题目内容

【题目】A mechanical bicycle lock, like a U-lock, should be attached to a solid and immobile object like a rack(架子)to ensure safety. However, these racks are quite rare and popular, thus often occupied and although a bicycle lock prevents the bike from being carried away, as it fixes single parts like the frame or the wheels, other parts can be dismounted. Therefore an electronic system, consisting of several sensors, can extend the range of protection with only few components and less effort.

The ‘RFID Bikealarm’ is a motion sensitive electronic alarm system that is attached to the rails of a bike saddle(座椅). Featuring omnidirectional(全方位)movement sensing to detect tiny movements or speeding-up and a small whistle emitting >120dB alarm sound to scare off potential thieves by arousing attention.

The internal microcontroller uses a complex computer program to distinguish between a serious theft and harmless shaking movement as it senses and adapts to the environment. The usage is quite simple: identify yourself by holding the RFID tag close to the case to lock or unlock the alarm system signaled by feedback sounds. The RFID-technology is predestined for achieving this simple and secure interaction because it doesn’t require any complex system, interaction or other devices—just a small tag.

The ‘RFID Bikcalarm’ is meant to be a useful add-on to mechanical bicycle locks as it massively extends the range of protection with few components. It is low-cost, durable and easy to use. The internal battery can be charged by USB.

1What does the underlined word “dismounted” in Paragraph 1 most probably mean?

A. fixed up B. found out

C. taken away D. locked up

2Which of the following shows the right position of the RFID Bikealarm on a bicycle?

A. B.

C. D.

3What will happen when someone steals a bike with the RFID Bikealarm?

A. Noises will be made. B. The bike will be locked.

C. The thief will be identified. D. Messages will be sent to the owner.

4Which of the following is a feature of the RFID Bikealarm?

A. It uses complex parts. B. It needs a rack to prevent bike theft.

C. Its high price scares away its buyers. D. It works together with a mechanical lock.

【答案】

1C

2B

3A

4D

【解析】本文介绍带电子报警系统的自行车。

1C

词义猜测题。根据第一段中as it fixes single parts like the frame or the wheels, other parts can be dismounted.因为像框架或车轮它固定了单一的部分,其他部件可以拆卸。可知答案为C。

2B

推理判断题。根据第二段第一句The ‘RFID Bikealarm’ is a motion sensitive electronic alarm system that is attached to the rails of a bike saddle (座椅). “RFID bikealarm”是一个运动敏感的电子报警系统,这连着一个自行车鞍座导轨。由此可推知B项正确。

3A

细节理解题。根据第二段中Featuring omnidirectional (全方位) movement sensing to detect tiny movements or speeding-up and a small whistle emitting >120dB alarm sound to scare off potential thieves by arousing attention.可知,当有人偷带the RFID Bikealarm的自行车时,噪音就会响起。故选A。

4D

细节理解题。根据最后一段第一句The ‘RFID Bikcalarm1’ is meant to be a useful add-on to mechanical bicycle locks as it massively extends the range of protection with few components.可知,the RFID Bikealarm与一个机械锁连在一起工作。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

When should people be made to retire? 55? 65? Should there be a compulsory age limit?

Many old people work well into their 70s and 80s, running families, countries or corporations. Other people, however, despite being fit and highly talented, are forced to retire in their fifties or even earlier because of the regulations of a company or the nation. This essay will examine whether people should be allowed to continue working as long as they want or whether they should be encouraged to retire at a particular stage.

Some people think there are several arguments for allowing older people to continue working as long as they are able. First of all, older employees have a large amount of knowledge and experience which can be lost to a business or organization if they are made to retire. A second point is that older employees are often extremely loyal employees and are more willing to carry out company policies than younger less committed staff. However, a more important point is regarding the attitudes in society to old people. To force someone to resign or retire at 60 indicates that the society does not value the input of these people and that their useful life is over. Age is irrelevant to a working life, surely if older employees are told they cannot work after 60, this is age discrimination. That they become old does not necessarily mean they are going to be sick. Old people could be more aware, experienced and committed than some youngsters.

Others, however, think that allowing older people to work indefinitely is not a good policy. Age alone is no guarantee of ability. Old people are only ambitious workaholics who are too selfish and selfcentered to believe that a younger person could do better. Actually, many younger employees have more experience or skills than older staff, who may have been stuck in one area or unit for most of their working lives. Having compulsory retirement allows new ideas in an organization. In addition, without age limits, however, many people would continue to work purely because they did not have any other plans or roles. A third point of view is that older people should be rewarded by society for their life's labor by being given generous pensions and the freedom to enjoy their leisure. We now have youngsters who can't find jobs because old people are choosing not to retire. Old people are not retiring because this new generation of “old people” think they will never die due to modern advances in medicine.

With many young people unemployed or frustrated in lowlevel positions, there are often calls to compulsorily retire older workers. However, this can affect the older individual's freedom and right to work and can deprive (剥夺) society of valuable experience and insights. I feel that giving workers more flexibility and choice over their retirement age will benefit society and the individual.

