题目内容

【题目】A child rights campaigner and a child education activist will share the Nobel Peace Prize.

The Norwegian Nobel Committee1(announce) the two winners on Friday.They are Malala Yousafzai of Pakistan and India's Kailash Satyarthi.The Nobel committee said they2(award) the prize for "their struggle against the suppression(压制)of children".It added that the committee considers3important “for a Hindu and a Muslim,an Indian and a Pakistani,to join in4common struggle against extremism(极端主义)”.

Malala Yousafzai becomes the5(young) winner of the Nobel Peace Prize.She is only 17 years old. She had been pushing for girls' education in Pakistan for several years6Taliban gunmen shot her in the head in 2012. Doctors in Pakistan and Britain treated Malala.She has recovered and7(continue) to fight for women's rights.

Kailash Satyarthi has been leading a8(peace) movement to end abuse(虐待)of children for financial gain. He also has assisted in the9(develop) of important international agreements10(intend) to protect children's rights.

【答案】

1announced

2were awarded

3it

4a

5youngest

6before

7continues/continued

8peaceful

9development

10intended

【解析】这篇短文介绍了两位诺贝尔奖获得者,他们是巴基斯坦的Malala Yousafzai和印度的Kailash Satyarthi,并介绍了他们的作为。

1考查动词时态。句意:挪威诺贝尔委员会在周五宣布了这两位获奖者。根据语境可知,本文是对过去事情的介绍,本句应该用一般过去时。故填announced.

2考查动词语态。句意:诺贝尔奖委员会称,他们因与压制儿童的斗争而获奖。根据句意可知,主语与award之间是被动关系。故填were awarded.

3考查it的用法。句意:该委员会还说,委员会认为对于一个印度教徒和一个穆斯林,一个印度人和一个巴基斯坦人来说,加入一个共同的反对极端主义的斗争是很重要的”。it在此是形式宾语,important是宾语补足语,引号中的内容是真正的宾语。英语中只有it可以用作形式宾语。故选it.

4考查冠词。句意:该委员会还说,委员会认为对于一个印度教徒和一个穆斯林,一个印度人和一个巴基斯坦人来说,加入一个共同的反对极端主义的斗争是很重要的”。根据语境可知,此处泛指一次斗争,应该用不定冠词,根据common读音是辅音开头,用不定冠词a.故填a.

5考查形容词。句意:Malala Yousafzai成为了诺贝尔和平奖的最年轻的获得者。根据句意可知,此处表示最高级,young最高级是youngest.故填youngest.

6考查连词。句意:早在2012年塔利班武装分子向她开枪之前,她就一直在巴基斯坦争取女孩的教育。根据主句时态是过去完成时,可知此处表示在从句发生之前,应该用before引导从句。故填before.

7考查动词形式。句意:她已经恢复并继续为争取妇女权利而斗争。根据句意可知,and连接两个递进的句子,前一句用的现在完成时,后一句可以用一般现在时或者一般过去时。故填continues/continued.

8考查形容词。句意:Kailash Satyarthi一直在领导一场和平运动,以结束对儿童的滥用,以获得经济利益。该空修饰后面名词movement,应该用形容词修饰名词,peace名词形式为peaceful.故填peaceful.

9考查名词。句意:他还协助制定了旨在保护儿童权利的重要国际协议。根据该空前面的the修饰名词,可知该空填名词形式。develop的名词形式为development.故填development.

10考查过去分词。句意:他还协助制定了旨在保护儿童权利的重要国际协议。该处是分词短语作后置定语,修饰agreements,根据intend的用法be intended to可知, intend和被修饰名词之间是被动关系,应该用过去分词。故填intended.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Two of the saddest words in the English language are “if only”. I live my life with the goal of never having to say those words, because they convey regret, lost opportunities, mistakes, and disappointment.

My father is famous in our family for saying, “Take the extra minute to do it right.” I always try to live by the “extra minute” rule. When my children were young and likely to cause accidents, I always thought about what I could do to avoid an “if only” moment, whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a counter, or something that required a little more work such as taping padding (衬垫) onto the sharp corners of a glass coffee table.

I don’t only avoid those “if only” moments when it comes to safety. It’s equally important to avoid “if only” in our personal relationships. We all know people who lost a loved one and regretted that they had foregone an opportunity to say “I love you” or “I forgive you.” When my father announced he was going to the eye doctor across from my office on Good Friday, I told him that it was a holiday for my company and I wouldn’t be here. I know there will still be occasions when I have to say “if only” about something, but my life is definitely better because of my policy of doing everything possible to avoid that eventuality. And even though it takes an extra minute to do something right, or it occasionally takes an hour or two in my busy schedule to make a personal connection, I know that I’m doing the right thing. I’m buying myself peace of mind and that’s the best kind of insurance for my emotional well-being.

【1】Which of the following is an example of the “extra minute” rule ?

A. Start the car the moment everyone is seated.

B. Leave the room for a minute with the iron working.

C. Wait for an extra minute so that the steak tastes better.

D. Move an object out of the way before it trips someone.

【2】The author decided to go to her office on Good Friday to ______.

A. keep her appointment with the eye doctor

B. meet her father who was already an old man

C. join in the holiday celebration of the company

D. finish her work before the deadline approached

【3】The underlined word “foregone” in Paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A. avoided B. lacked C. abandoned D. took

【4】What is the best title for the passage?

A. The Emotional Well-being

B. The Two Saddest Words

C. The Most Useful Rule

D. The Peace of Mind

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Americans use many expressions with the word “dog”. People in the United States love their dogs and treat them well. __【1】__ However, dogs without owners to care for them lead a different kind of life. The expression, to lead a dog's life, describes a person who has an unhappy existence.

Some people say we live in a dogeatdog world. __2__ They say that to be successful, a person has to work like a dog. This means they have to work very, very hard. Such hard work can make people dogtired. And, the situation would be even worse if they became sick as a dog.

_3__ This means that every person enjoys a successful period during his or her life. To be successful, people often have to learn new skills. Yet, some people say that you can never teach an old dog new tricks. They believe that older people do not like to learn new things and will not change the way they do things.

_4___ People who are unkind or uncaring can be described as meaner than a junkyard dog. Junkyard dogs live in places where people throw away things they do not want. Mean dogs are often used to guard this property. They bark or attack people who try to enter the property. However, sometimes a person who appears to be mean and threatening is really not so bad. We say his bark is worse than his bite.

Dog expressions are also used to describe the weather. The dog days of summer are the hottest days of the year. A rainstorm may cool the weather. But we do not want it to rain too hard. _5__

A.Still, people say every dog has its day.

B.We do not want it to rain cats and dogs.

C.Some people are compared to dogs in bad ways.

D.Dogs are their best friends and they are loyal to people.

E.There are many other expressions waiting for you to explore.

F.That means many people are competing for the same things, like good jobs.

G.They take their dogs for walks, let them play outside and give them good food and medical care.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网