题目内容
【题目】Steven Jobs,the designer of Apple Computer,was not clever when he was in school.At that time,he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates.When he went into college,he didn't change a lot. Then he dropped out(退学).But he was full of new ideas.
After he left college,Steven Jobs worked as a video game designer.He worked there for only several months and then he went to India.He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in his life.
Steven Jobs lived on a farm in California for a year after he returned from India.
In 1975,he began to make a new type of computer.He designed the Apple Computer with his friend in his garage.He chose the name "Apple" just because it could help him to remember a happy summer he once spent in an apple tree garden. .
His Apple Computer was so successful that Steven Jobs soon became famous all over the world.
He often said,"I live in order to change the world;there aren't any other reasons.The only way to have a great achievement is to love your own career.If you can't find your favorite career,go on looking for it and never give up."
This is Steven Jobs.Though he is dead,his spirit and achievements still influence our lives.
【1】Why was Steven Jobs not a good student in school?
A. He never did his lessons.
B. He dropped out.
C. He always made troubles with his schoolmates.
D. He was full of new ideas.
【2】Why did Steven Jobs go to India?
A. To be a video game designer. B. To get some new ideas.
C. To make a new type of computer. D. To have a happy summer.
【3】What made Steven Jobs famous all over the world?
A. His new ideas. B. His Apple Computer.
C. His video games. D. His saying.
【4】What can we know about Steven Jobs from this passage?
A. He didn't finish his studies in the college because he hated his schoolmates.
B. He liked traveling in India and California.
C. He liked trying new things and making his new ideas come true.
D. He thought he had many reasons to live in the world.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】C
【解析】这篇短文主要介绍了史蒂夫乔布斯,在学校时不是一个好学生,他总是和同学闹矛盾。当他进入大学,并没有改变很多,最后他辍学了。但他充满了新的想法并使之实现。1975年他研制了一种新型电脑-苹果电脑 。他的苹果电脑是如此的成功,以至史蒂文乔布斯很快成为世界名人。
【1】细节理解题。根据短文第一段At that time, he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates,故选C。
【2】细节理解题。根据He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in his life.可知史蒂夫乔布斯去印度是因为他想获得一些新的理念,所以选B。
【3】细节理解题。根据His Apple Computer was so successful that Steven Jobs soon became famous all over the world.可知史蒂夫乔布斯的苹果电脑使他闻名于全世界,所以选B。
【4】归纳理解题。根据短文大意可知乔布斯总是有新的想法,并使之实现。故选C。