题目内容

A person has to be sixteen to drive, seventeen to see certain movies, and eighteen to vote. People can get terrific discounts on all sorts of stuff-provided they’re over sixty-five. Everywhere we look there are age limits that define what people can and can’t do. But creativity has no boundaries, no limitations. Anyone can invent. And they do. Inventors are popping up at the youngest ages.

Sitting in the car waiting for her mom to return from shopping, Becky decided she might as well try to finish her math homework. But it was growing dark and getting hard to see the paper.

“I didn’t have a flashlight, and I didn’t want to open the car door because then the whole car would light up.” recalled Becky. “So I thought it would be neat to have my paper light up somehow, and that’s when the idea came to me.”

It isn’t every day that a ten-year-old invents a product eagerly sought by several businesses, but that’s exactly what Becky Schroeder did when she created a tool that enabled people to write in the dark. Her invention? The Glo-sheet.

That night Becky went home, trying to imagine different ways of making her paper glow in the dark. She remembered all sorts of glow-in-the-dark toys-like balls and Frisbees-and wondered how they were made. She was determined to find a solution. So they very next day, Beck’s dad took her on an outing to the hardware store. They returned with a pail (桶) of phosphorescent paint. She took the paint and stacks of paper into the darkest room in the house-the bathroom. There, she experimented.

“I’d turn on the light, turn it off, turn it on,” said Becky. “My parents remember me running out the room saying ‘It works, it works! I’m writing in the dark!’ ”

She used an acrylic board and coated it with a specific amount of phosphorescent paint. She took a complicated idea and made it work rather simply. When the coated clipboard is exposed to light, it glows. The glowing board then illuminates or lights up the paper that has been placed on top. Two years after her initial inspiration, in 1974, Becky became the youngest female ever to receive a U.S. patent.

She didn’t actively market her Glo-sheet. She didn’t need to. The New York Times wrote an article about an incredible invention-patented by a twelve-year-old, and the inquiries and orders streamed in.

1.From Paragraph 1 , we can draw a conclusion that _________.

A. it is illegal for one to drive under sixteen

B. people enjoy privileges when over sixty-five

C. one is never too old or too young to invent

D. people hate the limitations that define our behavior

2.What caused Becky to invent Glo-sheet?

A. She was trying to do homework when it got dark.

B. She was having trouble with math problems.

C. She was trying to earn some money.

D. She was working on a school project.

3.What is the meaning of the underlined words “phosphorescent paint” in paragraph 5?

A. paint that acts as a glue

B. paint that covers a mark

C. paint that becomes hard

D. paint that glows in the dark

4.What does it mean that Beck “didn’t actively market her Glo-sheet” according to paragraph 8?

A. She kept the original one for her own use.

B. Other people came to her for the Glo-sheet.

C. Becky’s father tried to sell the Glo-sheet.

D. She gave away patent to the government.

5.With which statement would Becky most likely agree?

A. Experience is needed to be a good inventor.

B. Only by inventing things can you know what people need.

C. Always try to sell patent rights to large companies.

D. You never know what you can do unless you try.

 

1.C

2.A

3.D

4.B

5.D

【解析】

试题分析:本文讲述年龄的限制会制约人们的行为,但创造力是没有限制的,贝基在很小的年纪就发明了发光的表格就充分证明了这一点。

1.C 细节理解题。根据第一段提到Everywhere we look there are age limits that define what people can and can’t do.到处我们能够看到年龄限制,人们能做什么,不能做什么,可知选C项。

2.A 细节理解题。根据第四段提到that’s exactly what Becky Schroeder did when she created a tool that enabled people to write in the dark.可知他的发明为的是那些在黑暗中不能写的人发明了,故选A项。

3.D 细节理解题。根据第五段提到That night Becky went home, trying to imagine different ways of making her paper glow in the dark可见他提着能够发光的漆返回,故选D项。

