题目内容

9.Today I went to a little convenience store in my town and at the door there was this man sitting on the floor looking sad with a sign saying"It is my birthday.Help please."I had nothing on me,so I did my shopping and just hoped he would stay there by the time I finished what needed to do.
I did my shopping quickly and bought him some chocolate and prepared a bank note for him.When I left the shop,he was still there.So I start a little conversation.He said he was from Glasgow,Britain,and that he was homeless here without any relatives(亲戚) or friends.My heart went to him.No one should be homeless.We should all have the right to own a shelter in some shape of form.I gave him the chocolate and some money and when he look at the bank note,he said,"Are you sure?"I said,"Yes,it is your birthday gift."
Moved deeply,he said,"You know it is really my birthday,I was born on the 16th of August 1970,and this is the best present I have received today."In my heart,I knew that he was telling the truth despite just a few words written carelessly on a piece of cardboard.There are things one just knows in their heart.While I am writing this story,I realize that my brother was born in 1970.He could be my brother.He probably is someone's brother.My wish for him is that he gets his life organized and finds a place he can call home.

32.Why didn't the author help the homeless man when she first saw him?B
A.She had no time to offer help.
B.She had nothing to give him.
C.She didn't notice the sign.
D.She didn't know about him.
33.What did the author do in the shop besides shopping?D
A.She waited until the man left.
B.She enjoyed all kinds of goods.
C.She relaxed herself in the shop.
D.She prepared a bank note for the man.
34.We can know from the last paragraph thatC.
A.the man told a lie about his birthday
B.the author disliked the hand writing
C.the author didn't doubt the man's words
D.the man was the author's brother
35.What did the author wish the man to do in the future?C
A.To get married.
B.To live with relatives.
C.To live a normal life.
D.To return home.

分析 本文作者写了自己帮助一位无家可归人的经历,和作者的一些心理感受.

解答 32.B 细节理解题.根据文中句子I had nothing on me.我身上没有东西,一开始作者没有帮助那个人的原因是她没有东西可给,故答案选B.
33.D 细节理解题.根据文中句子I did my shopping quickly and bought him some chocolate and prepared a bank note for him我很快买了东西,给他买了些巧克力,并给他准备了一张银行支票,所以答案选D.
34.C 细节理解题.I knew that he was telling the truth despite just a few words written carelessly on a piece of cardboard.知道他说的是真话,尽管有几句话不小心写在一张纸板上.可见作者对于流浪者的话是相信的,所以答案选C.
35.C细节理解题.根据句子My wish for him is that he gets his life organized and finds a place he can call home.我对他的愿望是,他能组织好自己的生活找到一个可以称作家的地方.可以看出作者希望他能过上正常的生活,所以答案选C.

点评 本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体.搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息.在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节.做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案.

练习册系列答案
相关题目
17.The rise of multinational corporations (跨国公司),global marketing,new communications technologies,and shrinking cultural differences have led to an unparalleled increase in global public relations or PR.
Surprisingly,since modern PR was largely an American invention,the U.S.leadership in public relations is being threatened by PR efforts in other countries.Ten years ago,for example,the world"s top five public relations agencies were American-owned.In 1991,only one was.The British in particular are becoming more sophisticated and creative.A recent survey found that more than half of all British companies include PR as part of their corporate (公司的) planning activities,compared to about one-third of U.S.companies.It may not be long before London replaces New York as the capital of PR.
Why is America lagging behind in the global PR race?First,Americans as a whole tend to be fairly provincial and take more of an interest in local affairs.Knowledge of world geography,for example,has never been strong in this country.Secondly,Americans lag behind their European and Asian counterparts (相对应的人) in knowing a second language.Less than 5 percent of  Burson-Marshall"s U.S.employees know two languages.Ogilvy and Mather has about the same percentage.Conversely,some European firms have half or more of their employees fluent in a second language.Finally,people involved in PR abroad tend to keep a closer eye on international affairs.In the financial PR area,for instance,most Americans read the Wall Street Journal.Overseas,their counterparts read the Journal as well as the Financial Times of London and The Economist,publications not often read in this country.
Perhaps the PR industry might take a lesson from Ted Turner of CNN (Cable News Network).Turner recently announced that the word"foreign"would no longer be used on CNN news broadcasts.According to Turner,global communications have made the nations of the world so interdependent that there is no longer any such thing as foreign.

88.According to the passage,U.S.leadership in public relations is being threatened becauseD
A.an unparalleled increase in the number of public relations companies
B.shrinking cultural differences and new communications technologies
C.the decreasing number of multinational corporations in the U.S.
D.increased efforts of other countries in public relations
89.London could soon replace New York as the center of PR becauseB.
A.British companies are more ambitious than U.S.companies
B.British companies place more importance on PR than U.S.companies
C.British companies are heavily involved in planning activities
D.Four of the world"s top public relations agencies are British-owned
90.We learn from the third paragraph that employees in the American PR industryC.
A.speak at least one foreign language fluently
B.are ignorant about world geography
C.are not as sophisticated as their European counterparts
D.enjoy reading a great variety of English business publications
91.What lesson might the PR industry take from Ted Turner of CNN?A
A.American PR companies should be more internationally-minded.
B.The American PR industry should develop global communications technologies.
C.People working in PR should be more fluent in foreign languages.
D.People involved in PR should avoid using the word"foreign".
14.My husband and I are saving thousands of dollars every year by growing our own vegetables in our backyard.We learn something new every year and this website has been made to share tips with other people that would like to grow some of their own food.
It's true that if you are starting from fresh,it will cost a little bit of money to get started.However,once everything is set up,the cost is very small and the rewards are huge.The size of your family and how many vegetables you eat determine exactly how much money you can save every year.We do a lot of juicing,so we are saving thousands of dollars by growing some carefully selected greens.
There is an amazing sense of accomplishment when you grow your own vegetables.Vegetables out of your vegetable garden don't get any fresher,tastier or more satisfying.The whole family can get involved in this hobby and kids will learn where food comes from and appreciate nature even more.
Our approach to vegetable gardening is completely different from the normal one.We are doing it in the lazy way with zero digging and fertilizing(施肥).The way we grow our vegetables is to emulate natural ecosystems.No rows of carrots can be found in our garden beds.Rain forests seem to do just fine without human interference(干预) or having plants sown in rows,so we have applied the same principle to our vegetable garden and we care producing more vegetables than ever.
By copying nature we spend little time working in the vegetable garden but get a much better crop than previous years when we followed the rules.What can I say?We're such rebels.(叛逆者)

32.What does author think about people growing their own vegetable?A
A.It is a rewarding activity.
B.It is costly in the beginning.
C.People should devote many efforts.
D.People should share their tips.
33.What does the underlined word"emulate"in paragraph 4 mean?B
A.Create.B.Imitate.C.Preserve        D.Improve.
34.Why does the author call her and her husband"rebels"?A
A.They use unconventional ways to grow vegetables.
B.They don't buy vegetables from the market.
C.They even try to grow vegetables in the rain forests.
D.They don't grow ordinary vegetables.
35.Which of the following shows the structure of the test?D

(P:Paragraph)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网