题目内容

【题目】During the Winter Olympics in Sochi(索契), 25,000 volunteers from Russia and other countries provided services for athletes and guests.The student Oksana Verkholyak helped translate Russian into English and Korean at the Games.She told us about their usual day.

“We get up at 7:30 in the morning.Then we have breakfast.Usually we have porridge for breakfast.There is always tea, coffee, bread and pies.After breakfast, we head for a bus stop and get on a bus which runs to the media center.It takes us 30 minutes to get there,” she said.

When volunteers arrived there, they went through the security 安全 check point.They couldn’t bring water or food with them.“Security guards check our bags.We are not allowed to have things made of metals.They check phones, video cameras, electric equipment and computers,” Oksana added.

In the evening volunteers got back to the apartment buildings.All of them were like one big family.They lived together and got some rest together—after dinner they went to the beach to watch the sunset.

Not only students helped organize the Sochi Olympics.There were many so-called silver volunteers who retired but didn’t lose interest in sports.Some of the volunteers had an experience working at the Olympic Games in other countries and even at the Moscow Olympics in 1980.

【1】How many foreign languages did Oksana Verkholyak use at the Games?

A.One. B.Two. C.Three.

2Where did the volunteers go first after breakfast?

A.To the apartment buildings.

B.To the security check point.

C.To a bus stop.

3What couldn’t the volunteers take into the media center?

A.Water and computers.

B.Video cameras and phones.

C.Knives and hamburgers.

4Which is NOT true about the silver volunteers?

A.They’re all young people.

B.They love sports.

C.Some of them have volunteered for the Olympics before.

5What is the best title of this passage?

A.A volunteer’s day at Sochi Olympics

B.2014 Sochi Winter Olympics

C.Different jobs for volunteers

【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【4】A

5A

【解析】

试题分析:本文是一篇记叙文,在索契冬奥会,有25000名来自俄罗斯和其他国家的志愿者们为运动员和客人提供服务。自愿者们,早餐之后去公共汽车站,乘车去媒体中心。经过一天的工作,在晚上志愿者回到公寓。他们就像一个大家庭。。

【1】B;考查细节理解。问题:Oksana Verkholyak在比赛中运用几种语言?分析原文:The student Oksana Verkholyak helped translate Russian into English and Korean at the Games.句意:Oksana Verkholyak在比赛中将俄语翻译成英语和韩语。明确是运用两种语言。故选B。

【2】C;考查细节理解。。问题:志愿者们在早餐之后会去哪里?分析原文:After breakfast, we head for a bus stop and get on a bus which runs to the media center.句意:早餐之后,我们去公共汽车站,乘公车去媒体中心。因此是去公交汽车站。故选C

【3】C;问题:志愿者们不能带什么进入媒体中心?分析原文:We are not allowed to have things made of metals.句意:我们不允许带入金属制品。结合选项中三组物品中,第三项的刀是金属制品,因此不能被允许带入媒体中心。故选C

【4】A;考查推理判断。问题:对于白发志愿者的描述不正确的是哪一项?分析原文:There were many so-called silver volunteers who retired but didn’t lose interest in sports.句意:这有许多白发志愿者,他们是退休的运动员,但是依然对运动感兴趣。明确他们都是退休的人,因此是年纪较大的人。故选A。

5A;考查文章标题。问题:短文最佳的标题是什么?短文重点介绍了志愿们在索契的一天的工作与生活情况的介绍。结合选项第一项符合。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。

I was ten when I first sat with my grandmother behind the cashier(收银台)in her general store. 【1】_ I quickly learned the importance of treating customers politely and saying “thank you.”

At first I was paid in candy. 2 I worked every day after school, and during the summer and on weekends and holidays from 8 a.m. to 7 p.m. My father helped me set up a bank account. 3

By the time I was 12, my grandmother thought I had done such a good job that she promoted me to selling cosmetics(化妆品)I developed the ability to look customers directly in the eye. Even though I was just a kid, women would ask me such things as “What color do you think I should wear?” I took a real interest in their questions and was able to translate what they wanted into makeup(化妆)ideas. 4

The job taught me a valuable lesson: to be a successful salesperson, you didn’t need to be a rocket scientist—you needed to be a great listener. 5 Expect they are no longer women purchasing cosmetics from me; instead, they are kids who tell me which toys they would like to see designed and developed.

