题目内容

Shakespeare once called the English countryside “the precious stone set in the silver sea”- and he is not the last to sing high praises of its beauty and historical charm(魅力).

The countryside is particularly beautiful during the summer, especially in August and September. As one travels the countryside, you’ll find more of its treasures: so many plants and animals, romantic castles(浪漫的城堡), secret gardens, and villages so unchanged in the last decades that they seem to have been caught under a fairy’ s spell.

Must-sees include Derbyshire, called “the heart of England” and home to the National Park. The great peaks were the muse(创作灵感)of the Bronte sisters (and if you love the book Jane Eyre, you can visit North Lees hall, where the real Eyre family once lived).

History lovers will enjoy a visit to Lincoln city (its most famous son is Lord Alfred Tennyson). It is also known for its cathedral(大教堂), the charming tea shops, a small castle. One would never guess its violent past—built by Romans, it was once a center for arrow(箭) making.

Harry Potter fans shouldn’t miss a visit to Alnwick, which is better recognized as the “Hogswarth” in the movies.

Let’s not leave out the Wessex region, where one can see one of England’s greatest mysteries, Stone Henge. You can also go to the City of Bath, which has been famous for its medicines springs since the Roman times. Other popular tractions include Salisbury Cathedral, and landscaped(景色优美的) gardens of Stourhead, and the cobbled(用鹅卵石铺的) streets of Shaftesbury. This is also home to Oxford, one of the world’s most famous universities.

Art lovers will also like a visit to East Anglia, whose landscapes inspired the painter Constable (he was born in Dedham village). This is also home of the University City of Cambridge, and the famous architectural(建筑上的) attraction, King’s College Chapel. Be sure to visit the aircraft museum of Duxford.

1.What was Shakespeare’s attitude towards the English countryside?

A. Uninterested. B. Dissatisfied(不满意的).

C. Surprised. D. Admiring.

2.According to the text, Lincoln city________.

A. produced arrows in the past

B. will be enjoyed by music lovers

C. was the place where the Eyre family once lived

D. has one of the world’ s most famous universities

3.When traveling in the countryside, Harry Potter fans are advised to visit ________.

A. the Wessex region B. Derbyshire C. Yorkshire D. Alnwick

4.The text is most probably taken from ________.

A. a travel guide

B. a book review(书评)

C. a history paper

D. a newspaper report

 

1.D

2.A

3.D

4.A

【解析】

试题分析: 英国的乡村极具魅力,不仅莎士比亚把英国的乡村称为“镶嵌在碧波上的宝石”,而且还有很多人们去歌颂赞扬英国乡村的美景。在本文中,作者向人们介绍了英国乡村一些可以参观的地方,比如巴斯市(the City of Bath)、还有《哈利波特》中霍格沃茨魔法学校的主要取景场地安尼克古堡。

1.细节理解题。从文章第一段莎士比亚对英国乡村的称呼“the precious stone set in the silver sea”-以及and he is not the last to sing high praises of its beauty and historical charm可以判断莎士比亚是喜欢英国乡村的,故答案选D。

2.细节理解题。通过文章第四段末句 it was once a center for arrow(箭) making.可知Linclon city是造箭中心,故答案选A。

3.细节理解题。从文章第五段内容Harry Potter fans shouldn’t miss a visit to Alnwick,….可知哈利波特的粉丝们被建议去Alnwick,故答案选D。

4.推理判断题。文章介绍了英国乡村的几处游览胜地,比如the Wessex region 、Alnwick等,而且通过文中出现的you can visit….., Art lovers will also like a visit to East Anglia,等也可以判断这是一篇介绍旅游目的地的文章,故答案选A。

考点:考查社会生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

The other day I heard a few local musicians talking:

"I hate all the pianos in this town and I hate that rubbish they play on the radio. They cannot even understand rhythm (韵律)."

"Nobody wants to pay musicians anything. I’m sick of all the people who want you to play without paying you."

One younger musician said, "There are several clubs who want me to play for a few nights a month, and I’m trying to find other places to play. I’m also planning to join in several summer festivals this year."

I really liked what the younger musician said so I made friends with him.

Attitudes are important. Whether they’re positive (积极的) or negative (消极的), they’re all rubbing off on you. If you’re around people who are always complaining or blaming (责备) others, it is possible that you will start doing the same as well. If you spend lots of time with people who don’t support (支持) your dreams, it is time to take a look at the people you call "friends".

There is an easy exercise you can try. Make a list of the people who you often stay with, and simply stop spending time with the negative ones on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.

Of course, this exercise is entirely different from making friends only for the good of oneself. We really should try to help and spend time with those who are working towards a goal or dream.

1.The musicians’ conversation at the beginning is there to show that ______.

