题目内容

【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。请将答案写在答题纸上相应题号的横线上。

If there is one word to describe the progress made in the last 100 years, it’s connectedness. From the telephone to the radio to the TV to the Internet, we have found ways to bring us all closer together, enablingconstant worldly access..

I don’t think I need to highlight the benefits of all this. But the downsides are also beginning to show. Beyond the current talk about privacy and data collection, there is perhaps an even more detrimental side-effect here: We now live in a world where we’re connected to everything except ourselves. According to Pascal, we fear

the silence of existence, and we dread boredom and instead choose aimless distraction and use the noise of the world to block out the discomfort of dealing with ourselves.

However, we ignore the fact that never facing ourselves is why we feel lonely an anxious in spite of being

so intimately connected to everything else around us.

Fortunately, there is a solution. The only way to avoid being ruined by this is to face it. It’s to let the boredom take you where it wants so you can deal with whatever it is that is really going on with your sense of self. That’s when you’ll hear yourself think, and learn to engage the parts of you that are masked by distraction.

The beauty of this is that, once you cross that initial barrier, you realize that being alone isn’t so bad. Boredom can provide its own stimulation.

When you surround yourself with moments of solitude and stillness, you become intimately familiar with your environment in a way that forced stimulation doesn’t allow. The world becomes richer, the layers start to peel back, and you see things for what they really are, in all their wholeness, in all their contradictions, and in all their unfamiliarity.

You learn that there are things you are capable of paying attention to than just what makes the most noise on the surface. Just because a quiet room doesnt scream with excitement like the idea of immersing yourself in a movie or a TV show doesn’t mean there isn’t depth to explore there.

Sometimes, the direction that this solitude leads you in can be unpleasant, especially when it comes to introspection (内省)---your thoughts and your feelings, your doubts and your hopes—but in the long term, it’s far more pleasant than running away from it all without even realizing what you are.

Being alone and connecting inwardly is a skill nobody ever teaches us. That’s ironic because its more important than most of the ones they do.

Solitude may not be the solution to everything, but it certainly is a start.

The Cost of Connectedness

Introduction

1 the development of IT has brought us all closer together than ever before, we 2to connect ourselves while connected to everything.

The disadvantages of connectedness

● We are afraid of a3 state of existence and the boredom it brings.

●We feel so uncomfortable when dealing with ourselves that we 4 from it all and choose to be aimlessly distracted by the noise of the world.

●We often ignore the fact that never facing ourselves is to 5 for our feeling lonely and anxious.

The 6 to the problem

●You can deal with whatever is going on with your sense of self.

●You’ll hear yourself, think, and learn to engage what is masked by distraction.

●Being alone isn’t so bad. 7 , you'll be stimulated by boredom.

●The world becoming richer and ,the layers starting to peel back, you'll have 8 views about what you see.

●You'll find yourself capable of being attentive to some things and 9 in depth beyond noise and scream.

Conclusion

●Solitude is the first step you should take to save yourself from being ruined by 10 and anxiety.

【答案】

1Although/Though/While

2fail

3silent/quiet

4escape/ hide/ shrink/ withdraw

5blame

6solution(s)

7Instead/Rather/Actually

8comprehensive/thorough/ overall

9exploring

10loneliness

【解析】

这是一篇议论文。信息技术的发展让我们可以和除了自己以外的一切事物保持联系,也让我们害怕孤独和无聊。事实上,独处不仅能让我们克服这种恐惧,也能让我们认清自己和更全面的看清问题。孤独也许不是解决一切问题的办法,但它确实是一个开始。

1考查连接词。根据文章第二段的But the downsides are also beginning to show. Beyond the current talk about privacy and data collection, there is perhaps an even more detrimental side-effect here: We now live in a world where we’re connected to everything except ourselves.可知,让人们变得更近的科技最近展示出了缺点,那就是我们生活在一个除了和自己,我们和一切都有联系的世界。故可推出科技的发展我们和一切都有联系,除了自己之间是转折意义。故填Although/Though/While

2考查动词。根据文章第二段的We now live in a world where we’re connected to everything except ourselves可知我们生活在这样的一个世界,除了自己我们和一切都有联系,即我们没能与自己联系,没能做某事”fail to do sth,空格处是主句谓语动词,一般现在时,主语是we,故用动词原形。故填fail

3考查形容词。根据文章第二段的we fear the silence of existence可知我们害怕独处。此处考查用a_____3_____ state of existence替换silence of existence,通过分析可知空格处应填形容词,a silent/quiet state of existence=silence of existence(独处)。故填silent/quiet

4考查动词。根据文章第二段的we dread boredom and instead choose aimless distraction and use the noise of the world to block out the discomfort of dealing with ourselves.可知我们害怕无聊,取而代之,我们选择漫无目的的分散注意力,用世界的噪音来阻止我们面对自己时的不舒适感觉。故第4空处可译为We feel so uncomfortable when dealing with ourselves that we _____4_____ from it all我们在面对自己时感到如此不舒适以至于我们想要躲避/逃离/退缩,此处是句子谓语动词,根据feel判断为一般现在时,主语是we,故用动词原形。故填escape/ hide/ shrink/ withdraw

5考查动词。根据文章第三段的However, we ignore the fact that never facing ourselves is why we feel lonely an anxious可知,我们却忽略了事实,那就是从未面对过自己是我们感到孤独和焦虑的原因。never facing ourselves is to ____5____ for our feeling lonely and anxious.从未面对过自己应为我们的孤独感和焦虑感负责。此处用be to blame for(对……负责)符合文意,由to判断此处用动词原形。故填blame

