题目内容

【题目】根据短文内容回答问题
What do you think is the most common illness? Do you get ill sometimes? We are lucky to live now because there are lots of medicines to make people better.
The most common illness in the world is the cold.It often begins with a sore throat.Then you sneeze and your nose runs.You usually have a headache,too.Often you cough later.It's not a very bad illness but you can feel quite ill.
There isn't a cure(治愈)for a cold but you can take medicines to make you feel better.For instance aspirin(阿司匹林)can stop your headache.It is good to rest and to drink a lot of water,too.A doctor once said to me,“With the proper medicine a cold will last for seven,days.With no medicine it will go on for a whole week!”
Where does our medicine come from? A long time ago people knew that some plants made them feel better.They ate the leaves,the roots,the I fruit or the seeds of those plants.For instance the juice of lemons makes a sore throat feel better.
In modern times scientists have looked at these plants and found out which chemicals(化学物质)are in them.Many of our medicines today are made from those chemicals.
There are some illnesses which we can't cure yet.And nobody has found a cure for old age.But because of modern medicines most people now live longer than their grandparents.
(1)How does a cold often begin?
(2)Can aspirin stop a headache?
(3)How long does a cold usually continue?
(4)What kind of juice makes a sore throat feel better?
(5)What are many of our medicines today made from?

【答案】
(1)

It often begins with a sore throat./ A sore throat.


(2)

Yes,it can./ Yes.


(3)

It usually continues for a week/seven days. / A week. / Seven days.


(4)

The juice of lemons.


(5)

The chemicals in plants.


【解析】
⑴细节理解。根据第一段It often begins with a sore throat.可知答:It often begins with a sore throat. / A sore throat.
⑵细节理解。根据第二段For instance, aspirin (阿斯匹林) can stop your headache. 可知答:Yes, it can. / Yes.
⑶细节理解。根据第二段A doctor once said to me, “With the proper medicine, a cold will continue for seven days. With no medicine, it will continue for a whole week!”可知答:It usually continues for a week/seven days. / A week. / Seven days.
⑷细节理解。根据第三段For instance, the juice of lemons makes a sore throat feel better.可知答:The juice of lemons.
⑸细节理解。根据第三四段描述,可知现在的药物主要是来自植物和化学品,故答:The chemicals in plants.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
(D)
Many people havegreat difficulty in saying goodbye. But from goodbye moments, we canalways learn something.
Once, I overheard (无意中听到)a father and daughter in their goodbye moment. The father said, “I love you, Iwish you enough.” The daughter answered, “Daddy, our life together has beenmore than enough. Your lover is all that I need. I wish you enough, too, Daddy.”
They kissed and she left …
The fatherwalked over towards me. I could see he wanted and needed a cry. He came over tome and asked, “Did you ever say a forever goodbye to someone?” Before I couldanswer, he went on, “I am old and she lives much too far away. I know her nexttrip back would be for my funeral (葬礼).”
“When youwere saying goodbye I heard you say, ‘I wish you enough.’ May I ask whatthat means?”
He began tosmile, “It's a wish that has come down from my great-great-grandparents.And my parents used to say it to me.”
He stoppedfor a moment and looked up as if trying to remember it. He smiled evenmore.
“When wesaid ‘I wish you enough,’ we were wanting the other person to have alife full of enough good things.”
Then, turningtowards me, he shared (分享)the following “wish” from his heart.
I wish you enough sun to keep youbright.
I wish you enough rain to appreciatethe sun more.
I wish you enough happiness to keep you alive.
I wish you enough pain so that thesmallest joys in life appear much bigger.
I wish enough hellos to get you through thefinal goodbye.
My friends, I wish you enough.
(1)Many people would find it difficult ___________.
A.to say goodbye
B.to overhear others
C.to share their wishes
D.to live too far away
(2)How did the father get the “wish”?
A.The writer wrote it for him.
B.His parents passed it down to him.
C.The teacher taught him at school.
D.His daughter told him about it.
(3)From the passage, we may learn _______.
A.the daughter didn't understand his father
B.the old man didn't want to see his daughter
C.the writer knew the old man very well
D.the father and daughter loved each other so much
(4)The best title of the passage may be “________.”
A.Father and Daughter
B.A Difficult Moment
C.Wish You Enough
D.A Trip Back Home

【题目】阅读理解
Andrew Holleman, a 12-year-old boy, loved playing in the open land near his home. The land was wet and forested, and made a home for birds, other animals and many different plants. It made the perfect place for him to study and get to know the nature. He had seen some red-tail hawks, red foxes, wood turtles and other animals. He also found special native flowers.
Suddenly it was announced that the “empty” land would be improved by a lot of houses on it. The plants would be removed, the animals would run away and most would probably die. Then the wet soil(土壤) would be covered with extra grounds. When he heard about the news, he was not happy. He was very worried that the land and water would be polluted.
Andrew wrote down clearly all the research he had done about the area, and how the houses would affect the local environment. He sent letters to members of local government and television reporters. He also called on his neighbors to oppose the building of the houses.
Although he was only 12 years old, he had the courage and wisdom of a person much older. Andrew’s teachers described him as gentle, shy and active. His classmates also admired how much he knew about local animals and plants and the environment. Each day after school, Andrew went door-to-door, to ask the people to sign, who did not want the houses to be built. In only one month, he got the signatures of 250 people. In the end, the land remained a safe place for birds, animals and plants that belonged there.
Andrew won many prizes for his brave and great work to stop the houses being built, and thus help save the environment.
(1)The passage is mainly about_______
A.250 people who signed to help Andrew.
B.a brave boy who cared for the environment.
C.the open land that suited animals and plants.
D.the research of improving the environment.
(2)The underlined word “oppose” in the passage probably means_______.
A.support
B.dislike
C.disagree
D.prefer
(3)We can infer from the passage that_______
A.the land would remain as it used to be.
B.the open land would be built into a park.
C.the neighbors would have to move away.
D.Andrew would soon work for the government.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网