题目内容
【题目】 GIY stands for “grow it yourself” and is about a new fashion for growing your own food. There are a lot of reasons why growing your own food is a good idea. GIY helps reduce carbon dioxide (CO2) emissions (排放物). Food in supermarkets travels a long way and that produces a lot of CO2. If you grow as many vegetables as you can at home, you can help save the earth.
Vegetables you grow are also good for your health because they have more nutrients than supermarket vegetables and they don’t have chemicals.
How much money can you save? First of all, seeds are a lot cheaper than vegetables, and secondly, you can save more by planting the most expensive and the most productive (多产的) vegetables. You can give your vegetables to friends and neighbors. It can make you very popular.
Don’t worry if you don’t have much space. To GIY, you don’t even need a garden. You can use pots on your balconies (阳台). And don’t worry if your space doesn’t get much sun. You can plant vegetables that don’t need a lot of sun to grow.
Grow your own vegetables now. You will have both a healthier body and a healthier social life.
【1】Food at supermarkets produces a lot of CO2 because of ________.
A.growingB.collectionC.transportationD.sun
【2】What do people mostly need if they want to grow their own vegetables?
A.Some seeds.B.A garden.C.Some chemicals.D.Some water.
【3】From the passage, we can learn that ________.
A.all vegetables need a lot of sun to growB.vegetables from supermarkets must be a little cheaper
C.we can plant vegetables on our balconiesD.the plants on the balconies need enough sun
【4】What could be the best title for the passage?
A.Saving MoneyB.Growing Vegetables Yourself
C.Saving the EarthD.Buying Some Seeds
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【解析】
这篇文章讲的是GIY这一生活理念,就是鼓励人们自己种蔬菜,这样既让自己有了健康的身体,又使环境得到改善,社会生活更加健康。
【1】细节理解题。根据短文内容第一段“Food in supermarkets travels a long way and that produces a lot of CO2.超市里的食物经过长途运输并产生了很多二氧化碳。”的描述可知,食物在运输过程中会产生CO2。故选C。
【2】细节理解题。根据第四段“Don't worry if you don't have much space. To GIY, you … don’t need a lot of sun to grow.”可知花园,阳光等不是最需要的,结合短文描述可知,人们种植自己的蔬菜最需要的是种子。故选A。
【3】推理判断题。根据第四段“You can plant vegetables that don't need a lot of sun to grow.”可知并不是所有蔬菜都需要一些阳光,故选项A错误;根据第三段“First of all, seeds are a lot cheaper than vegetables,”可知种子要比蔬菜便宜的多,但是没提到自己种的菜和超市的菜的价格对比,故选项B错误;根据短文“You can use pots on your balconies(阳台).”的描述可知,种植蔬菜可以用阳台上的一些容器,故选项C正确;D选项内容文章没有提及。故选C。
【4】标题归纳题。这篇文章讲的是GIY这一生活理念,就是鼓励人们自己种蔬菜,故选B。