题目内容

【题目】C

【全国百强校】山东省临沂市2016-2017学年高一下学期期末考试英语试题

Researchers in China and the United States have developed a new cataract(白内障)treatment with cells that has restored vision in babies in a trial and may eventually be used in adults.

The treatment- by doctors and staff members at the University of California, San Diego School of Medicine and Sichuan and Sun Yat-sen universities in China-was published in March 9 edition of the scientific journal Nature.

A cataract is a clouding of the normally clear lens(晶体)of an eye. Typical cataract operation involves the removal of the cloudy lens and the insertion of an artificial one. The new operation has been tested in animals and during a small, human trial. It resulted in fewer complications(并发症)than the current harmful operation, and in regrown lenses with superior visual function in all 12 of the baby cataract patients who received the procedure.

A congenital cataract- lens clouding that occurs at birth or shortly after- is important cause of blindness in children. In the new research, Kand Zhang, head of ophthalmic genetics at US San Diego’s Shiley Eye Institute, and his colleagues relied on the regrown potential of endogenous(同源的)stem cells.

According to Zhang, endogenous stem cells are different from other stem cells that are typically grown in a laboratory, transplanted into a patient, and can have risks of immune(免疫的)rejection, infection or cancers. Zhang told CBS News, “We invented a new operation to make a very small opening at the side of a cataractous lens bag, remove the cataract inside, allow the opening to heal, and promote potential lens stem cells to regrow an entirely new lens with vision.”

The human trial involved 12 babies under the age of 2 who were treated with the new method, while 25 babies received thee standard operation care.. The latter group experienced a higher incidence of pos- operation danger, early- onset eye high blood pressure and increased lens clouding. The scientists reported fewer complications and faster healing among the 12 babies who has the new procedure.

【1】What is the text mainly about?

A. The concept of the cataract

B. A new cataract treatment with stem cells

C. Bad effects of post-operation in the cataract

D. The reasons why the cataract comes into being

【2】Which of the following best describe the new cataract treatment according to the passage?

A. Convenient B. Comfortable C. Cheap D. Safe

【3】What can we learn about the new cataract treatment?

A. It has more risks

B. It may be used widely

C. It has been put into practice widely

D. It can only restore vision in babies

【4】What does the underlined word “congenital” in the fourth paragraph mean?

A. Born B. Strange C. Serious D. Dangerous.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【4】A

【解析】

本文介绍用干细胞治疗白内障的新方法。

【1】主旨大意题。根据第一段Researchers in China and the United States have developed a new cataract(白内障)treatment with cells that has restored vision in babies in a trial and may eventually be used in adults.用干细胞治疗白内障的新方法。故选B

【2】推理判断题。根据最后一段中The human trial involved 12 babies under the age of 2 who were treated with the new method,while 25 babies received the standard operation care. The scientists reported fewer complications and faster healing among the 12 babies who had the new procedure.可知新的治疗方法更安全。故选D

【3】推理判断题。根据第一段Researchers in China and the United States have developed a new cataract(白内障)treatment with cells that has restored vision in babies in a trial and may eventually be used in adults.可知这种新的治疗白内障的方法可能被广泛地应用。根据句意可知选B

【4】词义猜测题。根据第四段中lens clouding that occurs at birth or shortly after—is a significant cause of blindness in children可知婴儿一出生就有白内障,所以划线词的意思应该是“天生的”,A项正确。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网