4.B 细节推断题。根据最后一段提到The New York Times wrote an article about an incredible invention-patented by a twelve-year-old, and the inquiries and orders streamed in.虽然这个孩子不需要这个发明,但许多人开始询问与订购,故选B项。

5.D 细节理解题。根据第五段提到She remembered all sorts of glow-in-the-dark toys-like balls and Frisbees-and wondered how they were made. She was determined to find a solution.可推断出只有你去尝试,你就慢慢找到答案,故选D项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

仔细阅读下面的短文,短文中有10个空格。请按照每小题括号内的具体要求完成语法填空和词形变化。

Among all the fast growing science and technology, the research of human genes, __1._ biological engineering as people call it, is drawing more and more attention now. Sometimes it is a hot topic __2.__ (discuss) by people.

The greatest thing that gene technology can do is to cure serious diseases that doctors at present can almost do nothing with, such as cancer and heart disease. Every year, millions of people are murdered by these two __3.__ (kill). And to date, doctors have not found __4._ effective way to cure them. But if the gene technology __5.__ (apply) , not only these two diseases can be cured completely, _ 6.__ (bring) happiness and more living days to the patients, but also the great amount of money people spent on curing their diseases can be saved, so __7.__ benefits the economy as well. In addition, human life span(寿命) can be prolonged.

Gene technology can help people to give birth to more healthy and clever children. Some families, with the English imperial(皇室) family being a good example, have hereditary diseases. This means their children will for sure have the family disease, __8.__ is a great trouble for these families. In the past, doctors could do nothing about hereditary diseases, __9.__ gene technology can solve this problem __10.__ (perfect). The scientist just needs to find the wrong gene and correct it, and a healthy child will be born.

 

When Steve Jobs was born on Febuary24, 1955, in San Francisco , California, his unmarried mother decided to put him for adoption because she wanted a girl. So in the middle of the night, his mother called a lawyer named Paul Jobs and said, “We have an unexpected baby boy; do you want him?” But his mother told his future parents to promise that they would send Jobs to college. After Steve Jobs graduated from high school, he went to college but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends’ rooms.

At 20, he and a friend(Steve Wozniak) started a company in a garage on April 1, 1976. Jobs named their company ----Apple in memory of a happy summer he had spent as an orchard (果园) in Oregon.

After 10 years of hard time and failures, starting from two kids working in a garage, Apple computer eventually grew into a big company with over 4000 employees.

At 30, Jobs , however, was fired from the company he co-founded. But after he had to leave the company, Apple was under heavy pressure from rival (对手) Microsoft and in 1996 posted billions of dollars in losses. Apple needed Steve Jobs and he was appointed as Apple’ CEO in1997. Under his leadership, Apple returned to profitability and introduced new products such as tthe iPhone and the iPad.

Steve Jobs once said, “Sometimes life hits you in the head with a brick, Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. If you haven’t found it yet, keep looking.

1.Which of the following is right according to paragraph 1?

A. Jobs’ unmarried mother adopted him.

B. Paul Jobs was a college teacher.

C. Jobs’ finished his education.

D. Jobs’ unmarried mother wanted a girl.

2.Steve Jobs didn’t finish his college education because he ______.

A. wanted to start a company.

B. had financial problems.

C. took no interest in his major.

D. hated to share rooms with his friends.

3.It can be inferred that Apple____.

A. was founded in Oregon

B. developed from a garage

C. had a difficult beginning

D. had a successful beginning

4.What can we learn from what Steve Jobs said?

A. Interest is key to success.

B. Hope helps us succeed.

C. Attitude is everything.

D .Courage goes with confidence.

 

The other day I heard a few local musicians talking:

"I hate all the pianos in this town and I hate that rubbish they play on the radio. They cannot even understand rhythm (韵律)."

"Nobody wants to pay musicians anything. I’m sick of all the people who want you to play without paying you."

One younger musician said, "There are several clubs who want me to play for a few nights a month, and I’m trying to find other places to play. I’m also planning to join in several summer festivals this year."

