题目内容

【题目】书面表达。

某英文报社正就青少年与父母关系这一话题开展题为How to keep good relationship(关系) with parents的征文活动。请你根据以下要点,写一篇100词左右的英语短文参加此次活动:

1.父母规矩太多、过于强调学习成绩、不理解自己等问题;

2. 你对这些问题的看法;

3. 你与父母保待良好关系的做法。

注意: 1.词数:80-100;

2.可是当发挥,以使行文连贯;

3.文中不要出现真实校名和人名。

How to keep good relationship with parents

【答案】

How to keep a good relationship with parents

In my opinion, I have too many rules at home. My parents never allow me to go out with my friends at night. They don’t allow me to choose my own clothes, either. And they pay too much attention to my exam results. I think my parents don’t quite understand me. I think all these rules are too strict.

However, I try my best to understand them. Although they don’t allow me to make my own decisions and give me too much pressure, I know that it is because they really love me and want me to have a bright future.

In order to keep a good relationship with my parents, I study hard, listen to them, talk to them as friends, tell them my troubles, and help them do more housework.

【解析】

试题分析:这是一篇材料作文。所给材料比较详细,提示调理清晰,我们要做的就是用英语把这些内容表达出来。动笔前要认真审题,深入挖掘题材内涵,不可遗漏要点,并适当发挥。行文要注意人称的变化,时态的搭配以及主谓一致,同时注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。

写作亮点:这篇短文涵盖了题目要求的所有要点内容,表达准确,意思连贯,符合逻辑。在文章的结构组织上注意使用多种句式,同时还使用了表示次序的连接词,文章脉络清晰,自然流畅。此外,一些常用短语如:allow sb. to do, pay attention to, try ones best to do, in order to 等短语的使用,使文章内容更为丰富。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。

Running away is a serious problem. There are lots of runaway and homeless kids living in the streets around the world.

孩子们为什么想离家出走呢?

Some kids run away because they have problems with their families.

Some kids run away because they’re afraid to tell their parents the bad things that they did at school or in society.

Some kids run away because there is violence(暴力) in the family.

Some kids run away because their parents divorce(离婚) or marry again.

Some kids run away because they have problems at school.

What will you do if your friends want to run away from home?

If your friend is thinking about running away, tell him or her that it is difficult to survive(幸存) in the streets. Try to help your friend feel less alone.

Whatever the problem is, there are other ways to solve it. Maybe you can’t think of the ways right now, but an adult(成年人) will know how to help you. You should tell an adult that your friend plans to run away as soon as possible. Being a real friend doesn’t mean keeping a secret that may hurt someone. And running away isn’t a solution(解决方法) for either of you. It only makes more problems and danger.

【1】将文中划线部分的汉语句子译成英语。

2】回答问题:Kids run away because of many reasons. How many reasons are connected with their schools?

3】将文中划线部分的英语句子译成汉语。

4】从文中找出与所给句子意思相同的句子。

If a secret may hurt someone, you shouldn’t keep it even though you’re someone’s real friend.

5】回答问题:

What does the underlined word “It” in the last sentence refer to(指的是)?

【题目】Hi, boys and girls! What kinds of gifts do you want to have on your birthday? Do you like to have a box with nothing in it? Here is a story about it.

There were two people in the family, a girl and her father. They were poor. It was her father’s 45th birthday. The girl wanted to give her father a present, but she had no money. So she cut some color paper to make a box, and then she brought it to her father. Father was very angry and talked loudly to the girl, “Don’t you know that? When you give someone a present, you should put something in it.” The little girl looked at her father. “Oh, daddy, it’s not empty at all. I blow () kisses () into the box. They’re all for you,” she said.

Father put his arms around his little girl. He thanked her for her best gift.

After a short time, the girl died. Father put the box by the side of the bed. He remembered the love of the child.

1The father was ______ years old when the story happened.

A. 45 B. 54 C. 43 D. 40

2The girl gave her father a box because the family was _______.

A. rich B. poor C. big D. old

3Father was ____ when he got the box at first.

A. interested B. happy C. angry D. excited

4The writer wants to tell us ________.

A. we should listen to our parents

B. we shouldn’t waste (浪费) anything at home

C. we should show our love to others

D. We should give empty box to others

5Why did the girl think the box was not empty?

A. Because it was full of love.

B. Because it was full of air.

C. Because she made it herself.

D. Because she put some money in it.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网