题目内容

【题目】The demands of the modern world are growing day by day and this is putting more pressure on scientists to do research. However, as stated by Griffiths, “There is no hope of doing perfect research”. Naturally, there have been a lot of criticisms (批评), as many scientists immediately announce that their research methods are very safe and that they have the perfect research theory (理论).

However, scientific history is filled with examples, in which a perfect scientific solution that was based on decades of scientific research has been overturned (推翻) with new theories. Naturally the first example that comes to mind is the fact that Newton’s Theories were thought to be very safe and they were used in all fields of science. For centuries, thousands of scientists around the world used Newton’s Theories to formulate (规划) other theories.

However, after nearly two centuries of use, Newton’s Theories were found to be not as perfect as they were thought. Through Einstein’s publication on the General Theory of Relativity, it was found that Newton’s laws were imperfect in explaining all motions (运动) that were taking place in our universe. It was found to be imperfect under some conditions, even though, Newton’s laws are still used today to predict motion at low speeds.

Thus, perfect research is only a myth (神话). Of course, this does not mean that a scientist should simply give up and accept imperfection in his or her research efforts. Improvements and changes in research techniques and methods are a natural part of evolution (进化) and it is each scientist’s responsibility to take it forward as much as possible.

While the final answer to the universe’s questions may never exist, a time will come when there will be fewer questions as new answers are found and more improved research is carried out by scientists around the world.

1Why have there been a lot of criticisms?

A. The modern world demands mor e and more.

B. Scientists have a negative attitude.

C. Many scientists arrive at their conclusions (结论) too fast.

D. Griffiths does not believe what scientists say.

2Through the publication of the General Theory of Relativity, Newton’s Theories turned out to be ______.

A. not so perfect B. completely wrong C. very safe D. very exact

3What will scientists do to deal with the “imperfectness” problem?

A. Accept the fact and give up.

B. Improve and change their methods and techniques.

C. Try their best to carry out the perfect study.

D. Ignore it and do as they please.

4We can learn from the last paragraph that ______.

A. the universe’s questions are sure to have a final answer

B. the number of questions is sure to increase with the passing of time

C. scientists are carrying out improved studies

D. there will be more scientists in the world in the future

【答案】

1C

2A

3B

4C

【解析】通过本文我们了解到,现代世界的需求日益增长,这给科学家们施加了更多的压力去做研究。由于很多科学家得出结论太快,他们得到许多批评。目前科学家正在进行改进研究。

1C

细节理解题。根据第一段最后一句Naturally, there have been a lot of criticisms (批评), as many scientists immediately announce that their research methods are very safe and that they have the perfect research theory (理论).可知有许多批评的原因是很多科学家得出结论太快。故选C。

2A

细节理解题。根据第三段However, after nearly two centuries of use, Newton’s Theories were found to be not as perfect as they were thought. Through Einstein’s publication on the General Theory of Relativity, it was found that Newton’s laws were imperfect in explaining all motions (运动) that were taking place in our universe.可知the General Theory of Relativity的出版发现牛顿的理论并不是那么完美。故选A。

3B

细节理解题。根据第四段中Improvements and changes in research techniques and methods are a natural part of evolution (进化) and it is each scientist’s responsibility to take it forward as much as possible.可知科学家为了处理不完美的问题,改进和改变他们的方法和技术。故选B。

4C

推理判断题。根据最后一段中new answers are found and more improved research is carried out by scientists around the world. 科学家正在进行改进研究。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Many teachers believe that the responsibilities for learning lie with the student. ___【1】___ a long reading assignment is given, instructors expect students to be familiar with ___【2】__(inform) in the reading even if they do not discuss it in class or take an examination. The ideal student is considered to be one who is motivated to learn for the sake of learning, not the one interested only in getting high grades. Sometimes homework is returned ___【3】___ brief written comments but without a grade. Even if a grade is not given, the student is __【4】__(responsibility) for learning the material assigned. When research ___【5】___(assign), the professor expects the student to take it actively and to complete it with minimum guidance. It is the student's responsibility to find books, magazines, and articles in the library. Professors do not have the time to explain __【6】___ a university library works; they expect students, __【7】___(especial) graduate students, to be able to exhaust the reference origins in the library. Professors will help students who need it, but prefer that their students should not be too dependent on them. In the United States, professors have many other duties __【8】__ teaching, such as administrative or research work. Therefore, the time __【9】__ a professor can spend with a student outside of class ___【10】_(limit). If a student has problems with classroom work, the student should either approach a professor during office hours or make an appointment.

