题目内容

【题目】We used to go into different chat rooms on different websites. If you wanted to meet someone on the Net, you had to go into the same chat room. But now regular Net surfaces chat in OICQ. OICQ is an online chat software which is invented by Tencent Computer System Company of Shenzhen in February, 1999. Since then it has swept the country. Its symbol is a penguin wearing a red scarf(围巾).

Net friends can be divided into a buddy list (for good friends), a stranger list (for people you don't want to talk with at once), or an ignore list (for people you want to avoid on the Net). You can also build up family lists, co-worker lists, etc.

You can know whether listed friends are online as long as you use it. The cartoon portrait(画像)of the person turns bright if he is online. And the portrait turns dim if he is not there.

Traditional public chat rooms are often chaotic. It is difficult to focus on a conversation. OICQ can conduct a focused talk without interruptions by other chatters.

OICQ acts as a regular daily communication tool. "What is your OICQ number?" has become a modern topic.

1OICQ is .

A. a special chat room for all cyber citizens (网民)

B. a cartoon portrait to recognize friends on the Net

C. an online chat software that helps you talk on the Net more freely

D. a modern phone number used by more and more people

2OICQ has been well received .

A. since long ago B. for many years

C. for several years D. since nine years ago

3With the help of OICQ, if you don't want to chat with someone, you can put him in .

A. a buddy list B. a strange list

C. an ignore list D. a co-worker list

4In the fifth paragraph, the underlined word "chaotic" means .

A. crowded B. dark

C. dirty D. disorderly

5The passage mainly tells us .

A. how to chat with people in the Net

B. how to use OICQ

C. how to choose a regular daily communication tool

D. some advantages about OICQ

【答案】

1C

2D

3C

4D

5D

【解析】文章介绍一种可以帮你在网上更自由地交流聊天软件OICQ。

1细节理解题。根据文章对OICQ的描述OICQ is an online chat software可知:OICQ是一种可以帮你在网上更自由地交流聊天软件。C项符合此意,A项是一个特殊的聊天室,B项是一个卡通人物,D项是一个现代化的电话号码均不能表达OICQ的内容故选C。

2根据第一段内容,…February, 1999. Since then it has swept the country.自从19992它席卷全国。可知OICQ自从那时起就很受欢迎,故选D。

3细节题。根据文章第三段,你不想与之交流的人可列入黑名单(ignorelist),因此C项正确。A项表示朋友名单,B项表示陌生人名单,D项表示同事名单故选C。

4词义猜测题。原句意为;传统的公共聊天室经常是非常…,以及下句It is difficult to focus on a conversation.你很难集中在与一个人的交流上。根据前后文可推知chaotic意为“混乱地”。Ddisorderly是形容词,意为“混乱的,无秩序的。”故选D。

5主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了OICQ聊天室的一些优点。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Anyone can try to lead a group, but not every individual(个人) is cut for leadership.The better leaders possess a few qualities that can mean the difference between the success and failure of the group.These are the qualities the leader of higher rank will look for when choosing a leader for a group or when evaluating the performance of a leader. They're also the qualities team member want in a group leader, and appreciate when they find them.

Take Responsibility

Group leaders might share tasks around a group as necessary, but eventually a group leader needs to be able to accept that responsibility lies on her shoulders.That means that if things go wrong in a group project, she's the one who must accept the consequences and work out what mistakes were made.The group leader won't always have the power to control everything group member do, but she should be ready to admit any mistake the group has made as a result of her leadership.

Concern for Members

The group leader has a commitment to the task or project at hand, but perhaps more importantly,he has a real concern for each and every person who is part of his group. This means getting to know the strengths, weaknesses and goals of team member, as well as making time to build the group through collective(集体的) activities.The group leader should make sure that everyone is include, even if an individual is new to a group.

Good listener

The group leader needs to be able to listen to the suggestions, complains(抱怨)and ideas of group member. Not only will this allow complaints to be spoken up and potentially suitable ideas to be put into practice, but a leader who listens will also encourage group members to share their concerns and thoughts, creating an atmosphere of free speech and productivity.

【1】The passage is mainly about ________.

A. choosing a good leader for a group

B. assessing the performance of a leader

C. qualities of a good group leader

D. team members' appreciation of a leader

【2】A good leader should always be able to ________.

A.tell when things go wrong in a group project

B.control everything group members do

C.make group members admit their mistakes

D.recognize any mistakes as his own

【3】According to "Concerns for members", which of the following is a good quality of a leader?

A. Fair.B. Reliable.C. Determined.D. Generous.

【题目】You may have heard of the book Moby Dick(《白鲸记》), written by the American author Herman Melville. You may also know that Moby Dick is considered one of the greatest novels ever written. However, it might surprise you to find out Herman Melville was not always a highly regarded author.

Melville’s first two novels, Typee and Omoo, were widely read and financially successfully. They were both exciting tales of adventures at sea and experiences with people in foreign lands. Melville became quite famous. However, upon the publication of his third book, Mardi, Melville’s popularity began to weaken. He was no longer interested in telling tales of pure adventure, and his writing took on a style that alienated(使疏远) the general reading public of his time.

Melville published Moby Dick in October of 1851. It was an original novel, combining aspects of sociology and philosophy, which confused readers by its complex symbolism. The book sold poorly.

Melville’s next book, Pierre, was almost completely disregarded by the public. Debt frustration and ill health finally forced Melville to take a low-paying job as a customs inspector. Eventually, Melville abandoned prose(散文) and began to write poetry.

The Civil War is the main subject of Melville’s poetry. He and his brother made a trip to the front line, and he published a book of poems, Battle-Pieces and Aspects of War, based on this experience.

Melville died in 1891 at the age of 72. At this point, his work had been completely forgotten by the public. His talent was to go unrecognized for the next thirty years. Then, in 1920s, his reputation began to improve as critics and readers rediscovered his work. Today Moby Dick is one of the best-known novels ever penned by an American author.

【1】What were Melville’s first two novels mainly about?

A. His travel experience.

B. His successful communication skills.

C. Adventurous experiences in the front line.

D. Adventurous voyages and foreign experiences.

【2】We can learn from the text that Moby Dick ________.

A. sold a little better than Pierre

B. was Melville’s favorite novel

C. was copied from other books

D. made Melville popular again

【3】The text may be taken from ________.

A. a writing guide

B. a literary journal

C. a science magazine

D. a critical book on literature

【4】What is the text mainly about?

A. The main works of Melville.

B. The skills in Melville’s writing.

C. The ups and downs of Melville.

D. The reason for Melville’s failure.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网