题目内容
【题目】 Happy, angry, amazed—these are some of the emotions we like to express these days when we’re sending a message on our smart phones! That’s why many of us now add little pictures to our texts to brighten up someone’s mobile screen but we’re also using them as a quick way of telling someone how we’re feeling. Yes, emojis (表情符号) have become a popular tool for communication.
The emoji was first invented in Japan in the late 1990s and the word “emoji” comes from the Japanese words for “picture” and “character”. The number of different images has greatly increased since then and now we have a picture for nearly every mood or situation.
Why are emojis widely used today? Professor Vyv Evans says, “Increasingly, what we’re finding is that digital communication is replacing face-to-face talk in some ways. One of the reasons why emojis are so interesting is that they really do enable us to express our emotional selves much more effectively.”
Another advantage of emojis is that they are an international language—they don’t use words but tell a message with pictures so they can be easily understood whatever your native language is.
But as linguist (语言学家) Neil Cohn says, “To many, emojis are an exciting evolution (进化) of the way we communicate; but to others, they are linguistic Armageddon.” It does show by using emojis, there is a lot more to our communication than words alone, but does this also mean that the traditional writing will die out one day?
【1】What is implied(暗示) in Paragraph 2?
A.The emoji was first invented in Japan.
B.The word “emoji” only means “picture” and “character”.
C.More and more pictures are used to express our mood today.
D.The number of emoji images will increase rapidly in the future.
【2】Why do people use emojis so widely?
A.Emojis can never be misunderstood.
B.Emojis are similar to some native languages.
C.Emojis make us communicate more effectively.
D.Emojis can replace face-to-face communication.
【3】What is the structure of the passage?
A.
B.
C.
D.![]()
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【解析】
这是一篇说明文。本文说的是手机通讯中的表情符号。文章介绍了它的起源、用途、优点,及语言学家对它的态度.。
【1】推理判断题。根据第二段中The number of different images has greatly increased since then and now we have a picture for nearly every mood or situation.(不同的图像的数量大大增加,现在我们几乎每一个情绪或情况都有一个图片。)可知越来越多的图片用来表达我们今天的心情,故选C。
【2】细节理解题。根据第三段Why are emojis widely used today? Professor Vyv Evans says, "Increasingly, what we're finding is that digital communication is replacing face-to-face talk in some ways. One of the reasons why emojis are so interesting is that they really do enable us to express our emotional selves much more effectively."为什么今天表情符号被广泛使用?Vyv Evans教授说:"越来越多的人发现,数字交流在某种程度上取代了面对面的交流。可知表情符号之所以如此有趣,其中一个原因是它们确实使我们能够更有效地表达自己的情感."越来越多的人使用表情符号,故选C。
【3】推理判断题。本文先提出手机通讯中的表情符号,然后文章介绍了它的起源、用途、优点,及语言学家对它的态度。重点介绍了表情符合,所以是总分式结构,故选A。
【题目】听下面一段独白, 根据题目要求在相应的横线上写下关键信息。每小题仅填写一个词。
Making Smoothies | ||
Smoothie:a 【1】and creamy drink |
| |
Tool | a blender: an electric machine to 【2】liquids and soft foods | |
Ingredients | fruit, vegetables,yogurt, ice-cream, water, ice, fruit juice, 【3】, nuts, herbs | |
Recipe for a strawberry smoothie | 【4】strawberries, 125 ml of milk, 5 ice cubes, 1 tablespoon of sugar cut the strawberries into pieces and put them into a blender pour milk into the blender 【5】 ice … | |