题目内容
【题目】Do you love Beats headphones, True Religion jeans, and UGG shoes? These are some of the most popular brands (牌子) around. They are also expensive. But some experts say they are not much better than cheaper brands.
![]()
For example, Jim Wilcox works for Consumer Reports. He tested all kinds of headphones. He says that $80 Koss Pro headphones provide basically the same quality (质量) and comfort as Beats. So why do people pay twice or even 10 times as much for the hottest brands?
Experts say it’s because fashionable, expensive brands send a message. Brands say “I belong” or “I can afford it.”
Some people think that expensive brand names are worth the price. They say that some designer clothes really are top quality and that they last longer than cheaper brands. Some teenagers choose to wear popular brands because these brands make them feel good about themselves.
Alexandra Allam, 17, likes to buy brand-name products. “I’d rather spend the extra money to get something I know I’ll be satisfied with,” she says. Her friend Emmy Swan agrees, saying “As long as you can afford it, it seems reasonable to buy what you want.” But not all teenagers agree. “Spending hundreds of dollars for designer sunglasses is stupid and unreasonable,” says Daniel Steinbrecher, 16. “It’s fake (假的) happiness.”
People who are against wearing expensive brand names say that many designer brands aren’t any better. “It’s wasteful to buy things just because they are popular,” says Edmund Williams, 15. “You’ll feel better if you buy things because you like them. If you have extra money to spend, it would be better to give it to people in need.”
【1】Who have the same opinion on expensive brands?
A. Alexandra & Daniel. B. Emmy & Edmund.
C. Daniel & Emmy. D. Emmy & Alexandra.
【2】What does Edmund think of expensive brands?
A. They make him feel confident.
B. They are not worth the price.
C. They need to improve their quality.
D. They pay too much attention to personal likes.
【3】The text is mainly about _____.
A. how to buy things reasonably
B. the competition between brands
C. whether expensive brands are worth high prices
D. the different values of teenagers
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【解析】这篇文章主要讲了受欢迎的品牌价格昂贵,然而却不见得比一些便宜的品牌好。
【1】细节理解题。根据倒数第二段的Alexandra Allam ... likes to buy brand-name products和Her friend Emmy Swan agrees及其所说的话可知,她们两个人的观点相同。所以选D。
【2】推理判断题。根据最后一段Edmund所说的It’s wasteful to buy things just because they are popular可知,他认为昂贵品牌不值那个价。所以选B。
【3】主旨大意题。文章第一段引入本文要讨论的话题:受欢迎的品牌价格昂贵然而却不见得比一些便宜的品牌好,随后文章从正反两面对此进行了讨论。由此可知,文章主要是讨论昂贵的品牌到底值不值当。所以选C。
【题目】
The Penguins
Skipper and his fellow penguins were originally just supporting roles in animated film Madagascar (2005). But in 2008 they took leading roles in their own TV series, and in 2014 starred in the film Penguins of Madagascar. The penguins’ wisdom and humor not only appeal to kids, but also serve adult audiences well. So, it’s not surprising that they get their own movie. |
Scrat
A small and furry squirrel with a long tail from animated movie Ice Age (2002), Scrat played a supporting role but has won the hearts of both children and grown-ups with his persistence(毅力). In the film, his chasing after his prized acorn(橡子) causes an Earth-shattering geological event. Scrat is a big part in the lasting attraction of the movie series Ice Age. Today, Scrat has his own animated mini-movies. |
Puss in Boots
Originally a fairy tale written by French author Charles Perrault, Puss in Boots features a cat that helps his low-born master gain wealth and power through trickery(哄骗). The cat later appeared as a supporting role in Shrek 2 (2004), Shrek 3 (2007) and Shrek 4 (2010). In 2011, he had his own movie titled Puss in Boots. His lovable and funny characteristics easily break the boundaries between different ages of audiences. |
【1】What can we learn from the passage?
A. Scrat contributes a lot to the movie series Ice Age.
B. Scrat won children’s hearts by playing with his acorn.
C. Skipper took a leading role in Madagascar (2005).
D. Puss in Boots(2011) features a cat helping poor people.
【2】What is the similarity among these animated characters?
A. They used to play leading roles successfully.
B. All of them have starred in their own movies.
C. They won their popularity through trickery.
D. Only children show great affection for them.