【1】What is the purpose of this passage?

A.To explain the compulsory age limit.

B.To discuss the retirement age.

C.To examine people's working life.

D.To introduce a particular stage.

【2】Which of the following is NOT a reason for allowing old people to continue working according to the passage?

A.Their contributions should be valued.

B.Their experience should be made use of.

C.They can help the youngsters.

D.They are loyal employees.

【3】It can be inferred in the fourth paragraph that ________.

A.the young people have more creative spirits

B.modern advances in medicine make old people never die

C.pensions and freedom are not given to the old now

D.old people believe that a younger person could do better

【4】The passage is arranged as follows:________.

【题目】How do I book a place on Airbnb?

When you book a place on Airbnb, you are making arrangements to stay in Someone’s home. Each host has their own style of hospitality, starting with how They like to get to know their guests. Some hosts want to approve reservations, while others are comfortable letting you book their place instantly without waiting for approval.

1. Complete Your Personal Details

In either case, it’s important to know that Airbnb is a community that relies on trust. Complete your personal details before you request a reservation with a host, so they can know a little bit about you when they confirm. Your personal details should include photos and verifications (证明), especially because some hosts require guests to have a profile photo and verified ID in order to book.

2. Find the Right Place

With over 800,000 unique listings around the world, you’ll want to make sure the place you choose has everything you need for a comfortable and memorable trip. When searching for a place, make sure to include your dates and number of guests to get the most accurate pricing. Read reviews, descriptions, house rules, and facilities for each place to see if it’s the right fit for your trip. You can always contact the host if you have any questions about their home.

3. Book It!

You’ve found the perfect place, and now it’s time to make it official. This is where the host’s preferred way of booking will determine how you’ll confirm your reservation.

Instant Book

For hosts who don’t want to approve each reservation, you’ll see a button on their listing that says Instant Book. Like the name suggests, you can confirm a reservation at these places right away.

Request to Book

Many hosts prefer to approve reservations before they’re final. In this case, you’ll see a button on their listing that says Request to Book. To submit a reservation request, you’ll need to enter your

payment details.

Hosts have 24 hours to accept your request, and your reservation is automatically confirmed once they do.

Pre-approvals and Special Offers

If you decide to contact the host to ask questions before attempting to book, the host may respond to your message by inviting you to make a reservation with either a Pre-approval or a Special Offer. A Pre-approval is an invitation to finish booking for the dates and number of guests you noted in your message. A Special Offer gives the host the opportunity to provide special pricing, dates, and other reservation details before you book.

1When filling in your personal information, you need to ________.

A. request a reservation with a host B. ask for approval from the host

C. provide your proof of identity D. trust the community where you live

2If you click the Request to Book button, you can ________.

A. get some special discounts

B. know the result within a day

C. get the approval immediately

D. receive a Pre-approval message

3Where is the passage most probably from?

A. A news report. B. A shopping guide.

C. A travel magazine. D. A research paper.

【题目】阅读理解

I met my friend when we were in graduate school, and we enjoyed hanging out together outside of class. After receiving our degrees, we both left school to live in different states. That was 10 years ago.

We've kept in touch, but our phone conversations and twiceayear visits became opportunities for my friend to talk endlessly about her problems. When I tried to fill her in on my own life, she obviously ignored.

In the past few years I've not visited her at all and been afraid of her occasional phone calls and visits to my house. She invites herself now because I no longer invite her. When she's at my home, she literally follows me from room to room, talking nonstop, until I make an excuse to get away from her. I tell her I need to take a nap, but I don't sleep. I sit in my room and read or enjoy the quiet.

Here's the worst part. She and her family, including two young children, are moving to our city. Her family has a small income, and they are buying a house in a grand neighborhood they can't afford. She asked if she and her husband and her children could stay at my home on their trips to our town to deal with house matters.

My husband and I have no children. Even though our home is tiny and perfectly sized for us, I let them stay. She told me her husband would start his new job before they finished purchasing this house. I felt obligated to offer her our guest room. If I hadn't offered, she would have asked anyway.

Now he's here, and it turns out he'll be staying on through the weekends. I am seething.

I would never under any circumstances impose on a friendship this way. I feel used, resentful, and don't care if I ever see her again. Should I end this friendship? I'm getting absolutely nothing from it but a knot in my stomach.

【1】Every time they got in touch, the author's friend __________.

A.had little to share with the author

B.was eager to know about the author's life

C.expressed her contentment with her own life

D.showed no interest in listening to the author's story

【2】The author is afraid of her friend's phone calls and visits because ________.

A.she is engaged in her own life

B.she hates her friend's nonstop talking

C.her friend always borrows money from her

D.her friend always wants to show off before her

【3】We can know from the text that the author ________.

A.is a selfish and jealous woman

B.has a larger house than her friend

C.has more children than her friend

D.is unwilling to share her house with her friend

【4】What is the author's attitude towards their friendship?

A.Favorable. B.Appreciative.

C.Dissatisfied. D.Indifferent.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网