题目内容
【题目】I first met the boy last year. He talked to me every day. He has a problem with stuttering(口吃) when he tries to talk. It’s really hard to understand what he is saying.
Well, this morning, I was talking to some teachers who were running(经营) the school shop. He stopped by and said hello to all of us. After he left, they told me that he stopped every day and said hello. But of course, he never had the money to buy anything.
I decided to get him something. I bought a pencil, an eraser and a small notebook. The kids were all out after class. When I saw him, I pulled him to the side.
I cannot describe the look on his face when I gave him the three little things. Then, without a stutter, he loudly said, “Thank you so much.” He gave me a big hug before going back to class.
I have to say that I have never spent one dollar that would mean so much to me.
【1】What was wrong with the boy?
A. He couldn’t talk easily.B. He couldn’t walk easily.
C. He couldn’t hear easily.D. He couldn’t study easily.
【2】What did the boy stop to do every morning?
A. He stopped to do some shopping.
B. He stopped to say hello to the teachers.
C. He stopped to have a rest at the shop.
D. He stopped to ask the teacher for help.
【3】How many small things did the writer give the boy?
A. twoB. threeC. fourD. five
【4】How did the boy thank the writer?
A. He bought some flowers.B. He cooked a meal for the writer..
C. He sang a song.D. He hugged the writer.
【5】From the passage, we can guess that the writer was very __________.
A. busyB. kindC. strictD. serious
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
文章大意:本文介绍了作者和一个男孩之间的故事。一个说话有点口吃的男孩经常停下来去老师们经营的学校商店,他只是跟老师们打招呼,但从不买东西,因为他没有钱。因此作者决定买一些东西给他,作者买了一只铅笔、一块橡皮和一个小笔记本送给这个男孩。这个男孩很感激作者,他给了作者一个大大的拥抱,作者感到和欣慰。
【1】细节理解题。根据He has a problem with stuttering(口吃) when he tries to talk.可知,这个男孩有口吃的毛病,也就是说话不容易,故答案选A。
【2】细节理解题。根据He stopped by and said hello to all of us. After he left, they told me that he stopped every day and said hello.可知,这个男孩每天都停下来和老师们打招呼,故答案选B。
【3】细节理解题。根据I gave him the three little things.可知,作者给了男孩三样小礼物,故答案选B。
【4】细节理解题。根据He gave me a big hug before going back to class.可知,男孩给了作者一个大大的拥抱,故答案选D。
【5】推理判断题。通读全文可知,文章讲述了作者同情这个男孩并给这个男孩送礼物的故事,结合选项A. busy忙碌的;B. kind友善的;C. strict严格的;D. serious严重的。可知B选项符合题意,故答案选B。
【题目】听一篇短文,回答以下小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
At 8:00 | After meeting at the school gate, we _______ to the People’s Park |
In the park | In the morning, we played all kinds of games. In the afternoon, we ___________. At _________ o’clock, we went to visit the zoo. |
【1】A. rode bikesB. took a busC. went on foot
【2】A. took many picturesB. drew many picturesC. picked many flowers
【3】A. 4:00B. 4:30C. 5:00
【题目】 There are four million people with diabetes (糖尿病) in the UK— that’s one in every 16 people. There are two main types of diabetes: Type 1 and Type 2. Type 1 is less common and is not preventable. In the UK, 90% of diabetes are Type 2. It has something to do with weight gain and a sedentary (久坐的) lifestyle, but there are other risk reasons. The good news is that around 80% of cases of Type 2 diabetes are preventable.
Are you at risk?
Type 2 diabetes can come on slowly. It may not be easy to find the signs. So it is important to understand the risk reasons. People with Type 2 diabetes can feel thirsty, tired and need to go to the toilet more often.
Tips on preventing Type 2
If you have Type 2 diabetes, it is very important to control your weight. If you are overweight, Type 2 diabetes can be avoided by reducing your weight.
Exercise is necessary for good health. It not only helps to keep a healthy weight, but can lower blood sugar levels because it helps your body to use insulin (胰岛素) more effectively. Have high levels of everyday activities, including walking, doing the housework, playing with children and hobbies — anything that gets you to move.
Also, a healthy diet will help you manage your weight. Vegetables and fruits are low in calories and are rich in vitamins, minerals (矿物质) and fiber (纤维). This is important for good digestion (消化) and slows down the sugar into the blood. However, some types of fruits are high in sugar, so getting most of your five-a-day from vegetables is better.
Whole grains are good for Type 2 diabetes because the husk (外壳) of the seed is kept. This is often the best part of the grain, with fiber and protein (蛋白). Protein is good for Type 2 diabetes. Fish, meats, eggs, nuts and many beans are rich in protein.
Foods high in both fat and sugar are very bad for your health and should be avoided. Water is the best because there aren’t any calories in it while many other drinks, such as soft drinks, energy drinks and milky coffees are really bad.
How to 【1】 the risk of diabetes | ||
General introduction | Compared with Type 2, Type 1 is less 【2】 and can’t be prevented. Some Type 2 diabetes are 【3】 by weight gain and a sedentary lifestyle. | |
The conditions of Type 2 diabetes | The signs of Type 2 may not be found 【4】. People can feel thirsty, tired and need to go to the toilet more often. | |
Tips on 【5】 Type 2 diabetes | Controlling your weight | 【6】 Type 2 diabetes by losing weight. |
Doing exercise | Taking high levels of 【7】 activities. | |
Having a healthy diet | Eating more fruits and vegetables 【8】 of vitamins, minerals and fiber. Choosing whole grains and water 【9】 calories. 【10】away from those foods high in both fat and sugar. | |