题目内容

17.FLORENCE,Italy-Svetlana Cojochru feels hurt.The Moldovan has lived here seven years as a caregiver to Italian kids and the elderly,but in order to stay she's had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad.
Italy is the latest Western European country trying to control a growing immigrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work permits,or in some cases,citizenship.
Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合).Others say it's only natural that newcomers learn the language of their host nation,seeing it as a condition to ensure they can contribute to society.
Other European countries laid down a similar requirement for immigrants,and some terms are even tougher.The governments argue that this will help foreigners better join the society and promote understanding across cultures.
Italy,which has a much weaker tradition of immigration,has witnessed a sharp increase in immigration in recent years.In 1990,immigrants numbered some 1.14 million out of Italy's then 56.7 million people,or about 2 percent.At the start of this year,foreigners living in Italy amounted to 4.56 million of a total population of 60.6 million,or 7.5 percent,with immigrants'children accounting for an ever larger percentage of births in Italy.
Cojochru,the Moldovan caregiver,hoped obtaining permanent residence(居住权) would help her bring her two children to Italy; they live with her sister in Moldova,where salaries are among the lowest in Europe.She was skeptical that the language requirement would encourage integration.
Italians always"see me as a foreigner,"an outsider,even though she's stayed in the country for years and can speak the local language fluently,she said.

28.Why does Cojochru have to take a language test?A
A.To continue to stay in Italy.B.To teach her children Italian.
C.To find a better job in Italy.D.To better mix with the Italians.
29.Some people worry that the new language requirement mayB.
A.reduce Italy's population quickly    B.cause conflicts among people
C.lead to financial difficulties        D.put pressure on schools
30.What do we know about Cojochru?C
A.She lives with her sister now in Italy.
B.She enjoys learning the Italian language.
C.She speaks Italian well enough for her job.
D.She wishes to go back to her home country.

分析 本文是一篇新闻报道类阅读,属于新闻报道.主要报道了意大利是最新的西欧国家,通过要求语言技能来交换工作许可证,或在某些情况下得到公民身份,来控制越来越多的移民人口.

解答 28.A.细节理解题.根据but in order to stay she's had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad.可知,为了继续留在意大利,她需要通过语言考试证明语言技能.故选A.
29.B.推理判断题.根据Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合).可以推测出,一些人新的语言要求会造成人们之间的一些矛盾.故选B.
30.C.推理判断题.根据Italians always"see me as a foreigner,"an outsider,even though she's stayed in the country for years and can speak the local language fluently,she said.可以推测出,她的意大利说得很好,对她的工作足够了.故选C.

点评 本文是一篇新闻报道类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关题目
4.Malls are popular places for Americans to go.Some people spend so much time at malls that they are called mall rats.Mall rats shop until they drop in the hundreds of stores under one roof.
People like malls for many reasons.They feel safe because malls have police stations or private security (安全) guards.Parking is usually free,and the weather inside is always fine.The newest malls have beautiful rest area with waterfalls and large green trees.
The largest mall in the United States is the Mall of America in Minnesota.It covers 4.2million square feet.It has 350stores,eight night clubs,and a seven-acre (公顷) park!There are parking spaces for 12,750cars.About 750,000people shop every week.
The first indoor mall in the United States was built in 1965in Edina,Minnesota.People loved doing all their shopping in one place.More malls were built all over the country.Now,malls are like town centers where people come to do many things.They shop,of course.They also eat in food houses that have food from all over the world.They see movies at theatres.Some people even get their daily exercise by doing the new sport of mall walking.Others go to malls to meet friends.
In some malls,people can see a doctor or a dentist (牙医) and even attend church.In other words,people can do just about everything in malls.Now residents (居民) can actually live in their favorite shopping center.
56.Malls areA.
A.large shopping centers which also act as town centres
B.large parks with shops
C.the most popular places Americans go to
D.town centers
57.Why have malls become so popular?B
A.Because people can do everything there.
B.Because people can do many other things besides shopping for all they need.
C.Because people feel safe in malls with police stations around.
D.Because people enjoy the fresh air and can have a good rest there.
58.Malls have to be large places becauseD.
A.many people drive their cars to go to malls
B.there have to be some restaurants,clinics and theaters
C.many people hope to do sports in the malls
D.they have to meet different needs of so many people
59.ThoseCare called mall rats.
A.who are busy stealing in the mall          
B.who have visited the biggest malls
C.who are often found busy shopping in malls    
D.who live under the roof of the mall.
11.Advertising actually has a dual(双重的)function:to sell,as well as to inform.If you stop to think of it,advertisements(ads)provide information of almost everything in our household and immediate environment,from shampoo to fuel for cars.An obvious purpse is to inform consumers of new products and services as well as to remind them of established ones.Performance,price,value for money,quality and reliability are some of the main features mentioned in ads.
Yet there is another important side of advertising that should not be forgotten:choice.A number of ads for different brands of the same product,e.g.toothpaste,shampoo or washing powder allow the consumer to choose.Choice is an important part of buying.
In this busy day and age,there is little time for comparison shopping.To determine which product is the best to buy,and at the most competitive price,consumers these days rely on advertising in its various forms.This saves time and energy and makes shopping easier.
Few can deny that ads benefit the consumer since they encourage healthy competition.When companies compete for the consumer's dollar,this is good for the purchaser of the product or service.Advertising tends to increase competition since it informs consumers of what is available.One company's offer will be either matched or bettered by another copany in its advertising.
It was unheard of ten years ago to buy products directly using a personal computer,but it has become a matter of course for some people to browse(浏览)the Internet,surf  until they find an e commerce site and then select the product.Marketing products has been almost turned upside down by new ways of selling and buying.More than at any time in history,the choice of goods is unlimited.The whole world is a customer's marketplace.For busy people like you and me,advertisements actually do us a favor.
5.What the writer of this passage want to tell us most is thatA.
A.advertisements benefit busy peole in many ways
B  advertisements encourage more business competitions
C  advertisements provide main features of new products
D  selling and informing are two functions of advertising
6.Which is least discussed in the passage as,one of the important sides of advertising?D
A.To inform consumers of new products and services.
B  To provide consumers with chances to choose.
C  To increase healthy competition of companies.
D  To change the way of selling and buying.
7.The"comparison shopping"refers to the behavior ofB.
A.comparing and buying a product at th lowest price
B.comparing and deciding which is the best to buy
C.relying on advertising and simplifying shopping
D.buying a product at the least competitive price
8.Healthy competition benefits consumers becauseD.
A  it helps companies to compete fo the market
B.it gets companies to improve their services
C.it provides them with the best products and services
D.it gives them many chances to choose their products.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网