题目内容
When Steve Jobs was born on Febuary24, 1955, in San Francisco , California, his unmarried mother decided to put him for adoption because she wanted a girl. So in the middle of the night, his mother called a lawyer named Paul Jobs and said, “We have an unexpected baby boy; do you want him?” But his mother told his future parents to promise that they would send Jobs to college. After Steve Jobs graduated from high school, he went to college but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends’ rooms.
At 20, he and a friend(Steve Wozniak)
started a company in a garage on April 1, 1976. Jobs named their company ----Apple in memory of a happy summer he had spent as an orchard (果园) in Oregon.
After 10 years of hard time and failures, starting from two kids working in a garage, Apple computer eventually grew into a big company with over 4000 employees.
At 30, Jobs , however, was fired from the company he co-founded. But after he had to leave the company, Apple was under heavy pressure from rival (对手) Microsoft and in 1996 posted billions of dollars in losses. Apple needed Steve Jobs and he was appointed as Apple’ CEO in1997. Under his leadership, Apple re
turned to profitability and introduced new products such as tthe iPhone and the iPad.
Steve Jobs once said, “Sometimes life hits you in the head with a brick, Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing tha
t kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. If you haven’t found it yet, keep looking.
1.Which of the following is right according to paragraph 1?
A. Jobs’ unmarried mother adopted him.
B. Paul Jobs was a college teacher.
C. Jobs’ finished his education.
D. Jobs’ unmarried mother wanted a girl.
2.Steve Jobs didn’t finish his college education because he ______.
A. wanted to start a company.
B. had financial problems.
C. took no interest in his major.
D. hated to share rooms with his friends.
3.It can be inferred that Apple____.
A. was founded in Oregon
B. developed from a garage
C. had a difficult beginning
D. had a successful beginning
4.What can we learn from what Steve Jobs said?
A. Interest is key to success.
B. Hope helps us succeed.
C. Attitude is everything.
D .Courage goes with confidence.
1.D
2.B
3.B
4.A
【解析】
试题分析:文章大意:文章介绍乔布斯的家庭生活,学业情况和如何创办苹果公司的。通过Steve Jobs说的话,可知兴趣是成功的关键。
1.细节理解题。从第一段的句子:his unmarried mother decided to put him for adoption because she wanted a girl.可知乔布斯的未婚妈妈想要一个女孩。故D正确。
2.2】B细节理解题。从第一段的句子he went to college but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends’ rooms.可知乔布斯没有完成大学学业主要是因为他的经济问题。故B正确。
3.细节理解题。根据第三段After 10 years of hard time and failures, starting from two kids working in a garage, Apple computer eventually grew into a big company with over 4000 employees.可知苹果公司是由一个汽修厂发展而来的。故B正确。
4.细节理解题。从文章最后一段的句子Steve Jobs once said, “Sometimes life hits you in the head with a brick, Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing tha
t kept me going was that I loved what I did.从乔布斯说的话可知,兴趣是成功的关键。故A正确。
考点:考查人物传记类短文阅读
你的英语老师要求你在班上用英文向同学们介绍你英语写作的方法和心得。请根据下表提供的中文提纲,选择相关的信息写一篇发言稿。
学习方法 | 学习效果 |
背诵范文 | 运用英语思维,进行模仿性写作 |
多阅读英文文章 | 吸取语言材料 |
多听英文广播 | 提高听力水平 |
学习语法 | 正确表达 |
多写日记 | 在做中学 |
多练习口语 | 提高口头技能 |
参考他人的习作 | 取长补短 |
【写作要求】 1. 只能使用5个句子表达全部内容;
2. 文中不能出现真实姓名和学校名称;
3. 开头与结尾已经给出。
Ladies and gentlemen,
Now I would like to tell you how I learn English writing.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
That’s all. Thank you.