题目内容
【题目】阅读理解
I met my friend when we were in graduate school, and we enjoyed hanging out together outside of class. After receiving our degrees, we both left school to live in different states. That was 10 years ago.
![]()
We've kept in touch, but our phone conversations and twiceayear visits became opportunities for my friend to talk endlessly about her problems. When I tried to fill her in on my own life, she obviously ignored.
In the past few years I've not visited her at all and been afraid of her occasional phone calls and visits to my house. She invites herself now because I no longer invite her. When she's at my home, she literally follows me from room to room, talking nonstop, until I make an excuse to get away from her. I tell her I need to take a nap, but I don't sleep. I sit in my room and read or enjoy the quiet.
Here's the worst part. She and her family, including two young children, are moving to our city. Her family has a small income, and they are buying a house in a grand neighborhood they can't afford. She asked if she and her husband and her children could stay at my home on their trips to our town to deal with house matters.
My husband and I have no children. Even though our home is tiny and perfectly sized for us, I let them stay. She told me her husband would start his new job before they finished purchasing this house. I felt obligated to offer her our guest room. If I hadn't offered, she would have asked anyway.
Now he's here, and it turns out he'll be staying on through the weekends. I am seething.
I would never under any circumstances impose on a friendship this way. I feel used, resentful, and don't care if I ever see her again. Should I end this friendship? I'm getting absolutely nothing from it but a knot in my stomach.
【1】Every time they got in touch, the author's friend __________.
A.had little to share with the author
B.was eager to know about the author's life
C.expressed her contentment with her own life
D.showed no interest in listening to the author's story
【2】The author is afraid of her friend's phone calls and visits because ________.
A.she is engaged in her own life
B.she hates her friend's nonstop talking
C.her friend always borrows money from her
D.her friend always wants to show off before her
【3】We can know from the text that the author ________.
A.is a selfish and jealous woman
B.has a larger house than her friend
C.has more children than her friend
D.is unwilling to share her house with her friend
【4】What is the author's attitude towards their friendship?
A.Favorable. B.Appreciative.
C.Dissatisfied. D.Indifferent.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
试题分析:
【1】解析:选D 细节理解题。根据第二段最后一句“When I tried to fill her in on my own life, she obviously ignored.”可知答案。 ignore “不予理睬,忽视”。
【2】解析:选B 细节理解题。根据第三段中的“she literally follows me from room to room, talking nonstop ... I tell her I need to take a nap, but I don't sleep. I sit in my room and read or enjoy the quiet.”可知,作者很烦朋友的唠唠叨叨。
【3】解析:选D 推理判断题。根据第五段最后两句“I felt obligated to offer her our guest room. If I hadn't offered, she would have asked anyway.”可知答案。
【4】解析:选C 推理判断题。通过全文,尤其是最后一段内容可知,作者对这份友谊很不满意、很烦。
【题目】在早灾和震灾中的孩子们虽然通到了无法想象的困难,但他们仍然没有放弃学习。请简要描述这两张照片,并谈谈你的感想。文章的开头已经给出。
|
|
在干旱的云南省的一所小学中,孩子们虽然面临饮水和饥饿的困扰,但他们还是在认真听讲。 | 一位上小学二年级的女童紧抱着自己的课本,站在震后的废墟前。 |
注意:词数150左右。开头已经写好,不计入总词数。
Natural disasters left students in miserable life. However, they never gave up study.
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________