题目内容

【题目】 完形填空(每小题1分,共20分)

阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I Am Truly Grateful That I Had Cancer

At the age of 10, I was diagnosed with cancer. During treatment, I understood everything but the 1 of my case. It was not until recently that I realized how sick I was then.

This November of 2015 will 2 my five years off chemotherapy(化疗) and I will be finally 3 of cancer.

I know sick children often felt blue. In order to help brighten their 4 , I created a program through which I brought celebrities(名人) children 5 and respected to visit them in hospitals. The 6 I received from being able to 7 up the childrens day was indescribable.

This fall, I will 8 my junior year of high school. I love learning and I truly 9 the time spent in school because during chemotherapy treatments I was often too 10 to attend. Another big part of my life is 11 activity. During my treatment it was very hard for me to walk let alone 12 . After finishing chemotherapy my main 13 was being able to run and play 14 again. Im overjoyed to say Ive been able to 15 that aim. Being able to stand on the court and play sports again is a(n) 16 feeling.

To me its important to convey a 17 of positivity and hope that anyone can make the most of any situation in life. Many dont /span> 18 and think its strange when I say this, but Im truly grateful that I had cancer. Having experienced that, I have become brave 19 have also gained appreciation for life. I know with determination everyone can follow their 20 .

【1】A. development B. seriousness C. name D. cause

【2】A. mark B. end C. begin D. reward

【3】A. warned B. informed C. suspected D. cured

【4】A. spirits B. future C. rooms D. way

【5】A. attracted B. impressed C. admired D. missed

【6】A. respect B. joy C. gift D. education

【7】A. make B. clear C. clean D. light

【8】A. enter B. leave C. visit D. drop

【9】A. kill B. save C. treasure D. waste

【10】A. young B. weak C. lazy D. busy

【11】A. mental B. indoor C. physical D. social

【12】A. swim B. lie C. jump D. run

【13】A. goal B. task C. problem D. idea

【14】A. cards B. chess C. sports D. music

【15】A. further B. kick C. set D. achieve

【16】A. amazing B. puzzling C. satisfying D. touching

【17】A. note B. message C. word D. wish

【18】A. speak B. apologize C. understand D. remember

【19】A. and B. but C. or D. so

【20】A. steps B. examples C. suggestions D. dreams

【答案】

【1】B

【2】A

【3】D

【4】A

【5】C

【6】B

【7】D

【8】A

【9】C

10】 B

【11】C

【12】D

【13】A

【14】C

【15】D

【16】A

【17】B

【18】C

【19】A

【20】D

【解析】

【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了身患癌症的作者在战胜病魔后,对生活充满了热情,以积极乐观的态度投入生活的故事。

【1】根据下文 how sick I truly was then可知, 作者在治疗过程中不知道自己病情的严重程度,故选B。

【2】根据语境可知,作者已经有五年没有接受化疗了,故选A。

【3】根据前文的off chemotherapy 可判断,作者的癌症被治愈了。cure. . . of 治愈……的疾病,此处用过去分词表示被动。

【4】根据前句可知,生病的孩子们情绪差,作者希望他们感到愉快。

【5】根据空后的respected 判断,此处为孩子们钦佩和尊敬的名人,故选C。

【6】作者在看到患病儿童开心的时候自己也是开心的。

【7】根据上文中的brighten可以判断选D,light up照亮。

【8】从后文 I was often too to attend可以判断,作者该进入高三学习了。

【9】从前句I love learning和后文可知,作者喜欢上学,由此判断,作者会很珍惜在学校的时间,故选C。

【10】根据上下文可知,作者因生病化疗身体虚弱而不能上学,故选B。

【11】从下文的"walk""run"和"play sports"等词可判断,此处指体育运动。

【12】根据下文的"run" 判断,作者身体虚弱而不能走路,更别说跑了。 let…alone更别说。

【13】根据下文中的"aim"判断,化疗结束后,能够再次跑步、运动是作者的目标,故选 A。

【14】根据下文"Being able to stand on the court and play sports again"判断,作者希望仍然能参加体育运动。

【15】从语境判断,作者病愈后达到了自己的目标。

【16】根据上文中的"overjoyed"可以推断作者目标达成后惊喜的心情,故选A。

【17】根据后面的从句内容可知,作者想传递的是一种积极乐观的信息。

【18】从下文可知,人们对于作者的这种说法感到奇怪,也不理解该说法。

【19】分析句子结构并结合语境可知此处应用and 连接两个并列的谓语。

【20】从上文可知,只要有毅力,任何人都可以追寻自己的梦想,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Passage4(2017届重庆市第八中学高三适应性考试

We’ve all heard about the power of our attitude, and it’s our attitude that determines how much we succeed in life.

All the things that you have been through, all the people you have met and interacted with can have an impact on your attitude. If you think that all these factors have molded you into a person with a poor attitude towards life, there is no need to worry. 1 .

Identify and understand what you want to change.

The first step towards change is clearly understanding what needs to be changed. 2 .When it comes to changing your attitude, you need to do an honest and in-depth self-evaluation so you could point out exactly which of your traits need to be improved or totally changed.

3 .

Find someone who has the kind of attitude that you want to have, and let his or her life give you inspiration and encouragement to move beyond your temporary failures in your journey towards becoming a better person.

Choose the right company.

As they say, "Bad company corrupts good character." You don’t expect yourself to be able to change if you go on surrounding yourself with people who possess all the negative traits that you want to change. Consider befriending new people, especially those who are optimistic and have a healthy attitude towards life. 4 .

Believe that you are able to change.

5 .If you don’t believe in yourself or believe that you or your life can change, it just won’t happen—you willeither never start, or give up quickly that you won’t have even given yourself the opportunity to succeed.

A. Look for a role model.

B. There is always an opportunity for change.

C. Setting clear goals is the key to success in any endeavor.

D. Think about how your attitude change will affect your life.

E. The greatest obstacle is our inability to trust in what we can do.

F. Your effort to change will be easier with these people as friends.

G. Fix your mind on the things that would come as a result of your attitude change.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网