I really liked what the younger musician said so I made friends with him.

Attitudes are important. Whether they’re positive (积极的) or negative (消极的), they’re all rubbing off on you. If you’re around people who are always complaining or blaming (责备) others, it is possible that you will start doing the same as well. If you spend lots of time with people who don’t support (支持) your dreams, it is time to take a look at the people you call "friends".

There is an easy exercise you can try. Make a list of the people who you often stay with, and simply stop spending time with the negative ones on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.

Of course, this exercise is entirely different from making friends only for the good of oneself. We really should try to help and spend time with those who are working towards a goal or dream.

1.The musicians’ conversation at the beginning is there to show that ______.

A. musicians’ living conditions are not good

B. people in that town have poor taste in music

C. young people are more likely to succeed

D. different people have different attitudes

2.The underlined part "they’re all rubbing off on you" in Paragraph 6 means ______.

A. they’ll push you ahead

B. they’ll help you realize your dreams

C. they’ll keep you from moving on

D. they’ll have an influence (影响) on you

3.Why did the author want to make friends with the younger musician?

A. He is more active than the others.

B. He can earn more than the others.

C. His attitude is more positive than the others.

D. He has more things to do than the others.

4.We can get the following information from the passage EXCEPT ______.

A. the younger musician is a positive person and would be a good friend

B. one should avoid (避免) making friends with people who have lots of difficulties

C. the exercise can help you keep close to really helpful Friends

D. one will start complaining if one spends too much time with negative people

 

The United States will introduce a new exam system for students who want to study in the USA and other English-speaking countries, Xinhua News Agency reported from New York.

The exam, which means a great change from the current English level test, was introduced by Theresa Jen, associate director of the International Service of the USA College Board, America's leading educational organization.

"The Advanced Placement International English Language (APIEL) will be offered for the first time all over the world on May 10, 2012," said Jen.

However, the APIEL is a strange title to most Chinese students, and it is unlikely to soon gain the similarity(相似点) of other already existing exams, such as the TOEFL (Test of English as a Foreign Language), the GRE (Graduate Record Examination), or the IELTS (International English Language Testing System).

"I have never heard of such a test and I would prefer the IELTS if I need another exam," said Xu Jingyan, a graduating student from Beijing University, who wants to study in England and has already taken the TOEFL.

Most of Xu's classmates have never heard of the APIEL. "The APIEL is made for international students who wish to get university studies in English-speaking countries, including the United States, Britain, Canada and Australia. " Jen said.

"The APIEL will be used," said Jen, "because the TOEFL can no longer perfectly show the students' abilities of using English. " Xinhua reported that a large number of foreign students who had high scores in TOEFL exam turned out to be very ordinary educational performers after being admitted.

"Compared with the TOEFL, the APIEL measures a student's ability to read, write, speak and understand 'English through testing his or her skills in listening comprehension, speaking with fluency, and writing in an organized way. " Jen said.

1.The underlined word "current" in the second paragraph means .

A. highB. presentC. lowD. formal

2.We can learn from the passage that .

A. the TOEFL is more popular with the Chinese than the IELTS

B. it will take quite a period of time for people to accept the APIEL

C. Chinese students will prefer the IELTS rather than the APIEL even in the future

D. a student will have to take the APIEL if he/ she wants to study in English-speaking countries from 2012

3. The APIEL is designed for students who want to study in English-speaking countries, such as .

A. the United States and CanadaB. Canada and Ireland

C. Australia and IndiaD. Britain and France

4. According to the passage, the United States will introduce a new exam because .

A. it will bring the US government quite a lot of money

B. more and more students want to get further education in the USA

C. the existing exam systems can no longer perfectly show the students' abilities

D. the Chinese pay special attention to English studies with China's entry into the WTO

5.Which of the following would be the best title for this passage?

A. A New Exam Designed for Students

B. The Four Skills in Learning English

C. The Key to English-speaking Countries

D. TOEFL, IELTS and GRE to Be out of Date

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网