【题目】Many years ago a kind farmer bought a tank(桶)of gas for a mom with two children.He didn't accept any money but just smiled and said,"Pass it on to someone else."The mom was my mother.After many years,I had a similar experience.

A few weeks ago as my husband and I were filling up our car with a coupon(优费卷)for 99 cents a gallon,I got into a long line to pay.I could see that the young man before me was having some kind of problem;I quickly realized that he had misunderstood the coupon and thought it was 99 cents to fill his small truck.

Everyone was saying,"99 cents a gallon is so cheap-they can't give the gas away." He was embarrassed and was just calling his wife when I got to the counter(柜台).He said to his wife,“Just come here because I don't have enough money on me.”I asked the cashier(收银员)how much his was,and she told me.

I told her I would pay for it and touched the man on the arm and told him to tell his wife it had been paid for he nodded and turned back to the phone,then stopped and looked at me.“What?”I told him again,and I was so surprised to see everyone stop what they were doing to watch me as if I had just grown another head.When he asked how he could give the money back to me,I just said,"Pass it on to someone else in need!"

1Why did the author help the young man pay for the gas?

A. She disliked waiting for a long time. B. She had learned something from the farmer.

C. She had a lot of money. D. Her husband told her to do so.

2We can infer from the passage that .

A. the farmer in the first paragraph must be very rich.

B. the author had misunderstood the young man's trouble at first

C. the young man forgot to bring any money with him

D. one can't buy enough gas for a truck with 99 cents

3We know from the passage that the young man .

A. paid for his gas with the help of his wife B. went to the gas station together with his wife

C. felt stupid for having mistaken the gas price D. was not allowed to use the coupon that day

4Why did other people stare at the author when she paid for the young man's gas?

A. They didn't believe it. B. They were embarrassed.

C. The author was foolish. D. The author looked strange.

【题目】What do you usually do when a flying insect lands on your arm? You may blow it away. But what if that insect is a ladybug (瓢虫)? It is possible that you would let it stay. What is it about ladybugs that we like?

Farmers once thought ladybugs were a good lucky sign. A ladybug in the field meant the crops would be successful and that the weather would be good. The farmers may have thought too highly of such a small bug, but in fact ladybugs do help out with the crops. They eat harmful insects.

Actually, it is not the adult ladybug that eats other insects. It’s the baby ladybug. When the baby ladybugs hatch (孵化), they are very hungry and will eat mites, aphids, mealy bugs, green flies, and other crop-destroyers. In the 1800s, ladybugs were brought all the way from Australia to California and set free among orange trees that were dying from being eaten by insects. They completely saved all the trees.

Ladybugs go about their daily business without worrying much about anything. Very few birds or insects will eat a ladybug because it gives off a dangerous fluid (液体). Ladybugs also protect themselves by playing dead. They fall off leaves and never move until their attacker goes away.

So the next time you see a ladybug, think about what it may be doing. Maybe it is off to save an orange tree. Maybe its next move will be to roll off a leaf and play dead orstand up toa bird about 100 times its size. Maybe it’s letting you know that the weather will be good tomorrow. Who knows? Ladybugs are special that way.

1Ladybugs were brought from Australia to California in the 1800s to .

A. add more ladybugs to area B. report the weather for farmers

C. act as a lucky sign of good crops D. save orange trees by eating insects

2From the passage we know that .

A. it’s the adult ladybug that eats most of the harmful insects

B. ladybugs often roll off a leaf and play dead to attack the birds

C. ladybugs can give off a dangerous fluid to protect themselves

D. the baby ladybug mainly eats mites, aphids, mealy bugs, and oranges

3The underlined phrase “stand up to” most probably means .

A. watch B. support C. save D. fight

4Which of the following may the author agree with?

A. Ladybugs do harm to nature. B. Ladybugs are unusual insects.

C. Ladybugs are dangerous insects. D. Ladybugs eat more than they should.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网