题目内容
【题目】 Each October 15, over 200 million people around the world take part in Global Handwashing Day.Research shows that not enough people wash their hands with soap. Experts believe that this leads to the deaths of millions of people every year.
Myriam Sidibe says that soap is “the most beautiful invention in public health”. He knows that washing hands with soap can have a big influence on reducing flu(流感) and other diseases. It can also prevent babies from getting sick and keep children healthy.
However, washing hands with soap doesn't appear as fast as you might think. This may happen in poorer countries, but it's also because for many people, washing hands with soap is simply not part of their everyday work. This is what Global Handwashing Day tries to do.
In 2008, the first Global Handwashing Day began. Every year since then, the campaign(运动) has held many different events around the world. In 2014, Global Handwashing Day was used in the fight against Ebola(埃博拉病毒).
Today, local and national leaders continue to use the day to spread the message about the value of clean hands. The hope is that handwashing can become a necessary part of people's lives and make a big difference to the health of millions around the world.
【1】What does Myriam Sidibe think of soap?
A.SmallB.UsefulC.StrangeD.Awful
【2】The Global Handwashing Day tries to ________.
A.make washing hands with soap a daily job for peopleB.buy enough soap for poor people
C.help fight against the diseases with soapD.create soap for people around the world
【3】When did the first Global Handwashing Day begin?
A.In 2000B.In 2008C.In 2014D.In 2018
【4】What is the passage mainly about?
A.How to make soap.B.The introduction of Myriam Sidibe.
C.Ways to keep children healthy.D.The value of washing hands with soap.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【解析】
这是一篇新闻报道类文章。通过全球洗手日来传播用肥皂洗手的理念,希望用肥皂洗手成为人们生活中必不可少的一部分,改善全世界数以百万计的人的健康情况。
【1】细节理解题。根据第二段“Myriam Sidibe says that soap is “the most beautiful invention in public health”. He knows that washing hands with soap can have a big influence on reducing flu(流感) and other diseases. It can also prevent babies from getting sick and keep children healthy.”意为“Myriam Sidibe说,肥皂是“公共卫生领域最美丽的发明”。他知道用肥皂洗手对减少流感和其他疾病有很大影响。 它还可以防止婴儿生病并保持孩子的健康。”由此可知,Myriam Sidibe认为肥皂是有用的。故选B。
【2】细节理解题。根据第三段“…but it's also because for many people, washing hands with soap is simply not part of their everyday work. This is what Global Handwashing Day tries to do.”意为“这也是因为对于许多人来说,用肥皂洗手根本不是他们日常工作的一部分。这就是全球洗手日尽力去做的。”由此可知,全球洗手日尽力使得人们日常用肥皂洗手。故选A。
【3】细节理解题。根据第四段第一句话“In 2008, the first Global Handwashing Day began.”可知2008年,第一个全球洗手日开始。故选B。
【4】主旨大意题。这篇文章通过全球洗手日来传播用肥皂洗手的理念,希望用肥皂洗手成为人们生活中必不可少的一部分,强调用肥皂洗手的价值。故选D。
【题目】 Marie wants to make three sandwiches for her family in the evening. But there is only enough cheese and 4 pieces of bread in her house. A sandwich needs two pieces of bread, 0.1 kilos of lettuce and 0.5 kilos of chicken. Then how much she should spend at least in the supermarket in order to make their dinner?
Bread | Lettuce | Chicken | Cheese |
$ 0.5/piece | $ 2/kilo | $ 4/kilo | $ 5/bag |
A.$ 7.6B.$ 8.2C.$ 3.2