题目内容
【题目】阅读理解
Jack Ma is the founder and CEO of Alibaba Group. He was one of the 100 global "future leaders" of the 2001 World Economic Forum and the "commercial leader" of 2001 elected by US Commercial Association of Asia.
Born in the city of Hangzhou, Zhejiang Province, Ma graduated from Hangzhou Teachers Institute in 1988 (he failed the entrance exam twice) and became a lecturer in English and International Trade.
In 1985, a one-month visit to see an Australian pen pal he had met in Hangzhou changed his life. "Everything I'd learned in China was that China was the richest country in the world," he said. "When I arrived in Australia, I realized it's totally different. I started to think you have to use your own mind to judge, to think." After his return, Ma became the chairman of the Students' Union of the whole city.
Jack Ma founded Alibaba.com in 1999, a China based business to business marketplace site. In 2003, Alibaba launched Taobao.com, a consumer to consumer auction (消费者拍卖) website similar to eBay.
Ma said that he got most of his ideas while taking very long, hot showers. He likes to spend time walking his four dogs and playing chess and poker. He said, "I've learned a lot of business philosophy by playing poker."
Looking ahead, Ma said that he dreamed of using his group's resources to improve the lives of all Chinese people, especially the 900 million farmers. "There must be some way of using our experience, our know-how, and make their life easier," he said.
(1)We can know from this passage that Jack Ma is .
A.the number one of the 2001 global future leaders
B.a great success and very influential in economy
C.the chairman of the Students' Union of Hangzhou Teachers Institute
D.the founder and CEO of eBay
(2)It was that changed his mind greatly.
A.his pen pal
B.his experience in China
C.his failure in the entrance exam
D.his experience in Australia
(3)We can infer from the third paragraph that .
A.Ma loves China very much
B.Ma knew about Australia well before his visit
C.Ma didn't know the differences between China and Australia before the visit
D.Ma used to judge things with his own mind
(4)The underlined word launched in paragraph 4 probably means .
A.started
B.bought
C.sold
D.landed
(5)From the last paragraph, we can know that .
A.Jack Ma will do what he can to make the farmers life easier
B.Jack Ma will devote a lot of money to help the Chinese farmers
C.they will teach the farmers how to use their resources
D.Alibaba groups resources will be given away to the farmers
【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
(5)A
【解析】本文是一篇人物传记,介绍了马云以及他的经历、事业等。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“He was one of the 100 global "future leaders" of the 2001 World Economic Forum and the "commercial leader" of 2001 elected by US Commercial Association of Asia.”可知,马云在经济上取得了巨大的成功。故选B。
(2) 考查细节理解。根据第三段中的“In 1985, a one-month visit to see an Australian pen pal he had met in Hangzhou changed his life.”可知,他在澳大利亚的经历改变了他的想法。故选D。
(3)考查细节理解。根据第三段中的"’Everything I'd learned in China was that China was the richest country in the world,‘ he said. ’When I arrived in Australia, I realized it's totally different.‘“可知,在没有去澳大利亚之前马云不知道澳大利亚和中国的差别。故选C。
(4)考查词义猜测。根据第四段中的” Jack Ma founded Alibaba.com in 1999, a China based business to business marketplace site. In 2003, Alibaba launched Taobao.com“可知,马云在1999年创立了阿里巴巴,在2003年创立了淘宝,所以这个单词是“创立”的意思,故选A。
(5)考查推理判断。根据最后一段中的”Ma said that he dreamed of using his group's resources to improve the lives of all Chinese people, especially the 900 million farmers."There must be some way of using our experience, our know-how, and make their life easier.“可知,马云想尽可能的帮助农民,故选A。
【题目】Option 1:
假设你是红星中学高一学生李华,你们学校举办了丰富多彩的元旦庆祝活动,请你根 据图表中的相关信息写一篇短文,并给校刊“英语角”投稿。内容包括:
活 动 名 称 | 元旦联欢会 |
时 间 | 12 月 30 日上午 9:00-11:00 |
地 点 | 学校礼堂 |
节 目 | 唱歌、小游戏等 |
观 众 反 应 | 鼓掌,互动等 |
你 的 感 受 | …… |
注意:1). 请适当添加细节;
2). 词数不少于 50。 提示词:礼堂 auditorium