题目内容

【题目】阅读理解

Walk down the drinks section at the supermarket.Look in the drink cooler in your local convenience store.A new drink is taking up more and more space on the shelves,and that drink is water.Bottled water sales in the US rose to 1.7 billion gallons in 2010 for plastic bottles alone,compared to total sales of only 700 million gallons in 1990. Whereas bottled water was once associated only with the rich and the privileged (特权阶层),it is now regularly drunk by people at all income levels despite the fact that the price of bottled water can be between 240 and 10,000 times higher per gallon than tap water.What accounts for this surprising increase in demand?

Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.The practice of “taking the waters” originated with the Romans,who believed that a person developed a healthy mind by building a healthy body.Across Europe,drinking or bathing in mineral water has been associated with the power to cure various diseases.Health spas at Evian in France and Pellegrino in Italy began bottling water so that their consumers could continue their treatments at home.The consumers in the 21st century are also concerned about health.However,in America,where the habit of drinking bottled water is relatively new,the concern is often more related to the purity or sterilization (消毒) of the water than to its mineral contents.Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other contaminants on the water supply.Many Americans view bottled water as a safe alternative to tap water.

Further reasons for drinking bottled water are its usefulness as an aid to digestion,as a complement to a good meal in a restaurant,and for taste.City tap water is often treated with chlorine (氯) to guard against harmful microorganisms.Chlorine,as well as metals from pipes and tanks used to distribute and store tap water,can leave behind an unpleasant taste.

【1】Which of the following statements is true?

A.Bottled water was once drunk both by the rich and the poor.

B.Bottled water sales have risen,for it’s cheaper than tap water.

C.Europeans believed in the power of treatment of mineral water.

D.Americans have had the habit of drinking bottled water for long.

【2】People prefer bottled water because________.

A.it does good to their health

B.it has chlorine to make it taste good

C.it contains no mineral pollution at all

D.it’s a practice originated with the Romans

【3】The underlined word “contaminants” most probably means________.

A.pollutants B.microorganisms

C.chemicals D.minerals

【4】Which of the following could be the best title for the passage?

A.How Bottled Water Originated

B.“Taking the Waters” Has Been Practiced for Long

C.What’s the Safe Alternative to Tap Water

D.Why Bottled Water Sales Increase

【答案】

【1】C

【2】A

【3】A

【4】D

【解析】

【1】细节理解题。由文章第二段的第三句可知,在整个欧洲,饮用或用矿泉水洗澡已经与治愈各种疾病的能力联系起来。

【2】细节理解题。由文章第二段的第一句“Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.”可知答案。

【3】词义猜测题。由Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other contaminants on the water supply.可知划线词应该是不好的东西;故排除B项,chemical排除,前面已经提到;水里面除了化学物污染,还有其它污染对身体有害,故选A项

【4】主旨大意题。文章第一段的最后一句“What accounts for this surprising increase in demand?”是一个承上启下的句子,下面两段都在讲瓶装水销量上涨的原因。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Are you having difficulty falling asleep? Try drinking a glass of warm milk. If that doesn’t work, listen to some soft, beautiful music. Still no luck? Try think about sheep jumping over a fence. If you are still awake, take a sleeping pill. People who take pills often become dependent on the drugs. So you lie awake knowing that the new workday will soon arrive. If you have been in such condition for at least one month, you may have primary insomnia(失眠症).

A new study has found that you might fall asleep more quickly and stay asleep longer if you try “cerebral hypothermia.” It is not a complex medical process. It just means cooling down your brain. Eric Nofzinger and Naniel Buysse from the University of Pittsburgh Medical School led the study. They examined twelve people who had sleeping problems. Twelve others had no sleeping problems. Each of them wore a soft plastic cap on their head at bedtime.

The caps had tubes inside filled with water. The researchers moved the water through the tubes and then changed the temperature of the water. Other studies showed that people who had sleeping problems often had more chemical reactions in the front of their brain. The researchers thought cooling down the brain might help.

On the first two nights of testing, the patients wore caps with no water. On the next two nights, the caps were worn, but the water was not cooled. Then the researchers cooled the water a little for another two nights. On the final two nights of the study, the temperature of the water was made much cooler. The researchers found that the water caps didn’ t help the patients until the temperature was about 14. Most of the patients fell asleep faster and slept better when the coolest water was moving around their head.

Dr Nfzinger and Dr. Buysse noted that this was only the beginning of the brain temperature study. But they believed they had discovered something important that needed more research.

1The first paragraph is written to _________.

A. put forward the topic of the passage.

B. explain how serious insomnia is

C. tell us the causes of sleeping problems.

D. tell us the danger of having sleeping problems.

2From the passage we know that “cerebral hypothermia” is actually _________.

A. a complex medical process.

B. a psychological treatment.

C. a simple physical treatment.

D. a difficult scientific theory.

3In the study, researchers helped people fall asleep faster through _________.

A. increasing chemical reactions in the front of their brain.

B. making them feel safe with a cap on their head

C. asking them to drink water to cool down

D. lowering the temperature of their brain

4What is paragraph 4 mainly about?

A. The cause of the study.

B. The function of the caps.

C. People’s reactions to the study.

D. Some details of the study.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网