题目内容
【题目】
![]()
![]()
【1】When is Emily’s birthday party?
A. In September B. In June
C. In August. D. In July
【2】What is the letter (信) about?
A. Joy’s birthday party.
B. Emily’s birthday party.
C. Uncle Paolo’s birthday party
D. Joy’s friend’s birthday party.
【3】Where is the party?
A. In Central Park.
B. Near History Museum.
C. At Uncle Paolo’s restaurant.
D. At Joy’s home
【4】What can they do from 6 : 30 to 7: 45? They can ________.
A. go to a concert B. eat and talk
C. go to the museum D. sing and dance
【5】What time does the party start (开始)? It starts at about ________.
A. 6 : 30 B. 7 : 45 C. 8 : 00 D. At 6: 00
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:本文是Emily写给Joy的一封信,她邀请Joy来参加她的生日聚会。在心中,她介绍了这个生日聚会在保罗大叔餐馆举行,开始的时间是六点半。从六点半到七点四十五他们可以吃东西和聊天,之后他们可以去听音乐会。
【1】D细节理解题。根据The party is at around 6 : 30 on Saturday, July 2nd.可知Emily的生日聚会时在七月二日,故选D。
【2】B概括归纳题。根据How are you? Are you still coming to my birthday party in July?可知本文主要介绍Emily的生日聚会情况。故选B。
【3】C细节理解题。根据It’s at Uncle Paolo’s restaurant in the city.可知这个生日聚会在保罗大叔餐馆举行,故选C。
【4】B细节理解题。根据First, we can eat and talk from 6 : 30 to about 7 : 45. 可知从六点半到七点四十五我们可以吃东西和聊天。故选B。
【5】A细节理解题。根据The party is at around 6 : 30 on Saturday,可知这次聚会开始的时间是六点半,故选A。
【题目】阅读短文,根据短文内容选择适当的句子填入空缺处。
Tony loved basketball. One afternoon on his way to a basketball game, he was walking and dreaming about playing college basketball the next year. 【1】 and he was thrown three meters into the air.
Tony woke up in a hospital room. When the doctor told him that both his legs were broken, he knew his college basketball dreams were over. 【2】 , but it didn’t work. After he left the hospital, Tony was sent to a health center.
A week after he arrived there, he met Sunny Chen. Sunny used to be a coach. His legs were hurt badly in a skating accident. 【3】 , Sunny became a coach of a basketball team called the Suns.It was an on-wheelchair basketball team,because everybody on the team played from a wheelchair. 【4】 . Tony played badly, but for the first time since the accident, he stopped feeling sorry for himself.
After becoming a part of the Suns,Tony improved quickly. 【5】 .Tony was much better than before. When Tony became sad or angry, Sunny was there to be with him. The day before Tony left the center, he had dinner with Sunny. He asked Sunny how he could be so happy, even with his broken legs.
Sunny smiled and said, “It’s really quite easy. When you keep your face to the sun, the shadows fall behind.”
![]()
A. Tony did what the doctors told him B. Suddenly a car hit him C. Basketball was like medicine for him D. Though he couldn’t move his legs E. Sunny invited Tony to join the game |