题目内容
【题目】 Visiting Chinatown in London is filled with a lot of excitement and information. This is because not only can you get a rich history lesson, but you can walk in the streets for great deals and wonderful food. You can be sure to have fun no matter what time of the year you choose to visit Chinatown. They welcome tourists, and visitors who would like to learn more about their culture and way of life. If you want to get more, better have a good knowledge of the history of overseas Chinese in advance, of course.
London’s Chinatown offers assorted shops to visit and purchase totally different gifts for the ones at home. You can also visit the outside markets that allow you to pick up fresh produce and herbs to cook with. They also offer fresh tea and seafood. Don’t have to worry about your budget because they are good values for money.
Restaurants that are full of authentic Chinese food are one of the biggest reasons why tourists frequent Chinatown. There are a number of wonderful Chinese restaurants that provide the best service and the most delicious food. Depending on what you enjoy the most, you might want to frequent certain restaurants over others. A number of them offer only the best Dim Sum, while others specialize in seafood. Find the perfect meal you’re looking for right in the heart of London’s Chinatown.
Whenever you’re planning your next family trip, make sure to put London’s Chinatown on your list. Find out when the festivals are being held, and bring the whole family for some Chinese traditional fun. Decorate crafts, go shopping in the market, or just hang out for the shows during the festivals. Whatever your choice is, you can be sure the whole family will have fun, and leave with smiles on the faces and delicious food in the stomachs.
【1】What does the author advise doing before going to London’s Chinatown?
A.Getting used to the Chinese customs.
B.Making a budget plan with your family.
C.Finding the year’s best time for the trip.
D.Knowing the history of overseas Chinese.
【2】Which of the following best explains “assorted” underlined in Paragraph 2?
A.Modem.B.Various.
C.Expensive.D.Powerful.
【3】What can we infer about London’s Chinatown from the last paragraph?
A.Festivals are held regularly in it.
B.A family trip to it will be great fun.
C.The author has been here many times.
D.There’re many tourists in it every year.
【4】Which aspect of London’s Chinatown does the text mainly focus on?
A.Its ancient tradition.B.Its quick development.
C.Its rich produce and food.D.Its wide spread of culture.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】
这是一篇说明文。本文主要介绍伦敦唐人街丰富的农产品和食物。
【1】细节理解题。根据第一段最后一句If you want to get more, better have a good knowledge of the history of overseas Chinese in advance, of course.“如果你想获得更多,当然最好提前了解一下海外华人的历史。”可知,作者建议在去伦敦唐人街之前了解一下海外华人的历史。故选D项。
【2】词义猜测题。根据第一段第一句中的to visit and purchase totally different gifts for the ones at home.“拜访并为家里的人购买完全不同的礼物。”可知,要购买各种各样的礼物。由此推知划线词的意思是“各种各样的”。故选B项。
【3】推理判断题。根据最后一段中Whenever you’re planning your next family trip, make sure to put London’s Chinatown on your list. Find out when the festivals are being held, and bring the whole family for some Chinese traditional fun.“当你计划下一次家庭旅行时,一定要把伦敦的唐人街列在你的清单上。了解节日是在什么时候举行的,带着全家人一起来享受一些中国传统的乐趣。”可知,节日是定期举行的。故选A项。
【4】主旨大意题。根据第一段中Visiting Chinatown in London is filled with a lot of excitement and information. This is because not only can you get a rich history lesson, but you can walk in the streets for great deals and wonderful food.“参观伦敦的唐人街充满了兴奋和信息。这是因为你不仅可以上一堂丰富的历史课,还可以在街上买到物美价廉的食物。”可知,本文主要关注伦敦唐人街丰富的农产品和食物。故选C项。