A. musicians’ living conditions are not good

B. people in that town have poor taste in music

C. young people are more likely to succeed

D. different people have different attitudes

2.The underlined part "they’re all rubbing off on you" in Paragraph 6 means ______.

A. they’ll push you ahead

B. they’ll help you realize your dreams

C. they’ll keep you from moving on

D. they’ll have an influence (影响) on you

3.Why did the author want to make friends with the younger musician?

A. He is more active than the others.

B. He can earn more than the others.

C. His attitude is more positive than the others.

D. He has more things to do than the others.

4.We can get the following information from the passage EXCEPT ______.

A. the younger musician is a positive person and would be a good friend

B. one should avoid (避免) making friends with people who have lots of difficulties

C. the exercise can help you keep close to really helpful Friends

D. one will start complaining if one spends too much time with negative people

 

阅读下面短文,请根据文后的要求进行答题。(请注意问题后的字数要求)

I like watching TV very much for I think it has many advantages. First of all, watching TV is a good rest. After a day of hard work, we need a good rest. The pleasant music and interesting TV plays can make our mind and body not tired any more. Besides, watching TV is entertaining. There are many kinds of entertainments, such as sports activities, singing and dancing concerts, plays and the activities within a short time. We need at least ten hours to fly from New York to Paris, a week by train from Beijing to Moscow and an hour to drive from Queens Distric to Manhattan Distric. _________, within just one second, TV can bring us from an NBA game in New York to a fashion show in Paris by changing the channels.

Most importantly, watching TV is educational. Our children can learn every kind of subjects through the educational programs and the special reports on TV, and it’s easy for them to learn Chinese from a Chinese teacher in Beijing and to learn Russian lessons from a Russian teacher in Moscow. Even we can learn how to behave well from the TV plays. Meanwhile, a teacher can teach millions of students without a huge classroom.

1.What’s the best title for the text ? (no more than 8 words)

__________________________________________________________________________.

2.According to the writer, what’s the most important reason for watching TV? (no more than l2 words)

__________________________________________________________________________.

3.Why can watching TV make us have a good rest? (no more than 18 words)

__________________________________________________________________________.

4.What does the underlined word “ them” in the second paragraph refer to? (no more than 2 words)

__________________________________________________________________________.

5.Fill in the blank in the first Paragraph (l word)

__________________________________________________________________________.

 

The United States will introduce a new exam system for students who want to study in the USA and other English-speaking countries, Xinhua News Agency reported from New York.

The exam, which means a great change from the current English level test, was introduced by Theresa Jen, associate director of the International Service of the USA College Board, America's leading educational organization.

"The Advanced Placement International English Language (APIEL) will be offered for the first time all over the world on May 10, 2012," said Jen.

However, the APIEL is a strange title to most Chinese students, and it is unlikely to soon gain the similarity(相似点) of other already existing exams, such as the TOEFL (Test of English as a Foreign Language), the GRE (Graduate Record Examination), or the IELTS (International English Language Testing System).

"I have never heard of such a test and I would prefer the IELTS if I need another exam," said Xu Jingyan, a graduating student from Beijing University, who wants to study in England and has already taken the TOEFL.

Most of Xu's classmates have never heard of the APIEL. "The APIEL is made for international students who wish to get university studies in English-speaking countries, including the United States, Britain, Canada and Australia. " Jen said.

"The APIEL will be used," said Jen, "because the TOEFL can no longer perfectly show the students' abilities of using English. " Xinhua reported that a large number of foreign students who had high scores in TOEFL exam turned out to be very ordinary educational performers after being admitted.

"Compared with the TOEFL, the APIEL measures a student's ability to read, write, speak and understand 'English through testing his or her skills in listening comprehension, speaking with fluency, and writing in an organized way. " Jen said.

1.The underlined word "current" in the second paragraph means .

A. highB. presentC. lowD. formal

2.We can learn from the passage that .

A. the TOEFL is more popular with the Chinese than the IELTS

B. it will take quite a period of time for people to accept the APIEL

C. Chinese students will prefer the IELTS rather than the APIEL even in the future

D. a student will have to take the APIEL if he/ she wants to study in English-speaking countries from 2012

3. The APIEL is designed for students who want to study in English-speaking countries, such as .

A. the United States and CanadaB. Canada and Ireland

C. Australia and IndiaD. Britain and France

4. According to the passage, the United States will introduce a new exam because .

A. it will bring the US government quite a lot of money

B. more and more students want to get further education in the USA

C. the existing exam systems can no longer perfectly show the students' abilities

D. the Chinese pay special attention to English studies with China's entry into the WTO

5.Which of the following would be the best title for this passage?

A. A New Exam Designed for Students

B. The Four Skills in Learning English

C. The Key to English-speaking Countries

D. TOEFL, IELTS and GRE to Be out of Date

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网