A. Before long, she let me sit there by myself.

B. Soon I found myself looking more beautiful than ever before.

C.Later I received 50 cents an hour.

D.I ended my selling a record amount of cosmetics.

E. My grandma’s trust taught me how to handle responsibility。

F. Watching my money grow was more rewardingthan anything I could have bought.

G. Today I still carry that lesson with me: I listen to customers.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Celebrate!

Pinatas(彩饰陶罐)

In Mexico, children often get pinatas on their birthday.Their parents put chocolates and other sweets inside the pinata and hang it on a tree.Then the children hit the pinata with a stick. 【1】

Noodles

In China,people often celebrate birthdays by eating with family or friends,and the last dish of the meal is always noodles. The noodles are long and thin. 2 You can’t cut them. In Chinese culture,long noodles mean you will have a long life.

Business birthdays

A business birthday shows that a company is successful.Many businesses in the USA celebrate important birthdays, like 10, 50 or 150 years. 3 Sometimes they make TV advertisements.It is a good chance to advertise the business.

Name days

As well as a birthday, many people in Southern Europe also celebrate their name day. 4 People have big parties and open their houses to anybody who wants to come.People bring small gifts,often flowers or a box of sweets.

Islamic New Year

In Muslim(穆斯林) countries across the world,people celebrate Eid. Eid means festival or celebration.During Eid,people visit family and friends,as well as people who are sick or in hospital. 5 Children receive toys,too.Children often wear special traditional clothes during the Eid celebrations.

A.You have to eat them in one piece.

B.They go out for a meal to celebrate.

C.Companies hold parties and send cards.

D.They give presents, such as sweets and food.

E.It breaks and the sweets fall out on to the ground.

F.This is one of the two important festivals in this country.

G.In Greece, name days are more important than birthdays.

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

There are various aspects that go into making a successful school, and success can be measured in various ways.Often, the teachers are praised for a school’s success and blamed for its failure.Yet, in order for a school to be effective, it must be a place where teaching and learning can easily take place, and that requires the hard work of more than just educators.Students must take learning into their own hands and feel as if what they are doing is as important as it actually is.This can only be done with the cooperation of every adult that is involved in the students’ life.Some of these individuals often go unnoticed, yet the role they play in the students’ lives is immeasurable.

In the school, administrative assistants greet students at the start of the day and answer a large quantity of questions.When an assistant remembers a student’s name or even something special about that student, it communicates to him that he is cared for.The assistant can also give that extra encouragement for a student to make better choices, especially when they are visiting the principal’s office.

Meanwhile, though cafeteria workers have a short space of time to interact with students, they can make a big difference as well.Beyond meeting nutritional needs, cafeteria workers may also on occasion meet the emotional needs of the students they serve.Students benefit from positive interaction with adults, and cafeteria workers may give that extra bit of encouragement that a child needs.

Custodians(管理员)are usually underappreciated for what they offer to schools.They have to be knowledgeable about everything from cleaning to fixing the most intricate(复杂的tools.They get to school early in the morning before teachers arrive and lock up late at night after the last student has left from the after-school event.They also make sure teachers are equipped with the necessary items and prepare the rooms so that they are ready for learning.A great custodian also gives that kind word or extra smile to that student who needs it most.

【1】The purpose of the passage is to _______.

A.emphasize the role teachers play in a school

B.highlight the contributions of other staff at school besides teachers.

C.tell us who make the greatest contributions to a school

D.explain what contributes to the success of a student

【2】If an assistant remembers a student’s name, the student will feel that _________.

A.he is paid particular attention to

B.he is special

C.he has done something wrong

D.he has made progress in study

【3】Which of the following is TRUE about cafeteria workers?

A.It’s enough for them to cook for the students.

B.It’s hard for them to interact with the students.

C.They have the most interaction with students at school.

D.They can also meet the emotional needs of the students.

【4】How does the author feel about the staff mentioned in the text?

A.Disappointed. B.Dissatisfied.

C.Appreciative. D.Doubtful.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网