题目内容

【题目】 Each October 15, over 200 million people around the world take part in Global Handwashing Day.Research shows that not enough people wash their hands with soap. Experts believe that this leads to the deaths of millions of people every year.

Myriam Sidibe says that soap is “the most beautiful invention in public health”. He knows that washing hands with soap can have a big influence on reducing flu(流感) and other diseases. It can also prevent babies from getting sick and keep children healthy.

However, washing hands with soap doesn't appear as fast as you might think. This may happen in poorer countries, but it's also because for many people, washing hands with soap is simply not part of their everyday work. This is what Global Handwashing Day tries to do.

In 2008, the first Global Handwashing Day began. Every year since then, the campaign(运动) has held many different events around the world. In 2014, Global Handwashing Day was used in the fight against Ebola(埃博拉病毒).

Today, local and national leaders continue to use the day to spread the message about the value of clean hands. The hope is that handwashing can become a necessary part of people's lives and make a big difference to the health of millions around the world.

1What does Myriam Sidibe think of soap?

A.SmallB.UsefulC.StrangeD.Awful

2The Global Handwashing Day tries to ________.

A.make washing hands with soap a daily job for peopleB.buy enough soap for poor people

C.help fight against the diseases with soapD.create soap for people around the world

3When did the first Global Handwashing Day begin?

A.In 2000B.In 2008C.In 2014D.In 2018

4What is the passage mainly about?

A.How to make soap.B.The introduction of Myriam Sidibe.

C.Ways to keep children healthy.D.The value of washing hands with soap.

【答案】

1B

2A

3B

4D

【解析】

这是一篇新闻报道类文章。通过全球洗手日来传播用肥皂洗手的理念,希望用肥皂洗手成为人们生活中必不可少的一部分,改善全世界数以百万计的人的健康情况。

1细节理解题。根据第二段“Myriam Sidibe says that soap is “the most beautiful invention in public health”. He knows that washing hands with soap can have a big influence on reducing flu(流感) and other diseases. It can also prevent babies from getting sick and keep children healthy.”意为“Myriam Sidibe说,肥皂是“公共卫生领域最美丽的发明”。他知道用肥皂洗手对减少流感和其他疾病有很大影响。 它还可以防止婴儿生病并保持孩子的健康。”由此可知,Myriam Sidibe认为肥皂是有用的。故选B

2细节理解题。根据第三段“…but it's also because for many people, washing hands with soap is simply not part of their everyday work. This is what Global Handwashing Day tries to do.”意为“这也是因为对于许多人来说,用肥皂洗手根本不是他们日常工作的一部分。这就是全球洗手日尽力去做的。”由此可知,全球洗手日尽力使得人们日常用肥皂洗手。故选A

3细节理解题。根据第四段第一句话“In 2008, the first Global Handwashing Day began.”可知2008年,第一个全球洗手日开始。故选B

4主旨大意题。这篇文章通过全球洗手日来传播用肥皂洗手的理念,希望用肥皂洗手成为人们生活中必不可少的一部分,强调用肥皂洗手的价值。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Dawn Loggins of Lawndale, N.C., is on her way to Harvard, one of the eight world-famous universities in the eastern US. Nobody encouraged her to study or paid for her special classes. This girl created her own future.

The teen was abandoned by her family last summer, when her parents and two sisters moved to Tennessee.

She found herself homeless and had to spend the night on friends' sofas.

The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family. Soon, Dawn had a job at Burns High School. She worked from 6 a.m. to 7:40 a.m. before the first school bell rang. She swept floors and picked up trash again in the afternoons, before diving into her studies in the evenings.

Dawn's hard work paid off (取得成功). She finished school with a 3.9 GPA and scored 2,110 on the SAT. "There were times when I felt like it would be easiest if I gave up," the 18-year-old said. "But it was never in me to give up, because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."

Even before Dawn's family left her, she led a difficult life. Her family was poor and cups of noodles were often the only food. Dawn "studied by candlelight" because her parents couldn't afford to pay the electricity bill (电费).

Dawn has now reconnected with her family. They're proud of her accomplishments (成就) and are attending her high school graduation.

1What does the underlined word "abandoned" mean in Chinese?

A.宠爱B.抛弃C.鼓励

2Who helped Dawn when she found herself homeless?

A.Her neighbors.B.Her teacher.C.A school bus driver.

3Why didn't Dawn give up her studies?

A.To reconnect with her family.

B.To thank those who had helped her.

C.To get an education to be successful.

4Which of the following is TURE according to the passage?

A.Dawn's parent and her sister moved to Tennessee without her.

B.Dawn did part-time jobs to raise herself.

C.Dawn's marks of GPA was very poor, it was only 3.9.

5What's the best title for the text?

A.Another Harvard girl.B.A girl in candlelight.C.From homeless to Harvard.

【题目】 It was not long ago that I first learned how important having a passion(激情) is to life.

That day I went with my mum to drive my sister to the library. I was bored. Then, as my mum stopped at a red light, someone on the side of the road caught my attention. It was a man dressed in rags(破旧衣服).He was homeless. That didn't interest me, for I had seen many like him before.

But in some way he was different. This man was not sitting down with a sad expression. He had a radio in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious thing he had.

“Mum, why does that man have a radio even though he's homeless” I asked.

“He bought it,” she answered. I was still confused.

“But if he's homeless, why doesn't he use the money to buy food or clothes? He wasted it on something he doesn't need.”

“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren't the most important things. We need happiness, too.”

That man must care enough about music, so he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that happiness is the key to life. Without it, there's nothing to expect. A passion gives a person the feeling of happiness they need to keep going.

Since then I've never spent a day without thinking of what's truly important. A home, a mealclothes—these things are not the only things that make up our lives. What's often forgotten is that we all need a joy, a light in a dark day. We all need a passion.

1Where did Sarah see the homeless man?

A.At the library.B.At a red light.

C.At a music hall.D.At a radio station.

2What was the man doing when Sarah saw him?

A.He was eating some food.B.He was buying a radio.

C.He was sitting down sadly.D.He was dancing to the music.

3The underlined word “precious” in the passage means “________”

A.loved and importantB.old and cheap

C.loved but unimportantD.expensive but unnecessary

4What the homeless man did made Sarah ________ at first.

A.boredB.crazyC.confusedD.interested

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A.In generalhomeless people like music very much.

B.Homeless people can also afford a radio.

C.We should care about music rather than food or clothes.

D.A passion for something can make a person live happily.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网