6考查名词。根据此空后面列举的内容可知,它们都是解决孤独的方法,且原文中Fortunately, there is a solution.也有提示,根据the判断此处填名词。故填solution(s)

7考查副词。根据文章第五段的you realize that being alone isn’t so bad. Boredom can provide its own stimulation.可知你会意识到孤独并没有那么糟糕,无聊会提供它自己的刺激。Being alone isn’t so bad. _____7_____ , you'll be stimulated by boredom.独处并没有那么糟糕,相反/事实上,无聊会刺激你,符合文意,又此处是修饰句子,应填副词。故 Instead/Rather/Actually

8考查形容词。根据文章第六段的The world becomes richer, the layers start to peel back, and you see things for what they really are, in all their wholeness, in all their contradictions, and in all their unfamiliarity.可知独处时世界变得丰富,层次开始剥落,你看到事物的本质,它们的全部,它们的矛盾处,和它们的陌生处,即你对看到的事物有更全透彻的理解。再结合名词views判断此处应填形容词,故填comprehensive/thorough/ overall

9考查动名词。根据文章第七段的Just because a quiet room doesnt scream with excitement like the idea of immersing yourself in a movie or a TV show doesn’t mean there isn’t depth to explore there.可知,仅仅因为一个安静的房间不会让你兴奋的尖叫,就像你沉浸在一场精彩的电影或电视节目一样,这并不意味着没有深度去探索,即安静的环境可以让人集中精力去深度探索。故此处用探索符合文意,在结合前面的of判断此处应用动名词形式。故填exploring

10考查名词。本文主要讲害怕孤独对我们的危害,以及独处和无聊的好处,再结合Solitude is the first step you should take to save yourself from being ruined by ____10____ and anxiety.可知独处是你避免被孤独和焦虑毁掉所采取的第一步,可以总结本文,又根据and anxiety可知空格处应填名词。故填loneliness

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Hi, I’m Neil Harbisso. I come from a place where the sky is always grey, where flowers are always grey, and where television is still in black and white.

I actually come from a world where color doesn’t exist. I was born with achromatopsia. I was born completely color-blind. So I’ve never seen color, and don’t know what it looks like. But since the age of 21, I can hear color thanks to a magic electronic eye called “eyeborg”: a color sensor between my eyes connected to a chip(芯片) installed at the back of my head that transforms color frequencies into sound frequencies that I hear through my bone.

I’ve had the electronic eye permanently attached to my head and I’ve been listening to colors nonstop since 2004. So I find it completely normal now to hear colors all the time.

Since I started to hear color, my life has changed significantly. Art galleries have become concert halls. I can hear a Picasso. And supermarkets have become like night clubs. I love how they sound.

My sense of beauty has changed. Someone might look very beautiful but sound terrible, and someone might sound very harmonious but look awful. So I find it really exciting to create sound portraits(画像) of people. Instead of drawing the shape of someone’s face I write down the different notes I hear when I look at them, and then I send them an mp3 of their face. Each face sounds different. I can even give face concerts now, concerts where I play the audience’s faces. The good thing about doing this is that if the concert doesn’t sound good, it’s their fault.

I also found out that things I thought were colorless are not colorless at all. Cities are not grey. Lisbon is yellow turquoise(宝石绿); London is very golden red…and humans are not black and white. Human skins range from light shades of orange to very dark shades of orange. We are all orange.

If we extend our senses, we will consequently extend our knowledge.

1We can infer from the article that people with achromatopsia ____________.

A.suffer from blindness

B.have a good sense of colors

C.are not able to see colors

D.like to go to concert halls and supermarkets

2What does the author mean by saying “Art galleries have become concert halls”?

A.Art galleries have been changed into various sounds.

B.Works at the art galleries are created by great musicians.

C.Art galleries are filled with noisy people.

D.The author now likes art galleries as much as concert halls.

3Which of the following statements is NOT correct?

A.Neil developed a rare disease in his childhood.

B.The eyeborg produces sounds based on shades of colors.

C.Neil will use the eyeborg for the rest of his life.

D.In Neil’s mind, all people are orange.

4What is the best title for the passage?

A.Eyeborg – a real life saver.B.I listen to color.

C.Sense the world.D.Art galleries turned into concert halls.

【题目】单句语法填空和句子考查

1The man _______________ (suspect) of killing the young lady, but the police haven’t found any evidence yet.

2Thanks to the help of the expert, he was cured _______ the terrible disease successfully.

3Jerry has made _______ known to us that the picnic will be called off.

4_______________ (expose) to sunlight for too long will do harm to your skin.

5Tom is in low spirits now because he has failed in the exam, _________ can be told from his facial expression.

6The murderer was brought to the court, with his hands ____________ (fasten) to his back.

7Without anybody noticing it, the robber got ____________ (change) and fled from the back door.

8Much to his sadness, the father found his son ___________ (absorb) in computer games when he came back home.

9_______________ (original), we had hoped to go abroad for our vocation, but we changed our mind in the end.

10You’d better read the _______________ (instruct) on the bottle carefully before you take the medicine or you may get sick.

11A medical team _____________ (consist) of five doctors and two nurses will be sent to the earthquake areas.

12He decided to take up photography _________ his future career(职业) while studying in university.

13Without enough convincing evidence, we should not jump to _________ conclusion.

14To help the patient back on his feet again, the doctor suggested that an operation _______________ (carry) out soon.

15She was __________ a stubborn girl that she rejected changing her mind.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网