity
Dear Friend,
Please join us for our annual Walk For Charity.Starting in Weldown,you and your friends can choose a delightful 10,20 or 30 kilometers' route.
The money raised will provide support to help people all over the world.Start collecting your sponsors now and then simply come along on the day.Please read the instructions below carefully,especially if you require transport to and from Weldown.
See you on Sunday 15 April.
V Jessop: Walk coordinator
PS.Well done to last year's walkers for helping to raise a grand total of £21,000.The money has already been used to build a children's playground.

START TIME:
30 km: 8-10 am 20 km: 8-10:30 am 10 km: 8-11:30 am
The organizers reserve the right to refuse late-comers.
CLOTHING should be suitable for the weather.If rain is forecast,bring some protection and be prepared for all possibilities.It is better to wear shoes that have been worn in,rather than ones that are new.
ROUTE MAPS will be available from the registration point.The route will be sign-posted and arranged.Where the route runs along the road,walkers should keep to one side in single file,facing oncoming traffic at all times.If you need help along the route,please inform one of the staff.
Free car parking is available in car parks and on streets in Weldown.
BUSES:
For the 10 and 20 kilometers' routes,a bus will be waiting at Fenton to take walkers back to Weldown.The bus will leave every half hour starting at midday.The service is free and there is no need to book.
(1)When may a walker be forbidden to join in the walk?
A.Being late for the walk.
B.Parking a car on the streets.
C.Choosing the shortest route.
D.Bringing no clothes for the weather.
(2)According to the route map,where does the 20 kilometers' walk finish?
A.Weldown.
B.Fenton.
C.Great Rushly.
D.Lower Brene.
(3)What is the walker warned of?
A.To prepare new shoes for the walk.
B.To book the bus ahead of time.
C.To care about their own safety.
D.To donate at the registration point.
(4)When will the first bus leave?
A.11:30 am
B.12:30 pm
C.13:20 pm
D.14:40 pm

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
【解析】这是一篇说明文。介绍一年一度的慈善徒步活动,包括路线、注意事项以及费用等。
(1)考查细节理解。根据“The organizers reserve the right to refuse late-comers.”可知,主办方有拒绝迟到者的权利,也就是说迟到者可能会被拒绝加入。故选A。
(2)考查细节理解。根据路线图中的标志,从注册点开始,到Fenton结束。故选B。
(3)考查细节理解。根据“CLOTHING should be suitable for the weather. If rain is forecast, bring some protection and be prepared for all possibilities.”可知,徒步者被警告注意天气,注意保护自己。故选C。
(4)考查细节理解。根据“The bus will leave every half hour starting at midday.”可知,公交车从中午每半小时一次,也就是说第一班车是12:30分。故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网